Skip to content
6 reacties
679 weergaves

Afscheid nemen of elkaar blijven zien

Hey. Ik heb VWO examen gedaan en ga dus van school af en sluit ook een periode af in mijn leven en met mijn studie begint er weer iets nieuws. Wat leren betreft ging het super ondanks de tegenslagen. In de tweede klas is mijn vader plotseling overleden. Hij was naar zijn werk, voelde zich niet goed. Een collega is met hem naar de huisarts gegaan die er vlak naast zat. Hij voelde zich met de minuut slechter en toen de ambulance kwam was hij al in coma. In de ambulance is hij gereanimeerd en 2 dagen later alsnog overleden door een bacterie. Deze periode was erg zwaar voor mij. Ik kreeg van de school, met name van mijn studiecoach alle steun en hij zorgde er ook voor dat ik over ging naar de derde. Zonder zijn steun, zijn geduld en doorzettingsvermogen was ik blijven zitten. Wij hebben een band opgebouwd wat meer is dan vriendschappelijk. Ondanks dat ik de laatste 2 jaar geen les meer van hem had zagen we elkaar vaak. Hij zegt dat het wel goedkomt. Maar ik ga studeren en dan ontmoet je ook nieuwe vrienden. Maar wil natuurlijk ook dat het tussen ons blijft. Zijn er meer jongeren met zo'n vriendschap? Hoe gaat het dan? Zie je elkaar wekelijks, maandelijks? Hij is gewoon heel leuk! Lief, belangstellend en erg rustig maar wel geslepen en scherp. Wil hem niet kwijt!!!

17 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik kan me jullie band goed voorstellen. Ik denk dat jij verliefd op hem bent. Hoe denkt hij over jou? Zelfde gevoelens? Als jullie er allebei achter staan dan ligt de weg voor jullie open en kijk samen hoe jullie die weg volgen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben TS. Ik heb geen seks met hem. Misschien in de toekomst. De rode draad in onze relatie is dat we er voor elkaar zijn. Samen lachen, samen huilen. Terrasje pakken of een bios. Elkaar een knuffel geven en met dit weer elkaar nat spuiten. Samen zijn, lekker stukje vlees eten, een biertje of een wijntje drinken. Het voelt gewoon prettig bij hem te zijn.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @j17 wat @j22 bedoeld is geen aanname maar een veronderstelling. Een riele mogelijkheid dus. Teminste zoals ik het lees. Zeker waar TS zijn vraag heeft geplaatst vind ik het juist wel in deze contekst gepast. Ik vind het een erg goed antwoord op de vraag van TS.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, ik ben dan nog wel jong, maar echte vriendschappen blijven bestaan, daarvan ben ik overtuigd. Dat je je leven gaat voortzetten op een andere opleiding zat eraan te komen, maar dat hoeft niet te betekenen dat vriendschappen over zijn. Jouw band met de coach is natuurlijk speciaal geweest, maar het leven gaat door, voor jouw en de coach en met het elkaar niet meer zo vaak kunnen zien, zal de vriendschap ook een andere dimensie krijgen. Zoals j18 al aangeeft, bespreken het met je coach, jullie gaan heus wel een modus vinden hoe hier mee om te gaan. Ik snap niet de opmerking/vraag van j22 over hoe intiem jullie relatie is geweest, erg suggestief en naar mijn idee totaal niet gepast in deze context! Succes en na een afgeronde studie, ga genieten van de vakantie.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je post dit bij "Verliefd en Verkering", en je hebt het over een band die meer is dan vriendschappelijk. Dat roept wat vragen op over hoe intiem jullie relatie is.
    Op zich is het niet zo vreemd dat jij je erg gehecht hebt aan de man die zo veel voor jou betekend heeft na het overlijden van je vader. Jij had een heel groot verlies geleden en je studiecoach heeft je er overheen geholpen. Hij heeft in een heleboel opzichten de plaats van je vader over genomen. Misschien dat daar zowel van zijn kant als van jouw kant verdergaande gevoelens bij gekomen zijn.

    Nu sta je voor een nieuwe fase in je leven en vraag jij je af of die relatie met je studiecoach daar nog in past. Zelf ziet hij geen problemen, dus waarom zou jij er een probleem van maken?
    Of dat studeren inhoudt dat je naar een andere plaats verhuist maakt ook verschil, maar waarom zouden jullie geen goed contact kunnen blijven houden?

    Je zal zeker nieuwe vrienden gaan ontmoeten en waarschijnlijk ook wel relaties aangaan. Dat houdt in dat je relatie met je ex-studiecoach anders gaat worden, minder intens.
    Iedereen die nog ouders heeft die heeft daar een bepaalde band mee. De band met je ex-studiecoach zal ook altijd blijven, hij is tenslotte heel belangrijk voor je geweest. Maar uiteindelijk zal denk ik toch het zwaartepunt komen te liggen bij de verbintenissen die jij aangaat met mensen die jij daar ontmoet en waar jij wellicht een romantische relatie mee aangaat.

    Jouw ex-studiecoach is een volwassen man en hij weet wat de gang van zaken is bij jonge mensen die volwassen worden en op zoek gaan naar een levenspartner. Hij houdt van je en als je van iemand houdt dan wil je vast blijven houden, maar als je echt van iemand houdt dan weet je dat je op een gegeven moment moet loslaten.
    Jullie hebben een hele vertrouwelijke band met elkaar en die blijft gewoon. Jij kan bij hem terecht met je verhalen en met je vragen en problemen. Hij zal er altijd zijn, maar je wordt volwassen en dan ga je anders met elkaar om. Dat gaat vanzelf, maak je dus geen zorgen. Het gaat heus wel goed komen. Hij laat jou niet vallen en jij gaat hem niet vergeten.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Heyy,
    Ik neem aan dat je daarmee bedoelt dat je geslaagd bent?! Gefeliciteerd. Heftig dat je vader zo plotseling is overleden gecondoleerd. wat fijn dat je toch bent door gegaan!! Ik snap je probleem en het is zeker een nieuw pad dat je gaat bewandelen maar dat betekend niet dat je niks meer mee kan nemen van je oude school. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe graag jij hem blijft zien en hij jou? Persoonlijk is mijn ervaring dat vriendschap zelfs na middelbare school kan blijven bestaan. Heb je dit ook al aan je schoolcoach verteld dat je hier zo instaat? want dan kunnen jullie het er eens over hebben. Maar ik denk dat je altijd langs mag komen wanneer je er behoefte aan hebt :-) heb ik hiermee je vraag een beetje beantwoord?

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten