Skip to content
10 reacties
674 weergaves

Tips?

Hoi, ik ben de laatste 5-6 jaar al een aantal keer verliefd geweest op hetzelfde meisje. De vorige keer was in de zomervakantie en dat koste me bijna onze vriendschap, en das echt het laatste wat ik zou willen. En nu zijn die gevoelens terug.... Hoe kan ik dat "stoppen"? Verder heb ik nog nooit een vriendin gehad......

18 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • @j21, meestal zie ik haar alleen in de periode rond carnaval en komt het er gwn niet van om af te spreken. Dit jaar heb ik haar 2 keer gezien in de zomervakantie. 1 keer was bij haar thuis en was er nog iemand bij en de 2de keer was voor mijn verjaardag maar er waren nog anderen bij. Nu zou ik graag eens afspreken met haar gwn als vrienden

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • 5-6 jaar is wel echt lang man lijkt mij ook heel zwaar voor je als je haar dan ziet. Ik heb een jaar lang iemand leuk gevonden waar ik ook bevriend mee was en dat vond ik al zwaar. Nu is het gevoel wel weg ook al vind ik haar nog steeds wel ergens leuk, maar dat is wel iets heel anders. Als je met haar afspreekt is dat dan uit vriendschap of in de hoop dat er iets gaat gebeuren?

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier
    @m19, onze vriendschap is niet voorbij maar in de zomervakantie scheelde het niet veel. Ze vond het moeilijk om mij te kwetsen omdat ik veel om haar geef...

    @m18, zij zal zeker haar best doen om onze vriendschap te behouden. We kunnen heel goed praten met elkaar en als er iets is kan ik het altijd aan haar vertellen. Ze vertelt namelijk niks door, ze is niet zoals die ene fake vriend op school. Ze begrijpt mijn gevoelens verder wel maar het werd haar even teveel toen. En het is zoals ik eerder al zei. Ze vindt het moeilijk om mij te kwetsen omdat ik veel om haar geef...

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ken het gevoel helaas. Hij gaf zoveel signalen met dat hij mij leuk zou kunnen vinden. Helaas tot op de dag van vandaag nog steeds geen idee of hij mij ooit leuk heeft gevonden. Wij waren super goed bevriend. Tot hij me doodleuk vertelde dat hij een meisje had ontmoet op Tinder die hij wel zag zitten. Toen kwam ik erachter zo’n beetje dat het niet wederzijds is. Hij heeft meerdere malen iets gehad met verschillende meiden, en dat deed me toch zeer. Iedere keer weer. Tot een bepaalde grens en ineens begon ik er afstand van te doen, het deed me gewoon te zeer. Hij vocht ook verder niet voor onze vriendschap of vroeg zich niet af waarom ik ineens anders deed. Dat was de druppel voor mij. Ik heb nog steeds een zwak voor hem, maar ik focus gewoon op mezelf en niet meer op hem. Hij is het niet waard.
    In jouw geval kan het zijn als die meid een vriend krijgt, gaat dat gevoel bij jou ook opspelen. Het gevoel aan de kant gezet te worden, dat was bij mij wel zo. Ik verdween naar de achtergrond zonder te kijken waar ik bleef. Tot je het beu bent en misschien verliefd wordt op een ander. Dan heb je haar niet meer nodig, op het gebied van liefde dan.
    Verder heb ik nog weinig contact met hem. Is allemaal op een paar maanden tijd veranderd helaas. Maar het os beter zo.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mischien moet je proberen even contact te vermijden en zeggen tegen het meisje dat het even moeilijk voor je is. Ik heb dit ook gedaan toe n mijn vriendin het had uitgemaakt en ik nog altijd verliefd op haar was. Hoe meer je haar ziet, hoe meer je geconfronteerd word met je gevoelens voor haar.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • In dat geval gewoon tijd geven en mogelijk accepteren dat het einde vriendschap is omdat jullie er niet hetzelfde instaan

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier
    @m19, ze vond het allemaal teveel worden.

    @m18, jup, en das niet de eerste keer

    @j15, zeker en ze is niet op mij, ik ben volgens haar, haar type niet

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Dus je bent nu vriendin met dat meisje en jij hebt gevoelens voor haar?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb je ooit al gevraagd of ze gevoelens voor jouw heeft ?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoe koste het bijna de vriendschap?

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten