Skip to content
2 reacties
547 weergaves

Mis ik een deel van mijn jeugd?

Nu het weer mag gaan vrienden en vriendinnen van mij heel vaak naar een fuif. Veel van deze vrienden drinken dan wel wat en hebben al eens, of meerdere keren, beginnen muilen en wat dan ook. Ze vinden het allemaal zeer leuk en spannend. Zelf heb ik echter niet de neiging dit te doen.

Ikzelf ben aan het sturen met een jongen die ik al een paar jaar ken, eigenlijk weten we van elkaar wel dat we half verliefd zijn op elkaar, maar we willen niets forceren dus we wachten tot er iets veranderd. Nu het is dus niet dat ik echt een relatie heb ofzo, we sturen ook echt niet constant, soms een week lang niet ofzo.

Maar nu recent op een fuif zag ik plots een zeer leuk meisje en zei zag geïnteresseerd terug. Ze kwam me zelfs opzoeken om tegen mij te dansen. Ik wou zeggen dat haar kort haar mooi was en wat haar naam was en die dingen maar ik ben in de plaats gewoon weggewandeld en heb haar afgeblokt. Ik voelde mij ineens schuldig tegenover die ene jongen waarmee ik stuur.

Ik heb nu echter wel wat spijt dat ik niets heb gezegd tegen dat meisje, dat ik niet weet wat haar naam was. Ik kan ze nergens meer vinden.

Aan de andere kant weet ik ook wel dat als ik ineens met andere mensen ga praten en misschien wel muilen op een fuif, dat mijn kansen met die ene jongen wel weg zijn. En ik vind hem echt oprecht leuk, maar ik ben bang dat ik later ga denken dat ik niet genoeg heb geëxperimenteerd in mijn jeugd en dergelijke..

Wat zou ik doen in de toekomst, bij een volgende fuif, als zo een situatie weer voorkomt? Ik wil echt niets "missen" van mijn jeugd en hier spijt van krijgen, maar ik wil ook niet gewoon beginnen muilen met een vreemde gewoon omdat het spannend is en dan alle kansen vergooien met iemand die ik echt oprecht tof vind. Waarom moet het zo moeilijk zijn?

17 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Je bent vooral aan het wachten op *iets* maar je weet niet wat, leef gewoon

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als jullie half verliefd op elkaar zijn dan zit er een mogelijkheid in dat jullie een relatie krijgen, maar er zal alleen maar iets gebeuren of veranderen als één van jullie twee wat moed samenraapt en initiatief neemt. Tot nu toe hebben jullie blijkbaar alleen ter plaatse getrappeld. Misschien is de jongen een beetje verlegen of bang voor afwijzing, wil hij niet opdringerig doen, en wacht hij daarom tot jij hem eerst een signaal geeft dat het okee is, dat je hem leuk vindt en met hem een stap verder wil gaan. Jij vindt hem oprecht tof, dus waarom zou jij niet een keer proberen om een paar duidelijke signalen te geven aan hem? Dan zie je of hij ook in actie komt. En als hij de signalen niet lijkt te begrijpen, dan kan je het hem ook gewoon rechtuit zeggen dat je hem leuk vindt en vragen of hij ook iets voor jou voelt en jouw vriend wil zijn. Als blijkt dat hij jou ook wil, dan ga je een hele leuke tijd tegemoet waarin je heerlijk kan genieten van dat deel van je jeugd dat je nu vreest te missen. Mocht daarentegen blijken dat het niks wordt tussen jullie, dan weet je dat tenminste en kan je je weg verderzetten en van de liefde genieten met iemand anders.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten