Skip to content
5 reacties
1053 weergaves

Waarom ben ik zo?

Ik heb een hele leuke jongen leren kennen. We gaan heel veel met elkaar om in een vriendengroep. Hij is hartstikke knap, lang, blond krullen, twee diepblauwe ogen, mooie lippen en ook nog gespierd. Qua karakter is hij precies wat ik altijd zocht. Sociaal, grappig, adrem, sportief, actief, en hij laat zich niet ondersneeuwen door mij. Mijn vriendinnen vinden hem allemaal top en zeggen dat we zo goed bij elkaar passen.

Gisteren heeft hij gezegd wat voor me te voelen en gevraagd of ik met hem op date wil. En hoe graag ik het ook wil, ik voel het niet. Ja vriendschap wel maar meer zit er niet in. Hij lijkt het perfecte plaatje maar het lijkt wel of ik gewoon niet verliefd kan worden. Mijn vriendinnen noemen me heartbreaker omdat ik nooit verliefd word. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Ik voel me echt ontzettend kut. Ik wil hem zo graag leuk vinden. Of iemand anders for that matter, maar verder dan vriendschap gaat het nooit van mijn kant. Wat is er mis met mij? Ik heb echt een en klote dag door en het voelt alsof ik faal ofzo. Op je 14de moet je toch wel ooit romantische gevoelens gehad hebben? Herkent iemand dit?

14 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • M21 ik snap wat je zegt, maar die jongen verdient gewoon wel een meisje dat ook echt voelt dat ze bij hem wil zijn. Ik heb dat niet. Ja wel gewoon als vrienden, maar echt puur platonisch.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Volgens mij hoef jij op je 14e nog helemaal niet per se verliefd te zijn. Ik ken zat mensen van mijn leeftijd (ruime meerderheid) die nog nooit verliefd is geweest. Het komt vanzelf wel en je merkt het vanzelf wel. Verliefdheid overkomt je, het is niet iets waar je zelf verandering aan kunt brengen. Trek je aub niet te veel van je vriendinnen aan.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb het zelfde. Het komt nog wel maar je moet geduld hebben

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet onderscheid maken tussen verliefdheid, liefde, en sex. Dat zijn drie aparte dingen.

    Liefde is als je iets of iemand heel graag ziet en je daar graag bij bent. Je voelt je daar goed en gelukkig bij. Het voelt als vakantie, kleurige schoonheid, het lijkt alsof de zon schijnt, zelfs bij grijs regenweer. Liefde is vooral spiritueel, geestelijk.

    Vriendschap gaat in die richting, maar is niet zo sterk.

    Verliefdheid is heel anders: vlinders in je buik, zenuwen, aan niets anders kunnen denken dan diegene waarop je verliefd bent, niet zonder kunnen, het is een beetje een obsessie. Verliefdheid kan soms een zware kwelling zijn. Erger nog, soms kan je verliefd zijn op het beeld dat je van iemand hebt, zonder die persoon ooit echt gezien te hebben zoals die is. Je ziet alleen wat je wilt zien, en bent stekeblind voor de waarheid. (Vraag niet hoe ik dat weet. Het heeft mij heel lang geduurd voor ik daar achter kwam, te lang, maar ja.)

    En sex is een gevoel van primitieve lichamelijke lust en opwinding, bonzend hart, gonzend hoofd, tintelingen, spierschokjes, lichaamssappen, en al wat er bij hoort. Sommigen kunnen probleemloos sex hebben met iemand waarvoor ze niets van liefde voelen. Dat is zelfs gemakkelijker, want dan hoef je je niet te bekommeren om de gevolgen. Enkel maar lusten botvieren.

    Dat zijn aparte dingen. Ze kunnen samen voorkomen, maar het hoeft niet. Dus er is niets mis mee als je alleen maar liefde voelt, of vriendschap. Dan heb je tenminste niet die kwelling van verliefdheid, en dan loop je niet stekeblind achter je obsessies aan. Misschien ben je wel beter af en gezonder dan diegenen die altijd smoorverliefd zijn?

    Nu ja, mijn visie. Maar jij mag het natuurlijk anders zien.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn vriendinnen noemen me heartbreaker omdat ik nooit verliefd word.

    Tienerdrama heartbreaker is als je nisbruikt maakt van gevoelens van een ander, kan nog prima komen je bent nog jong hoor en vaak is die verliefdheid helemaal niet op de perfecte kandidaat en komt het onverwacht

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten