Skip to content
5 reacties
426 weergaves

Verliefd op een vriendin

Hey jongen 15.
De titel zegt het al, ik vind iemand van vijf vriendengroep leuk.
2 jaar geleden had ik haar ookal gevraagd maar ze zag me meer als een vriend.
Nu ben ik veel veranderd in 2 jaar en ben ik mezelf ook een beetje naar haar smaak aan het veranderen.
Wat zou ik nu doen: blijven veranderen totdat ze me leuk vind of zal ik het haar gewoon zeggen.
Als ik het zegt wordt het wel een beetje akward want een andere vriend vind haar ook leuk dus help me aub.
Dankje

15 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Je kapsel veranderen of een kledingstuk kan nog wel, dat is makkelijk, maar je persoonlijkheid veranderen moet je niet proberen, want dat gaat toch niet lukken. Je bent en blijft hoe je ineen steekt, en het heeft geen zin om dat te proberen wijzigen. Je kan er alleen maar ongelukkig van worden. Je zal het gelukkigst mogelijke leven leiden als je gewoon kunt zijn wie je bent. Ik denk dan ook dat je beter je hart geeft aan iemand die van je houdt zonder dat je jezelf hoeft te veranderen. Want dat kan je niet je hele leven volhouden.

    Er is een catch. Als je ouders je niet hebben geaccepteerd zoals je bent, en dat ook vaak duidelijk hebben gemaakt, dan kan het zijn dat je je enorm aangetrokken voelt tot mensen die je niet willen. Alsof je het nu alsnog goed probeert te maken. Als dat zo is, moet je je er bewust van worden, anders kan je je hele leven in die val blijven lopen. Je zou de eerste niet zijn die het onmogelijke achterna holt, terwijl hij goedmenende meisjes die verliefd zijn op hem niet wil, gewoon maar omdat ze van hem houden.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Jezelf veranderen voor een relatie of in een relatie is nooit een goed idee. Mensen moeten je leuk vinden zoals je bent, niet zoals zij vinden dat je moet zijn. Bovendien houdt je het spelen van een rol niet je hele leven vol en dan gaat het dus later mis. Ga dus liever voor iemand die je leuk vindt zoals je bent.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Blijven veranderen voor iemand die je al beleefd heeft afgewezen om je gevoelens te besparen gaat hem niet worden. Wees gewoon je leuke eigen persoon met een toneelstukje ben je fake

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Is het niet een beetje naaiend voor die vriend?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Zo iets had ik ook en toen heb ik het toch gevraagd toen ik 18 was. en nu hebben we sinds die dag verkering tot nu toe.
    Dus gewoon zeggen want veel meiden durfen niet de eerste stap te zetten

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten