Skip to content
3 reacties
1329 weergaves

Vakantie met beste vriendin

Hoi allemaal, Ik ben 2 weken geleden op vakantie geweest met een ‘normale’ vriendin van mij. We kennen elkaar al heel lang, sinds we 11 zijn ofzo. Ouders dus ook, en mede daardoor hebben we besloten dat een relatie tussen ons simpelweg gewoon niet kon, ondanks dat we allebei wel gevoelens hadden. Zij iets minder dan ik, want ik wilde wel voor de relatie gaan en zij nog niet. Toch besloten we om samen op vakantie te gaan - voor het eerst zonder ouders, wel gescheiden bedden/kamers, niet als stel maar als vrienden. Het was in het begin best even zoeken hoe we met elkaar moesten omgaan, aangezien je toch de hele dag samen bent. Ik merkte aan haar dat ze het gevoel van ‘samenzijn’ zo veel mogelijk wilde beperken, misschien omdat ze wist dat als ze zich eraan zou overgeven ze iets zou doen wat in haar hoofd niet mocht. Na een dag of 2-3 vroeg ze s avonds of ik haar rug wilde insmeren met lotion. Ik had dit nog nooit eerder gedaan - we zijn allebei nog maagd - en het was best wel moeilijk om ineens een halfnaakte vrouw voor je te zien staan zonder dat je iets ‘mag’ doen. Ik smeerde haar rug in en op het einde merkte ik dat iets aan mijn lichaam het iets te leuk had gevonden - er was iets groter geworden. Ik denk dat ze mijn stijve heeft gezien, ik liep meteen weg van de situatie omdat ik haar wilde laten weten dat ik daarvoor echt niet op vakantie was gegaan met haar. Boos was ze niet, maar tijdens die vakantie nam ze beetje bij beetje meer afstand van mij. Ik merkte dat ik nog steeds gevoelens had en dat die gevoelens groter werden. Ergens was ik toch op vakantie gegaan met haar met het idee om misschien als een stel terug te gaan naar Nederland. Ze was alles voor mij, we hadden elk uur, bijna elke minuut van de dag contact, we flirtten onderling en zij was met afstand mijn beste vriend geworden. Moet ik het mezelf kwalijk nemen dat ik opgewonden werd toen ze me vroeg haar naakte rug in te smeren? Dat ik haar opnieuw als vriendin wilde? Ik vrees dat ik haar kwijt ben en ik wil haar niet kwijt als mijn beste vriendin in mn leven.

21 jaar
3 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste jongen, Jij kent dat meisje al tien jaar, jullie zijn de beste vrienden en er is een erotische spanning tussen jullie. Jullie (of jij?) vinden dat jullie geen stel kunnen worden omdat jullie ouders bevriend zijn.
    Wat is dat voor onzin? Normale ouders zouden het volgens mij juist heel leuk vinden als er iets romantisch zou groeien tussen hun kind en dat van hun vrienden. Waarom denk jij dat? En wat zou dan het probleem zijn? Jullie zijn toch geen zus en broer?

    Jullie zijn blijkbaar allebei nog maagd. Echter, de natuur laat zich niet bedwingen door rare ideeen en als het niets wordt met jou dan komt dat meisje wel een ander tegen die wat doortastender is en dan ben jij haar kwijt. Gegarandeerd! En dat wil jij niet!!!
    Jullie ouders komen bij elkaar over de vloer, jij ook, en dan zie jij daar straks je vriendin op schoot zitten bij een vreemde vent. Is dat wat jij wilt?

    Wat jij moet doen is eens praten met je ouders en ze vertellen dat jij heel veel voor de dochter van hun vrienden voelt en dat jullie graag samen verder zouden willen. Waarschijnlijk zeggen ze dan: Oh, wat leuk, natuurlijk jongen, wat fijn voor je! Ouders zien hun kinderen namelijk graag gelukkig weet je!
    Als ze echter zeggen: Ben jij helemaal besodemieterd, dan heb jij in mijn ogen hele vreemde ouders en als jij daar aan gehoorzaamt dan ben jij dat meisje ook helemaal niet waard.

    Is de reden die jij noemt om geen stap verder te gaan in jullie relatie werkelijk de echte reden of is er nog wat anders? Een beetje kerel laat zich namelijk door niets of niemand tegen houden als hij verliefd is. Wees een kerel! Denk aan Romeo en Julia! (Maar dan met een gelukkige afloop)

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, thanks voor je antwoord. Bij ons is die seksuele aantrekking er wel, ook als goede vrienden. We hebben het samen best wel vaak gehad over ‘ons’ en wat we zouden willen en wat we kunnen. We kwamen er eigenlijk altijd op uit dat we elkaar meer dan leuk vinden en samen meer willen, maar dat we het niet kunnen doen vanwege bijvoorbeeld de band tussen onze ouders. Ik weet 100% zeker dat ze mij op een bepaald punt meer dan aantrekkelijk heeft gevonden. In onze berichten ging het er af en toe zeer flirterig aan toe, bijvoorbeeld dat ze zelf zei dat ze naakt in bed lag omdat haar bed altijd warm is (toen ik zei dat ik koude voeten had en of ze die wilde komen opwarmen). Ze wist denk vaak op dat soort momenten te ontsnappen aan dat het niet mocht, maar naarmate het dichterbij kwam zocht ze afstand. Ze is een meisje van principes en ik denk dat ze daarom echt vasthoudt aan dat het niet ‘mag’ tussen ons. Heb haar ook wel verteld dat de dingen die ik met haar doe echt niet iets is wat ik met elk meisje doe. Kan me voorstellen dat dit met je buurjongen net even anders ligt, die keuze is iets makkelijker zou je zeggen. We zijn allebei nog maagd omdat het er gewoon nog niet van is gekomen, zowel voor mij als voor haar. We houden allebei niet van uitgaan. Ik merk toch wel dat het zeker voor haar best een drempel begint te worden, qua eerste keer moet perfect zijn, geen FWB, iemand met wie ik direct een relatie heb etc. Ik denk ook dat als we allebei al eens seks hadden gehad we niet heel veel nodig hadden gehad om op elkaar te duiken.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kan je maar heel beperkt informatie geven over je moeilijke situatie, maar doe het toch maar.
    Ik heb zoiets gehad met een buurjongen die een heel goede maar gewone vriend was. Een seksuele aantrekking was daar ook niet bij, hoewel we best nieuwsgierig piemel en spleetje aan elkaar hebben laten zien en de laatste jaren vrij open over onze liefdesperikelen tegen elkaar waren. Tijdens de laatste corona golf hadden we het er over en bleek dat onze seks niets voorstelde en toen heb ik heel voorzichtig voorgesteld toen onze beide ouders een weekend weg waren om daar samen wat beters van te maken. Dat was een groot suces en we konden niet stoppen en we hebben nu FWB plus relatie, noem het een stel van vrije mensen. Gezien die voorgeschiedenis best bizonder.
    Een paar dingen uit jou verhaal. Ze zal zeker niet boos op’je zijn als je met je stijve netjes weggegaan bent, maar daarmee heb je wel verklapt dat je iets seksueels voor haal voelt. Anders krijg je dat niet van simpel rug insmeren.
    Ze wilde op die vakantie niet die kant op, mogelijk omdat zij dat als eis aan zichzelf had gesteld, mogelijk omdat zij dat echt nooit wil. Het is ook mogelijk dat ze killer deed om’je geen pijn te doen.
    Daar is jullie situatie zo anders als de mijne, bijvoorbeeld, waarom zijn jullie op 21 nog maagd. Uit principe of nooit iemand tegen gekomen?

    Verder is belangrijk hoe ze nu tegen je doet. Is die verkilling verder gegaan of juist weer minder.

    Dat zijn allemaal zaken waar je over moet denken.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten