Skip to content
2 reacties
664 weergaves

Wel of geen relatie

Hoi allemaal,

Ik ben 18 en heb nog nooit een relatie gehad en nog nooit eigenlijk iemand echt leuk gevonden. Tot voor kort. De laatste tijd ben ik aan het daten met een van mijn beste vriendinnen. Ik vind haar echt heel leuk en alles gaat ook goed, maar nu komen we aan op het punt van wel of geen relatie. Dat is nu bet het probleem. Alles is de eerste keer en eigenlijk mist er naar mijn gevoel iets. Ik vind haar echt leuk maar weet niet of ik haar leuk genoeg vind om echt een relatie aan te gaan. Ook het feit dat ik nog nooit wat heb gedaan laat me twijfelen. Ik ben bang dat ik niet weet wat ik wil omdat ik niks weet. Ik heb soms ook het gevoel dat ik misschien bi ben en ik merk dat ik steeds vaker daar over nadenk en wil dat misschien eerst uitzoeken. Ik wil mezelf eerst beter leren kennen.

Kan iemand misschien tips geven over hoe ik dit moet aanpakken? Zal ik gewoon afwachten wat er gebeurt (wat wel ervoor zorgt dat er miss problemen zijn en ik haar miss laat voelen dat alles goed gaat) het haar helemaal vertellen en dan haar de keuze laten of we door blijven gaan tot ik alles uitgevogeld heb (ik ben bang dat het miss alles laat veranderen, ook de vriendschap als het niet goed komt) of denken jullie dat het beter is om het langzaam af te kappen en eerst mezelf te ontdekken en zeker te zijn over wie ik ben en wat ik voel?

18 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Ik vind haar echt leuk maar weet niet of ik haar leuk genoeg vind om echt een relatie aan te gaan.

    Gun jaar iemand die echt voor haar wil gaan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt een aantal meisjes waar je vriendschappelijk mee omgaat en tot 1 van hen voel jij je wat meer aangetrokken. Je hebt exclusieve afspraakjes met haar en nu is de vraag wil je daar een relatie van maken?
    Wat is het verschil voor jou tussen een vriendschap zoals die tot nu was en een relatie? Seks?

    Een relatie tussen een jongen en een meisje met seks hoeft niet iets te zijn dat vooruitloopt op een levenslang jullie leven met elkaar delen. De meeste mensen hebben in jouw levensfase meerdere relaties met seks gehad. Dat is het leren omgaan met je seksualiteit en relaties. Je seksuele identiteit ontdekken.

    Je spreekt hier over jouw twijfels, maar hoe denkt die vriendin er over? Maakt zij de indruk graag meer te willen dan alleen maar gezellig met elkaar omgaan?
    Je zou er over willen praten, maar je durft niet omdat je bang bent dat het jullie relatie verandert. Het punt is, wat je ook doet, jullie relatie zal er altijd door veranderen.
    Je opties die je noemt zijn verder gaan op de weg zoals het nu gaat of geleidelijk aan jullie relatie afbouwen en eerst jezelf ontdekken.
    Hoe had je dat jezelf ontdekken gezien? Naar homoporno gaan kijken en zien of dat je opwindt? Proberen met een jongen naar bed te gaan en zien of dat je bevredigt?

    Je bent achttien en je hebt nog nooit wat gedaan. Waarom niet? Ben je nog nooit iemand tegen gekomen die jou in seksueel opzicht wat deed? Heb je er nooit van gedroomd om iemand in je armen te hebben en te liefkozen, helemaal voor jezelf te hebben?

    Het kan zijn dat jij van binnen jongens aantrekkelijker vindt dan meisjes. Je hebt het over je vriendinnen. Heb je geen jongensvrienden waar je jongensdingen mee doet? (Uitgaan, voetballen zwemmen, onfatsoenlijke praatjes over meisjes).
    Het zou kunnen dat je lichamelijk aangetrokken voelen tot jongens iets is dat je in je onderbewuste afwijst. Wat je dus verdringt en waar jij je daarom niet van bewust bent.

    Het komt vaak genoeg voor dat homo jongens heel goed met meisjes kunnen opschieten. Ze zijn dan een soort mannelijke vriendin. Wel een leuke vent, maar geen gedoe met handtastelijkheden en opdringerigheid. Geen 'me too' risico zeg maar.

    Het idee van seks met je vriendin, schrikt je dat af of windt het je op? Een slank jongenslichaam in je armen, of jij in de armen van een man, wat doet dat idee bij jou als je daar aan denkt?
    Je kan een online test doen om wat meer duidelijkheid te krijgen, misschien helpt je dat een beetje: alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/homo/quiz27/1272000000/ben-ik-homo-bi-of-heteroseksueel-test

    Probeer het eens, neem het niet al te serieus, maar het geeft wel een indicatie van wat voor soort seksueel wezen jij bent.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten