Skip to content
4 reacties
946 weergaves

Ik val op ouder, is dat raar?

Heb al een tijdje ermee gezeten. Ik wist wel dat ik bi was maar ik voel me toch een stuk meer aamgetrokken op ouder.

16 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • (Andere J23, van eerste reactie) Ik weet niet of ik het wel eens ben met de opmerking dat TS het moet zoeken bij iemand die in dezelfde levensfase zit. Dan zeg je eigenlijk dat hij moet kiezen voor iemand die mentaal of fysiek even oud is en hij zegt nu juist dat hij valt op ouder. Mentaal ouder dus neem ik dan aan.
    Als het als een advies bedoeld is dan kan ik er de zinnigheid wel van inzien.

    Dat je elkaar wellicht beter begrijpt in allerlei opzichten als je even oud bent dat klopt natuurlijk wel, maar er zijn genoeg voorbeelden van affectieve relaties tussen personen van verschillende leeftijden. Denk maar eens aan de relaties met je ouders en andere familieleden, of met de vertrouwensrelatie die je kan hebben met een leraar of iets dergelijks. Maar, daar speelt seks in principe geen rol.

    TS heeft niet gereageerd verder, dus het blijft gissen, maar als je zegt dat je valt op ouder dan wil je toch wat anders dan een vriendje waar je op voet van gelijkheid mee om kan gaan. Bij meisjes is het heel gewoon dat ze een relatie beginnen met een man die een stuk ouder is, maar bij jongens wordt daar vreemder tegenaan gekeken.
    Het punt is, waarom zou een volwassen man een relatie met een jongen beginnen? Omdat hij op jong valt of omdat die bepaalde jongen iets bij hem raakt? En als je als volwassen man een jong vriendje hebt en dat jonge vriendje wordt ouder, hoe gaat het dan met die relatie? Hoe gaat het als jij als iemand van dertig met je vriendje van zestien op een feestje komt?

    Het is allemaal niet zo simpel en de kans op drama's is groter dan de kans dat ze nog lang en gelukkig leefden.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • M19 dat is niet perse waar.

    Ik ken mensen van 35 die echt kleuters zijn en mensen van 14 die al heel volwassen zijn. En nee ik wil niet zeggen dat een 14 jarige een relatie mag hebben met 35 want dat is natuurlijk niet gezond.

    Maar vanaf 16 ben jij sekueel meerderjarig. En het is gewoon heel simpel dat niet iedereen in dezelfde snelheid opgroeit en daarmee zegt het getalletje van een leeftijd niks. Dus jouw opmerking moe meer verschil hoe schever de verhouding is daar ben ik het niet mee eens.

    @TS Je moet zoeken naar iemand die ongeveer in dezelfde levensfase zit als jij want dat is wat M19 ook bedoeld(hoe ik het opvat) dat als je in verschillende levensfases zit dat dat niet voor een gezonde relatie zorgt. Wat dat betreft ben ik het er helemaal mee eens. Alleen wordt dit niet bepaald door leeftijd. Dus is een relatie met iemand ouder slecht? Nee niet perse maar zoek dan wel iemand die qua levelsfase ongeveer bij jou in de buurt zit want zonder dat zullen jullie uiteindelijk langs elkaar gaan leven en komt er weinig diepgang in de relatie.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat is ouder, beetje of veel

    Hoe meer verschil hoe meer jullie levensfase anders is en hoe schever de verhouding. Er kan dan geen gelijkwaardigheid zijn voor een relatie dus blijft alleen seks over.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij valt op ouder zeg je. Over welke leeftijd heb je het dan ongeveer?
    Je hebt er mee gezeten zeg je. Vind jij het niet gepast dat jij je aangetrokken voelt tot een wat volwassener iemand? Waarom zou dat een probleem zijn?
    Een ouder iemand zal op een andere manier met jou omgaan dan iemand van je eigen leeftijd. Misschien vind jij het fijn om het initiatief aan de ander over te laten. Een ouder iemand geeft jou waarschijnlijk een gevoel van geborgenheid en dat is fijn als dat is waar je naar verlangt.

    Er zit wel een gevaar aan jouw voorkeur. Wat volwassener mannen die zich aangetrokken voelen tot jongens van jouw leeftijd gaat het vaak vooral om de seks. Ze zoeken geen vriendje om van te houden maar een seks speeltje. Jij zoekt liefde en geborgenheid en die seks wil je ook wel, maar niet alleen maar seks.
    Het zal moeilijk zijn om iemand te vinden die jou kan geven waar jij naar verlangt en die de juiste intenties heeft.

    Waarom jij dat verlangen hebt kan liggen aan wat jij ervaren hebt bij het opgroeien. Had jij een goede band met je vader of juist niet? Wat jij meemaakt bij het opgroeien kan heel bepalend zijn voor de rest van je leven.
    Ik adviseer je om eens goed naar jezelf te kijken en je af te vragen wat jij nu echt wilt en waar je naar verlangt.

    Probeer een goede vriend te vinden, liefst niet veel ouder dan jij waarmee jij kan praten, of een ouder iemand waar je mee kan praten maar die niet verlangt naar seks met jou. Het is heel goed als jij iemand hebt waarmee jij vertrouwelijk over jezelf en je verlangens kan praten. Als jij het gevoel hebt dat de ander echt om jou geeft, van je houdt om wie jij bent, dan kan je verder gaan. Eerst vriendschap, dan liefde en dan pas seks.

    Het is een moeilijke weg die voor je ligt, maar met echte vrienden kan jij dat aan. Ik wens je het beste!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten