Skip to content
5 reacties
825 weergaves

Meisje verliefd op mij?

Beste allemaal,


Ik studeer en zit dit jaar in een klas met heel veel meiden. Dat is super leuk, want ze zijn allemaal heel gezellig. Er is 1 meisje waar ik iets meer mee optrek, maar ik merk dat ze me de laatste weken heel veel aanraakt. Zelf weet ik niet zo goed, wat ik ermee moet. Ze is best knap, maar ik heb al een vriendin. En zij heeft ook een vriend. Maar dat aanraken gebeurt steeds vaker.

En ik dacht: Misschien raakt ze jongens uit haarzelf al veel aan. Maar ik heb 2 andere jongens in de klas en die raakt ze nooit aan. Maar mij wel. Ook als ik een keer in de klas rondkijk, zie ik haar naar me kijken. Ik heb dus een vermoeden dat ze me leuk vindt. Normaal gesproken zou ik dat heel leuk vinden, maar we hebben allebei een relatie.

Dingen die ze doet om mij aan te raken zijn bijvoorbeeld:
- Als we naast elkaar zitten altijd met haar elleboog mijn elleboog aanraken voor een lange tijd (terwijl de tafels breed genoeg zijn om elkaar niet aan te raken)
- Als we handen schudden doet ze het veel te lang
- Als ik haar wat laat zien op mijn laptop, komt ze heel dichtbij en moet me dan altijd op mijn arm aanraken

Ook heeft ze al een poging gewaagd om met mij te flirten en ook heeft ze (dan wel voor de grap) gezegd dat ze me knap vond, maar ik weet dus niet hoe serieus ik het moet nemen.

De laatste tijd probeer ik haar een beetje te negeren in de hoop dat ze het wat minder doet, maar ze vindt altijd wel een manier om me toch aan te raken of toch iets te doen.


Weet iemand wat ik hiermee moet? Ik mag haar namelijk heel erg, maar ik wil geen relatie met haar en ze moet het niet zo ver laten komen dat ze vreemd gaat op haar vriend.


Groet, T

18 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • TS hier, nogmaals bedankt M19!

    Tja, ik kan niet ontkennen dat ik gevoelens heb voor dat meisje. Daarom vind ik het zo moeilijk, want dit is de eerste keer dat ik op iemand anders verliefd word, terwijl ik al een relatie heb. Ik wil inderdaad niet mijn huidige relatie opgeven.
    Dat is een goeie. Ik wil graag onze relatie goed houden inderdaad, dus dan is het misschien beter als ik het inderdaad gewoon vraag waarom ze het doet. Dankjewel voor je antwoorden.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Nou, daar ben ik nog een keer dan. Je maakt het wel ingewikkeld hoor. Moet je niet aan jezelf toegeven dat je eigenlijk verliefd op haar bent? Je wilt alleen je huidige relatie niet voor haar opgeven. Op zich niet erg, er zijn honderden mensen die dat overkomt en meestal is het iets dat voorbij waait. In andere gevallen houd je het uiteindelijk toch niet tegen. Maar het is in je te prijzen dat je niet zomaar iets opgeeft voor wat misschien niet meer dan een flirt is. Maar mijn idee is dat als het weer gebeurt je haar dan zodra het kan vraagt waarom ze dat doet. Dan kun je op een antwoord reageren in plaats van een harde confrontatie aan te gaan. Ik neem namelijk aan dat je de ( vriendschappelijke) relatie tussen jullie graag goed wilt houden.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Oeps, heb per ongeluk M19 erbij gezet

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier, bedankt voor je reactie M19.
    Ik weet inderdaad ook niet waar ze op uit is. Vriendschappelijk kan ik het wel erg goed met haar vinden. Is het daarom een idee om haar buiten de les een keer te confronteren? Normaal gesproken vind ik het trouwens niet erg als meiden me zomaar aanraken, maar ik negeer haar een beetje voor m'n eigen best wil. Ik vind haar namelijk best knap en ik moet enorm oppassen om niet verliefd op haar te worden. Ik wil namelijk bij m'n eigen vriendin blijven.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste T, inderdaad lijkt het erop dat ze ergens op uit is. Wat precies is lastig te achterhalen, het kan zowel gewoon vriendschappelijk zijn, ze kan verliefd zijn, maar tegenwoordig is het niet eens onmogelijk dat iemand ets zoekt voor naast de relatie. Als het weer gebeurt zou ik haar gewoon vertellen wat jouw gevoelens en gedachten daarbij zijn. Daar kun je best aan toevoegen dat je haar aardig vindt, maar niet meer dan dat. Ja, dat zou verkeerd kunnen vallen, maar in deze situatie ga jij je ook steeds ongemakkelijker voelen. Dat blijkt al uit het feit dat je haar nu probeert te negeren. Doe er dus iets mee.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten