Skip to content
6 reacties
865 weergaves

Verliefd op klasgenoot/vriendin

Beste mensen van het forum, ik heb nu al een jaartje gevoelens voor een klasgenoot met wie ik het goed kan vinden. We spreken niet echt af buiten school maar op school en voor schoolopdrachten is het altijd gezellig dus zie ik haar als een vriendin. We zitten al 5 jaar samen in de klas en dus ben ik nu bang dat als ik haar om verkering vraag dat ik hiermee de vriendschap verpest. Ik denk steeds dat als ze nee zegt het een heel ongemakkelijk laatste jaar gaat zijn volgends jaar, dit ook omdat we een vriendengroep delen. Overigens weet ik ook niet of ze eigenlijk wel single is maar ik had hier al voor bedacht dat ik het aan een vriend ging vragen die het waarschijnlijk wel weet. Nu is mijn vraag aan jullie of en hoe ik haar het zal vertellen/ haar uit moet vragen.

16 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • hebben jullie nog dezelfde hobbys ofzo? zo ja, mis kun je dan buiten schoool samen die hobby doen(voetbal bijv) probeer langzaam de op schoolse vriendchap te verandere in een buitenschoolse vriendschap

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn advies, en misschien heel makkelijk hoor, maar als ik jou zou zijn zou ik haar appen en zeggen wat je voor dr voelt... als ze positief reageert dan kunnen jullie kijken hoe jullie verder gaan. En als ze niet positief reageert dan kan je altijd nog zeggen dat je een weddenschap verloren hebt en dit moest doen of dat je truth or dare aan het spelen was ofzo met een beetje geluk kan een vriend of vriendin nog helpen en bevestigen dan je dus een weddenschap verloren hebt of iets dergelijks! Nou is dit misschien niet de beste optie maar het werkt wel! Heb dit zelf vroeger ook wel eens gedaan dus ik weet uit eigen ervaring dan het opzich wel werkt! Je kan dit trouwens ook gwn doen door het te zeggen he! Het hoeft niet per se via app! Als je je smoes maar klaar hebt als zij geen gevoelens ofzo voor jou heeft. Je kan dr ook altijd nog mee uit vragen dit kan zowel vriendschappelijk of als een echte date... ga samen iets leuks doen en kijk wat er gebeurt!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet het gwn eerlijk zeggen tegen hij/zij vraag gwn date ofzo :p

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, bedankt voor de tips jongen van 16 en jongen van 19. Ik was van plan om in de komende vakantie met een aantal vrienden af te spreken, hiertussen zit zij dus ook. Misschien dat dit een goede tijd is om wat uit te proberen? Overigens is er een goede manier om erachter te komen of je zegmaar in 'de friendzone' zit en dat ze jouw actie dus ziet als die van een vriend?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste, Een relatie op een school heb ik zelf ook wel eens gehad, voor mij liep dit niet prettig. Omdat ik mijn vriendin elke dag zag, wat geen probleem op zichzelf is. Maar als je constant met elkaar bezig bent resulteerde dat voor mij in irritaties. Aangezien je na school ook nog met die persoon moet zijn. Ik zou zelf relaties op scholen afraden, maar het ligt natuurlijk per persoon anders wat ze fijn vinden. Ik zou eerst kijken hoe ze reageert als je dicht bij haar staat of eens d'r hand lieflijk vastpakt. Werkt meestal goed om te kijken of ze het tolereert.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Vraag haar uit om iets leuks met haar te doen. Misschien weet je dan wat iets meer.

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten