Skip to content
8 reacties
1188 weergaves

Zwaaien lichaamstaal betekenis

In de supermarkt hier vlakbij werkt een leuke jongen van 16. Ik heb hem eerder al eens kort gesproken toen hij bij zijn vrienden was en ik was daar ook ff toen.

Elke keer als ik langs de supermarkt gaat en hij ziet me zwaait hij ff kort. Ik weet alleen niet of dat nog iets betekent anders dan een gewone groet.
Lichaamstaal herkennen is niet mijn sterkste punt alleen.

Volgens mij is hij ook wel populair bij de meisjes

Hij ziet me wel altijd snel als ik langsloop, ook als ik wat verderop langs loop.
Hij zwaait dan kort met zijn hand dicht bij zijn lichaam en ook laag, bijna alsof het niet gezien mag worden? Ok, hij is natuurlijk op zijn werk maar ik zie hem alleen naar mij zo zwaaien daar. Misschien is dit een nieuwe normale manier om te groeten ofzo? hij is nml wel een paar jaar jonger dan ik.
Ik weet nu namelijk niet hoe ik erop moet reageren want misschien betekent die manier van zwaaien wel wat anders...

18 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Beste TS, Zo geleidelijk aan krijg ik een beeld van jou. Mijn indruk van jou is dat jij een gevoelige onzekere jongen bent die zich vooral aangetrokken voelt tot jongens. Je noemt jezelf hier X en ik vraag mij af of dat betekent dat jij aarzelingen hebt over je gender identiteit. Ik denk dat jij wat vrouwelijks in je hebt.
    Wat ik mij dan afvraag is of dat ook tot uitdrukking komt in je gedrag en in hoe jij je kleedt en beweegt. Als iemand jou ontmoet, is het dan al gauw helder dat jij iemand bent die op jongens valt?

    Het is wel duidelijk dat jij je heel erg aangetrokken voelt tot die jongen van zestien. Die jongen lijkt mij een tamelijk zelfbewust iemand. Ik denk dat hij heel goed weet wat hij doet.
    Die jongen is jonger dan jij bent. Jij lijkt mij iemand die niet zo veel zelfvertrouwen heeft. Voel jij je vooral aangetrokken door jongens die wat jonger zijn dan jij omdat jij je dan wat zekerder voelt?

    Op dit moment zit jij heel moeilijk te doen als het er om gaat contact met die jongen te maken. Je kijkt naar hem, je analyseert zijn gedrag om te zien of hij misschien wat voor je voelt. Als je met hem praat dan raak je gestrest en klap je dicht.
    Ik denk dat die jongen mentaal sterker is dan jij bent. Jij hebt de indruk dat hij jou wel aardig vindt, maar hoe aardig en in welke zin, dat weet je niet.

    Heb jij voor jezelf een idee wat jij graag zou willen met die jongen? Ik heb het idee dat jij geen seksuele ervaring hebt en ook nooit een echte relatie met iemand hebt gehad. Je bent wel sociaal en je hebt vrienden, maar blijkbaar zijn niet alle vrienden echte vrienden.
    Jouw identificatie als een X impliceert een moeilijk gevoelsleven. Weet jij wat voor soort relatie jij met wie zou willen hebben? Hoe je invulling wilt geven aan de emotionele kant van zo'n relatie? Hoe je invulling wilt geven aan de lichamelijke kant van zo'n relatie, de seks dus?
    Dat zijn dingen die jij eerst voor jezelf op een rijtje moet hebben voordat jij verder gaat met het zoeken van een intieme vriendschap.

    Wat die jongen betreft, hier onder in dit forum staat het topic "Ik snap haar niet". Die jongen had een vriendschap met een meisje en wilde meer. Op een indirecte wijze probeerde hij achter haar gevoelens voor hem te komen en dat pakte helemaal verkeerd uit. Ik heb hem geadviseerd een kerel te zijn en gewoon tegen dat meisje te zeggen wat hij voor haar voelt. Hij heeft het gedaan en het heeft goed uitgepakt.
    Tegen jou zeg ik hetzelfde. Vraag je af wat jij echt voelt voor die jongen en zeg het hem dan.

    Je had hem mee willen nemen naar de kroeg waar je vrienden een feestje hadden. Dat was een heel slecht idee. Een jongen van zestien neem je niet mee naar een feestje in een kroeg waar hij niemand kent. Jij wilde hem, maar je dacht dat het makkelijker zou gaan als het niet een 1 op 1 ontmoeting was maar in een sociale sfeer, een kroegfeest.
    Heel fout. Jongens van zestien horen niet in de kroeg en als je wat voor hem voelt dan vertel je hem dat face to face. Die jongen is sterk en wil geen slappe vriend.
    Probeer een date met hem te maken. Kan dat niet in de winkel, zoek dan een andere manier van communiceren. Zeg dan dat je hem leuk vindt en graag vrienden wilt zijn. Stel voor ergens af te spreken om elkaar wat beter te leren kennen. Vertellen wie jij bent, wat je voor hem voelt, wat je zou willen en vragen wat hij van jou verwacht.
    Misschien zegt hij ja en misschien nee. Je weet dan waar je aan toe bent.

    Je bent wel een X, maar je kan toch best een kerel zijn!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • sorry voor het korte antwoord van eerder, had het nogal druk met wat privesituaties.

    Iemand hierboven tikte:

    --- " als jij hem daar ziet en hij groet je, wat doe jij dan? Verlegen kijken en doorlopen? " ---


    Ja, wel verlegen denk ik en inderdaad doorlopen, of kort ondhandig terugzwaaien maar dan weet ik niet precies of mijn zwaai misschien wel heel kortaf of wegduwend op hem overkomt?

    en als antwoord op:

    --- " Je zegt dat je niet zo goed bent in het interpreteren van lichaamstaal. Hoe staat het met je verdere empathische vermogens? Vind je het moeilijk om vriendschappelijke contacten te hebben met anderen? Misschien zit er iets van autisme in je, dan heb je dat. " ---

    Inlevingsvermogen heb ik misschien zelfs wel teveel en dat heeft me al vaker problemen gegeven (te vaak iemand geholpen en daarna een mes in mijn rug gekregen...). Ik vind het niet echt lastig om met vrienden te zijn maar nieuwe contacten maken vind ik erg moeilijk, heb ook een angst om afgewezen te worden.


    en:

    --- " en wie zegt dat hij niet iemand is die op jongens valt en graag wat met jou zou willen? " ---

    ja dat zou kunnen maar ik vermoed van niet en dat maakt het al helemaal lastig want in dat geval is de kans op een afwijzing nog groter.

    Ik probeer ook echt te letten op lichaamstaal enzo want het lijkt voor mij alsof hij een beetje "acteert" zeg maar, of zich anders voordoet dan hij normaal is (?) In ieder geval zit er iets tegenstrijdigs in hem.

    Een kort praatje maken lukt vaak wel maar na 1 of 2 zinnen weet ik niet meer waar ik het over moet hebben zonder opdringerig of vaag over te komen ofzo, en dus stopt het praatje dus na die 1-2 zinnen.

    Ik heb het idee dat hij wel laat merken dat hij blij is om me te zien.
    Ik heb ook het idee dat veel van z'n vrienden echt van die stoere, bijna asociale en lompe mensen zijn. Hij lijkt zelf heel zachtaardig maar ik heb hem ook klanten nog net niet horen afsnauwen maar tegen mij doet hij dus wel altijd heel aardig.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,

    Thanks voor alle antwoorden!
    Ik heb hem 4 weken geleden al eens gevraagd of hij naar een feest wou gaan in de kroeg (en dan samen met mij) maar hij zei dat hij niet kan omdat hij 16 is...
    Dat was wel oprecht geloof ik ;)
    Ik maak soms al een kort praatje met hem als hij op z'n werk is maar dat is voornamelijk begroeten en een praatje over "hoe gaat het" enzo maarja de volgende klant staat achter mij...

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste X, Die jongen kent jou en je hebt met hem gesproken. Iemand die je kent en die jij wel aardig vindt die groet je als je hem ziet. Hij doet het discreet en daar hoef je op zich niet zo veel achter te zoeken. Hij is daar op zijn werk en ik denk dat de manager het niet op prijs stelt als de werknemers uitgebreid met klanten gaan communiceren.

    Je zegt dat je het een leuke jongen vindt en ik vermoed dat jij een jongen bent met een wat vrouwelijke kant. Ik vermoed ook dat jij wel graag wat meer contact met die jongen zou willen hebben. Als dat zo is dan moet jij wel dat contact maken.
    Als jij hem daar ziet en hij groet je, wat doe jij dan? Verlegen kijken en doorlopen? De volgende keer loop je wat dichter langs en als hij dan weer zwaait dan zeg je: "Hoi, hoe gaat het?" Misschien ontstaat er dan een kort gesprek en kan je zeggen dat je het leuk gevonden hebt om hem bij zijn vrienden te ontmoeten. Als je heel erg durft kan je zeggen dat jij hem leuk vindt of dat jij graag vrienden met hem zou willen zijn.

    Je zegt dat je niet zo goed bent in het interpreteren van lichaamstaal. Hoe staat het met je verdere empathische vermogens? Vind je het moeilijk om vriendschappelijke contacten te hebben met anderen? Misschien zit er iets van autisme in je, dan heb je dat.

    Als jij die jongen leuk vindt en je wilt wat dan moet je een beetje durf hebben. Misschien vindt hij jou ook wel leuk en zit hij te wachten totdat jij een stap zet. Jij bent tenslotte de oudste, dus van jou wordt initiatief verwacht.
    Je noemt jezelf X en volgens mij zijn het vooral jongens met een vrouwelijke kant die dat doen. Die jongen van zestien herkende dat vast wel in jou en wie zegt dat hij niet iemand is die op jongens valt en graag wat met jou zou willen? Al was het maar omdat hij vermoedt dat hij zijn gevoelens met jou kan delen. Als jongen op jongens vallen is een eenzame zaak, dat weet je toch!
    Die jongen nodigt je uit. Laat hem niet lopen want wanneer krijg je weer zo'n kans? Misschien wordt het een hele fijne vriend voor jou.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hij zwaait de manier waarop analyseren heeft niet veel zin, met het zwaaien trekt hij je aandacht dat zou hij niet doet als hij dat niet wil dus gewpon praatje gaan maken en verdr kijken beetje initiatief tonen kom op je kan het

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, ga dan het gesprek met hem aan, vraag of hij na het werk zin heeft om te komen gamen, kletsen, iets drinken of id. Hij heeft interesse in jou, anders zwaait hij niet zo driftig.

    Als hij het niet zo bedoeld, dan hoor/merk je vanzelf. Succes

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat is geheime codetaal waarmee gays proberen contact te maken met een onbekende van wie ze vermoeden (en hopen) dat die ook homo is. Maar omdat ze het niet zeker weten en geen bonje willen, houden ze het bij dit discreet gebaar. Bij homo's en bi's zorgt het voor een klik maar full hetero's snappen het niet en merken het meestal niet eens.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • wil nog ff toevoegen dat hij wel altijd glimlacht bij dat zwaaigebaar...

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten