Skip to content
7 reacties
851 weergaves

verliefd op een meisje

Hoi iedereen,
Een paar maanden geleden ben ik erachter gekomen dat ik bi ben. Ik ben hiervoor al uitgekomen bij mij vrienden en familie. Gelukkig supporten ze allemaal. Nu ben ik erachter gekomen dat ik een meisje leuk vind. Ze is even oud als ik en zit bij mij op school. We zitten niet bij elkaar in de klas maar wel allebei in de 2e van de middelbare. Ik heb haar nog nooit echt gesproken maar steeds als ik haar zie krijg ik vlinders in mijn buik en zoiets heb ik nooit eerder gevoelt. Het vervelende is nu dat ze een vriend heeft. En ik denk dat ze me niet ziet staan. Laatst zaten ik en mijn vriendinnen in de pauze bij elkaar en liep ze langs. We keken elkaar aan en ik werd echt rood volgens mij. Eigenlijk wil ik graag op haar afstappen alleen ik durf niet en ik weet niet hoe. Heeft er iemand tips?

13 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Ja, ik snap je wel, ik vind dat ook altijd heel moeilijk. Misschien zo?

    Als je haar in de gang of zo tegenkomt, kan je gewoon vriendelijk glimlachen en hoi zeggen. Maar niet wegkijken, dan lijkt het alsof je haar afwijst, dus net wel vriendelijk aankijken. Je moet niet alleen glimlachen met je mond, maar ook met je ogen, en nog veel meer met je hart. Je moet dat gevoel meesturen met je glimlach.

    En dan zien of en hoe ze reageert?

    Als ze negatief zou reageren, dan weet je gelijk waar je staat, maar die kans is klein, want de meeste mensen zijn zo niet.

    Als ze zou vragen waarom je dat doet, zeg dan simpel dat je haar mooi of tof vind.

    Als je veel moed hebt, kan je ook nog zeggen dat je haar beter wilt leren kennen, maar dat misschien best pas bij een tweede keer? Niet teveel ineens, niet opdringerig?

    Bedenk hoe jij zelf graag aangesproken zou worden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • uhhhhhhhhhhhh haar gw tegen haar zeggen

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Met deze informatie zou je het kunnen wagen, ga in contact met haar, er is in ieder geval een onderwerp dat jullie samen delen !

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi iedereen,
    het is nu een tijdje later maar nogsteeds kan ik gewoon echt niet stoppen met aan haar te denken. Het is uit tussen haar en haar vriend.
    Ook ben ik erachter gekomen dat ze Bi is net als ik. Steeds als ze me aankijkt word ik knalrood en kijk ik gelijk weg. Ik weet dat het beter is om haar te vergeten maar ik kan het gewoon echt niet.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Kan mij alleen maar aansluiten bij m19 en j23, zoek je lieve ergens anders, succes

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Zou het gewoon niet doen, je bent verlieft op het idee want kent haar niet en ze heeft een vriend. Je wil geen vrienden met haar zijn want je hebt gevoelens dus dan moet je haar gewoon laten. Komt vast wel iemand anders voorbij :)

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Dat het meisje waar jij verliefd op bent een vriend heeft is vervelend voor jou, maar leuk voor dat meisje. Ik heb gelezen dat 12% van de vrouwen en meisjes homoseksuele voorkeuren heeft, dus de kans dat dat meisje nu net ook op meisjes valt is aar klein. Zo te zien is dat ook niet zo. Dat is jammer voor jou maar zo is dat nu eenmaal. Liefde moet van twee kanten komen. Daarnaast toont zij helemaal geen interesse in jou, dus ik ben bang dat jouw dromen over een vriendschap met haar dromen zullen blijven. Je bent nog erg jong en ik weet zeker dat jij nog heel vaak verliefd zal zijn en dat jouw liefdes soms beantwoord zullen worden en dat jij gelukkige momenten zal beleven. Veel sterkte maar.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten