Skip to content
9 reacties
987 weergaves

Lloret De Mar

Hi, ik wil graag jullie mening horen over een bepaalde situatie; ik heb nu meer dan 2 jaar een relatie met mijn vriend. Helaas loopt het niet altijd even lekker tussen ons, waardoor we een tijdje (2 maanden) rustig aan doen, een soort pauze. We hebben samen afspraken gemaakt daarover. In die 2 maanden gaat hij voor het eerst op vakantie met vrienden naar Lloret de mar. Ik hoor allemaal vervelende verhalen daarover/ lees ik op internet… aan het vertrouwen ligt het niet en zijn loyaliteit naar mij toe, maar het maakt het er niet makkelijk op. Het maakt me natuurlijk nog onzekerder omdat het precies in de “pauze” valt die wij hebben. Hoe zouden jullie erover denken als je vriend op zo een vakantie ging?

19 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Reactie op jongen 22: Je hebt hier zeker gelijk in, ik weet zeker ik; mede door de therapie weer mezelf te worden. Heel fijn dat je dit bericht stuurde! Hier heb ik heel veel aan

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als ik je berichten lees TS, dan vallen mij een paar dingen op: Jij wilt altijd de controle houden, als hij een keer vreemd gaat dan is het afgelopen met jullie relatie, en jij bent zijn eerste echte relatie, maar jij had al ervaring.

    Als ik die zaken op een rijtje zet dan krijg ik de indruk dat jij de dominante partner bent in jullie relatie en dat je hem behoorlijk controleert. Dat is de beste en de snelste manier om je vriend kwijt te raken.
    In het algemeen houden jongens/mannen daar al niet van en jouw vriend is wellicht nog niet volwassen genoeg en mentaal tegenover jou niet sterk genoeg om voldoende tegenspel te bieden. In ieder geval sta jij blijkbaar niet open voor zijn verlangen naar wat meer vrijheid.
    Het gevolg is conflicten en op termijn raak je hem kwijt. "Als ik mijn hele leven mijn partner de baas over mij moet laten spelen, dan maar liever geen vriendin." Dat gaat hij denken, en hij gaat lekker met zijn maten op vakantie naar Lloret De Mar. Even geen gezeur.

    Of het mogelijk is voor jou om te veranderen dat weet ik niet. In ieder geval zie je zelf ook wel dat er iets niet goed is, vandaar die therapie.

    In een goede relatie zijn liefde en trouw vanzelfsprekend, evenals vertrouwen. Daar moet je helemaal niet over hoeven te praten. Als je daar wel discussies over moet hebben dan zit het eigenlijk al fout.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Reactie op meisje 20: Het punt is dat ik zelf al heel veel ervaring heb gehad. Hij daarin tegen niet, ik ben zijn eerste vriendin en ook de eerste waar hij dingen op seksueel gebied heeft gedaan. Al heb je wel gelijk, ik denk ook dat het ons dan juist dichter bij elkaar brengt als we elkaar allebei vrijlaten, maar het is inderdaad de spanning en onzekerheid die het loslaten weerhoudt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Maak je geen zorgen in Lloret De Mar gaat iedereen op tijd naar bed en drinkt iedereen veel sinaasappelsap voor de vitamines.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Misschien moet je je gevoel van spanning los laten. En gewoon zien wat er gebeurt. Ik heb met mijn vriendje vorig jaar tijdens de vakantie ook een paar maandjes een pauze gehad. We hebben elkaar helemaal vrij gelaten, ook seksueel. Hij is toen ook op vakantie gegaan en heeft het er lekker van genomen waarbij hij met behoorlijk wat meisjes dingen heeft gedaan. En ik heb ook nog wat met een paar jongens een one-night-stand gehad. We beseffen nu allebei hoe fijn een vaste relatie is en zijn closer met elkaar dan ooit. Ook heeft m’n vriendje heel veel nieuwe sekservaring opgedaan met allemaal leuke standjes, waar we nu ook allebei veel plezier aan beleven. Ik zou dus zeggen: relax, laat die jongen vrij en ook zichzelf ontdekken. En als het niets wordt na de pauze zie je het wel. Maar de kans is groot dat het juist beter wordt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Een pauze met trouw is een illusie, hij wil gewoon geen relatie maar wel iemand achter de hand die braaf blijft wachten op hem

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Reactie op J. 23: Het doel van onze pauze is elkaar inderdaad even die vrijheid geven. We laten elkaar zelf de keus maken hoe we met die vrijheid omgaan, maar we verwachten van elkaar dat we trouw blijven. Eerlijk gezegd wil ik het echt niet hebben, maar hij wil die vrijheid juist wel hebben om zijn eigen keuzes te maken, dus te laten zien dat ik hem ook echt kan vertrouwen. Hij weet ook wat de consequenties zijn als er dingen gebeuren, zoals een one night stand. Ik zou nauwelijks tot niet dat vertrouwen terug kunnen vinden in hem en dan kan ik geen gezonde relatie meer hebben. De rede dat ik akkoord ga met die pauze is ook omdat ik merk dat ik te weinig tijd besteed aan de mensen om me heen, minder zelfstandig ben, en me eigenlijk altijd onzeker voel. Ik wil altijd de controle hebben. Daarvoor ga ik ook in therapie, om aan mijzelf te werken. Ik hoop hier genoeg info mee te hebben gegeven??

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat zijn de afspraken die jullie hebben gemaakt voor de pauze? Zijn jullie beiden vrij om te doen wat jullie willen tijdens de vakantie? Wat is het doel van de pauze? Mag hij plezier met anderen hebben tijdens de pauze (wat ongetwijfeld meer in de categorie one-night-stand zal vallen dan echt iets serieus), of heb je dat liever niet?

    Soms is het beter om wat vrijheid te geven, zodat je er daarna samen sterker uit kan komen. Want hij zal wel zien dat wat hij met jou in twee jaar heeft opgebouwd waardevoller is dan een one-night-stand waar het enkel om plezier draait. Maar als je het echt niet wil hebben, praat er dan met hem over.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Tja, bij de ene afspraak hoort de andere, dat hoort er nu eenmaal bij, hoe wil je het gaan oplossen? Dat hij “ vrij” is als hij op vakantie gaat is wel duidelijk, maar gaat hij er iets mee doen, hoe vrij voelt hij zich. Kom je alleen maar achter als je het gesprek met hem aangaat, succes

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten