Skip to content
1 reacties
772 weergaves

Desperate gevoel voor relatie / close met iemand zijn.

Dit gaat beetje chaotisch worden want geen idee hoe ik het beetje kan uitleggen. Ik merk laatste tijd dat ik soort van desperate begin te worden voor een relatie. Ik krijg voor mijn tevoel veel te snel interesse/gevoelens als ik wat closer ben met een vrouw. Bijv in vriendengroepen of bij mn studie. Ik heb nooit eigenlijk iets van een relatie met iemand gehad. Misschien komt het omdat ik me sinds een lange tijd eenzaam en alleen voel. Ik ben nooit echt makkelijk geweest in vrienden maken omdat ik vroeger veel verlaten ben door mensen door mijn autisme en adhd. De laatste keer dat ik echt gevoelens had voordat dit allemaal begon, heeft diegene me maandenlang gebruikt voor entertainment terwijl bijna de gehele vereniging waarbij ik zat ervan wist. Hierdoor heb ik veel trustissues gekregen en durf ik het niet snel aan om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar tergelijkertijd verlang ik soort van naar iemand waar ik me veilig bij kan voelen. Iemand om echt te vertrouwen en iemand waar ik echt op kan rekenen als ik me klote voel. Iemand waar ik echt liefde voor kan voelen zonder dat diegene me uiteindelijk opeens verlaat of besluit van de ene op de andere dag dat ik niks meer waard ben voor diegene. Gewoon iemand die me kan begrijpen enz weet je... Ik merk dat ik me soort van deperate voel, maar ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan of kan zorgen dat die desperate gevoelens ophouden.

21 jaar
2 jaren geleden

1 Reacties

  • Beste TS, Jij verlangt heel erg naar een relatie en daarnaast voel jij al heel snel verlangen naar meer als je een goed contact hebt met een vrouw of meisje. Dat dat dan wel eens, of vaak, mis gaat dat ligt voor de hand.
    Een drenkeling klampt zich ook vast aan het eerste object dat binnen bereik is en dat kan dan wel eens de staart van een krokodil zijn.

    Je zegt autisme te hebben en adhd, een combinatie die vaker voor schijnt te komen. Nu spreekt men tegenwoordig van een autisme spectrum, dus iedereen met autistische kenmerken is weer anders. Wat vaak voorkomt is een neiging tot eerlijkheid en moeite met het herkennen van non-verbale signalen. Aan de ene kant kan dat wel eens tot ruzie leiden en aan de andere kant mis je soms signalen die iemand geeft als het om sociale interactie gaat. Zo had jij niet in de gaten dat jij aan het lijntje werd gehouden. Je zag het niet en omdat jij eerlijk bent (wellicht) verwacht jij dat anderen ook eerlijk zijn en dan wordt je wel eens teleurgesteld.

    Ondanks je teleurstellingen verlang je naar een relatie. Het lijkt mij dat je vooral wat terughoudender moet zijn bij het proberen een vriendschappelijke relatie op te bouwen. Je ontmoet nog steeds regelmatig meisjes of vrouwen die jou wel wat doen neem ik aan. Probeer elkaar gewoon eerst eens wat beter te leren kennen. Kijken of jullie gedeelde interesses hebben en of jullie elkaar een beetje aan kunnen voelen. Heel geleidelijk aan kan je dan wat vertrouwelijker met elkaar worden.
    Op jouw leeftijd is het de vraag wat voor soort vrouwen het zijn die single zijn. Is hun relatie stuk gelopen? Zijn ze wat minder geintereseerd in een vaste relatie? Zijn het probleemgevallen? Of zijn het heel serieuze types die op zoek zijn naar de juiste persoon?
    Dat soort zaken zal je eerst moeten proberen te weten te komen. Jij zoekt iets voor de langere termijn, niet voor entertainment, en zo moet die ander er ook in staan. Niet een vrouw die alleen maar iemand zoekt om leuk uit te aan met wat fun achteraf. Een net christelijk meisje zou ik haast zeggen, die zijn zo omdat ze zo zijn opgevoed.
    Nette christelijke meisjes zijn waarschijnlijk niet wat jij zoekt, maar ze moet wel min of meer die instelling hebben. In welke kringen jij je beweegt in je vrije tijd maakt ook verschil in wie jij ontmoet.

    Het is altijd een lastige zaak want een relatie aangaan is een ingrijpende zaak. Een ding staat vast, langzaam met verstand is beter dan snel je hart verliezen zonder dat je veel van de ander weet.

    Ik wens je veel succes. Er zijn genoeg meisjes die een vriend zoeken zoals jij bent. De verstandige en serieuze meisjes.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten