Skip to content
3 reacties
389 weergaves

Uitgemaakt

Na een relatie van 8 maanden heb ik het uitgemaakt met mijn vriend omdat het te laatste tijd niet zo lekker ging, dit ging al een tijdje, dus dacht ik dat ik beter de knoop kon doorhakken en uit kon maken. Toen ik dit deed zei hij dat hij het niet wilde en dat we eraan konden werken, maar dit heeft hij vaker gezegd, waarna hij het wel probeert, maar dit valt na een paar weken weer terug. Het is nu 4 weken uit en ik mis hem nog steeds heel erg en heb eigenlijk ook wel spijt, omdat nu ik erop terug kijk, het wel te verbeteren was. Me vriendinnen zeggen dat het toch niks geworden was, maar ik denk daar op dit moment echt anders over. Terwijl ik er nog heel erg mee zit (wat hij niet weet, hij denkt het tegenovergestelde) lijkt het hem helemaal niet te interesseren, hij doet veel dingen met zijn vrienden en het boeit hem volgens mij helemaal niet ook dat onze 8 maanden lange relatie voorbij is. Wat moet ik nu dus doen? Het laten gaan? Of gaan praten?

18 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste meid, Het zijn de kleine dingen die uiteindelijk een relatie stuk maken. Jouw ex-vriend is blijkbaar een vrolijke en aantrekkelijke jongen met weinig diepgang die makkelijk vrienden maakt. Daardoor hoeft hij weinig in zijn relaties te investeren.
    Jij kan dat accepteren en proberen daar op dezelfde manier mee om te gaan, maar dat zit niet in jouw karakter. Of dat zal veranderen dat kan ik natuurlijk niet zeggen. Hoe is zijn thuissituatie? Is hij enig kind of de enige jongen en wordt hij vertroeteld? Dan verwacht hij dat ook van jou.

    Je kan er mee doorgaan of er een punt achter zetten. Beter misschien een jongen die wat minder populair is en wat serieuzer, maar die moet je maar tegen komen en er op vallen.

    Ik wens je wijsheid en sterkte!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi jongen 22. Ja de problemen waren geen grote problemen, maar gwn behoorlijk irritant soms. Zoals (het klinkt misschien heel stom) maar niet trakteren bijv. en ik vind zeker niet dat een jongen alles moet betalen, maar ik heb denk wel zo een 5/6x achter elkaar getrakteerd, maar dan neemt hij niet het inniatief om dat een keertje voor mij te doen, en ik vind dat zulke dingen van beide kanten moeten komen, ik heb er nooit wat van gezegd, maar vond het wel apart. Maar toen ik erop terug keek had ik het daar best gewoon met hem over kunnen hebben. En zulk soort meer dingetjes. Dus ook slecht plannen (last minute afzeggen want zn tante komt ofzo). Zulk soort dergelijk.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Als ik jouw verhaal zo lees dan krijg ik de indruk dat jou (ex) vriend lang nog niet volwassen genoeg is voor een relatie. Voor hem is het hebben van een vriendin waar je leuke dingen mee doet gewoon een van die dingen die er bij horen en het leven plezierig maken. Dieper gaat het niet bij hem. Hij was blijkbaar wel tevreden met jullie relatie, maar jij keek er anders tegen aan.
    Je zegt niet wat de problemen waren. Vond hij jou misschien te bezitterig? De meeste mannen houden er niet van te veel gecontroleerd te worden.

    Misschien als hij ouder wordt dat het dan gaat veranderen, maar sommige mannen blijven altijd jongetjes. Als jij het een leuke jongen vindt en je kan er mee leven dat jij er tevreden mee moet zijn dat jij niet het middelpunt van zijn leven bent, dan kun je verder gaan. Hij heeft vrienden waar hij dingen mee doet en een vriendin waar hij andere dingen mee doet, zo zit het. Serieuze verkering zal hem te veel benauwen.

    Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij snel gaat veranderen. Kan je genieten van de gezellige en leuke momenten met hem, dan kun je verder gaan. Wil je meer, denk er dan nog maar eens goed over na. Je eerste liefde is zelden je laatste.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten