Skip to content
6 reacties
771 weergaves

Kan dit werken?

Ik heb een jongen leren kennen met carnaval die ik echt leuk vind. Hiervoor hem ik nog nooit een crush gehad. Mijn vriendinnen noemen mij "moeilijk". Ik weet ik dat dat klopt, ik word niet snel verliefd. Maar nu die jongen.... ik vind hem knap, grappig, lief,sportief, als wat ik graag wilde. We snappen de hele dag en nacht. Nu is mijn vraag: hij zei me dat hij in de tweede zit van het vmbo T. Hij is een keer blijven zitten. Ik zit in 3 VWO een het gaat mij heel gemakkelijk af. Eerst dacht ik: ik vind de jongens uit mijn eigen klas niet leuk en hou ik helemaal niet van jongens die school belangrijk vinden. Dus het maakt mij niks uit. Ondanks dat mijn vriendinnen jongens van het vmbo een beetje aso noemen.
Maar nu stuurde hij gisteren een snap en zei dat hij zijn leptob was vergeten. Mijn vriendin moest dat kei hard om lachen en ik schaamde me een beetje. Wat denken jullie is er teveel verschil?

14 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Blijkbaar is er een gevoelige snaar geraakt, maar ik lees dat dus helemaal niet. En dat is ook helemaal niet mijn bedoeling.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Niet te geloven dat dit nog steeds bestaat. Dat gevoel van intellectuele superioriteit. Die nauwelijks verholen minachting voor iemand die goed is met zijn handen en met techniek en dus een vak wil leren. Nou, ik kan jullie verzekeren dat een goede vakman veel meer verdient dan een pseudo-elitaire universitair met een kantoorbaantje hoor. En veel meer plezier beleeft aan zijn werk. Jullie moesten je schamen, stelletje snobs.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • To hier: mijn ouders geven er niks om hoor. Mijn moeder heeft zelf MAVO,HAVO,HBO gedaan. In haar familie is studeren niet zo standaard. Mijn vader komt wel uit een familie waarbij iedereen VWO doet ( mijn ons een tantes en nichtjes) en mijn oma kan wel eens een beetje stom doen over het VMBO maar mijn moeder zegt dat ik niet naar haar moet luisteren. Ze zegt dat een vriendje lief voor mij moet zijn en dat het verder niks uitmaakt. Zolang ik mijn opleiding gewoon doe zoals ik kan , is er geen probleem. Sterker nog mijn moeder heeft hem nog niet gezien, maar is wel fan. Omdat hij vraagt of hij me op moet komen halen ondanks dat we best ver uit elkaar wonen en hij dan bijna 45 minuten moet fietsen. Gewoon omdat hij hoorde dat mijn fiets gejat was. Het was verder niet nodig maar mijn moeder zegt dat ze het fijn vindt als een boy een beetje op me past.

    Ik vind het juist leuk dat hij anders is dan de mensen die ik normaal zie. Ik vind dat jongens uit mijn klas wat suf zijn. Ik zeg ook tegen mij vriendinnen dat het goed is dat wij op andere boys vallen, krijgen we ook geen ruzie. Ik vind hun vriendjes vaak van die hockey boys.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Over welk verschil dat wel meevalt M19 het heeft weet ik niet, maar ik denk dat jij het hebt over het opleidingsverschil en misschien ook het verschil in intellectuele capaciteiten en culturele interesses.
    Zo iets kan op termijn een probleem gaan zijn maar zoals M19 zegt, je bent veertien en dan spelen die dingen nog niet zo. Waar het om gaat is dat jullie echt een klik met elkaar hebben en dat je zou kunnen zeggen dat er echte liefde is tussen jullie. Andere zaken tellen dan niet zo zwaar.
    Jouw ouders zullen misschien liever hebben dat jij thuis komt met een VWO of Gymnasium jongen, maar jullie zijn nog zo jong, waarschijnlijk zullen ze er op dit moment niet zo zwaar aan tillen. Misschien dat jouw moeder wel gecharmeerd van hem raakt, net als jij en dat ze hem graag ziet.

    Dat hij is blijven zitten is wel wat zwak. De vraag is waar dat door gekomen is. Gebrek aan capaciteiten of gebrek aan inzet?
    VMBO T is op zich geen slechte opleiding. Via dat VMBO kan je doorstromen naar MBO en een goed betaald vakman worden en als het er in zit kan je verder naar HBO. Of je vriend dat wil en kan dat weet ik natuurlijk niet.

    Komen jullie bij elkaar thuis? Behalve wat jongens en meisjes doen als er niemand kijkt kan jij hem ook stimuleren en helpen met zijn opleiding. Zeg hem dat hij zijn huiswerk moet meenemen en als jullie uitgezoend zijn gaan jullie samen daar aan werken.
    Vaak is gebrek aan discipline, vooral bij jongens, de oorzaak van slechte resultaten. Jij kan er voor zorgen dat hij doet wat hij moet doen en dingen uitleggen als hij ergens moeite mee heeft.

    Jij hebt de vriend gevonden die precies is waar jij van droomde, geniet van jullie liefde en wees er voor elkaar op elke mogelijke manier.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje, het is jou leven en samen ga je ervoor, mijn oudste broer (10 jaar ouder) is timmerman en zijn vriendin is kandidaat notaris, universitaire studie en die zijn al 11 jaar samen, jeugdliefde die goed stand houdt.
    Ik wens je veel liefs toe en laat je vriendinnen maar lachen, jij hebt een vriendje als het werkt en zij ………?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent 14 dat verschil valt wel mee nog

    Plus moeilijk wat een blabla stomme opmerking van je vrienden

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten