Skip to content
17 reacties
2207 weergaves

Meisje

Er is n meisje van 12 die mij om verkering heeft gevraagd maar ik ben dus 14 ben ik dan niet te oud? Want zij zit nog op groep 8 basisschool en ik zit in de 3e. Ik weet ook niet of ik ook op haar ben ik ken haar alleen online. Ik heb voor nu nee gezegd en gezegd misschien als we elkaar beter kennen.

14 jaar
1 jaar geleden

17 Reacties

  • m12 is niet te jong maar licht aan hoe oud je verkering is.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb verkering maar is dat te jong?

    12 jaar
    5 maanden geleden
  • J14. Ik zou er nu niet aan beginnen. Zij wil graag een vriendje en vraagt meerdere jongens. Omdat zij nog zo jong is, vindt zij het misschien al heel spannend dat een jongen aandacht voor haar heeft. Maar zij is blijkbaar in een hele andere fase dan jij. Zij zou ook jongens van haar eigen leeftijd, bijvoorbeeld bij haar in de klas, kunnen vragen. Ik denk dat jij ook hele andere verwachtingen hebt bij verkering met een meisje en dan is dit meisje echt nog te jong voor jou. Het moet wel enigszins gelijkwaardig zijn.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • ts hier, wat ik al vermoede werd bevestigd door n vriend, ze vraagt blijkbaar iedere jongen die ze kent om verkering. ze is ook mentaal nog echt n kind inderdaad

    14 jaar
    12 maanden geleden
  • Nou ik wil verkeering maar ik kan niemand vinden die ik echt vertrouw dus ja help?!

    11 jaar
    12 maanden geleden
  • Het hangt er vanaf of je jongen ouder of jonger is. In dit geval is het meisje 12 en de jongen 14. Meisjes komen gemiddeld gezien 2 jaar eerder in de puberteit dus in principe zouden jullie ongeveer even ver moeten zijn waardoor die 2 jaar geen enkel probleem is. Natuurlijk kan het verschillen per persoon en ik ken haar niet dus ik weet niet hoe jullie zijn.

    Als het andersom was geweest had ik het zwaar afgeraden. Als jij 12 was geweest en zij 14 dan was het niet slim geweest. Want een meisje van 14 is ongeveer op dezelfde plek in de puberteit als een jongen van 16. Dus dan zit je praktisch op 4 jaar verschil en op je 12de een relatie hebben met iemand die 4 jaar verder is in de ontwikkeling is wel veel. Maarja ook dan kan je geluk hebben dat de ene een late puber is en de andere een vroege. Dus het is iets wat je zelf moet inschatten aangezien wij jullie niet goed genoeg kennen om deze keus te maken.

    Verder ben ik het heel erg eens met J15. Dat als je maar haar grenzen respecteert dat het goed is. Wat nog wel even handig is om te weten is dat als jullie een relatie aangaan en er sprake is op den duur van dat jullie seks willen hebben. Dan is het handig om te weten dat seks in Nederland toegestaan is vanaf 14 jaar. Onder de 14 wordt het automatisch gezien als verkrachting dus als jullie een relatie aangaan wacht dan in elk geval tot jullie beiden 14 zijn. Tussen de 14 en 16 jaar is seks alleen toegestaan als er maximaal 2 jaar verschil in zit. Zodra jullie beide ouder zijn dan 16 zijn jullie seksueel volwassen en is het geheel toegestaan. Niet dat seks iets is waar jullie waarschijnlijk snel aan beginnen aangezien jullie zo jong zijn. Maar toch even goed om te weten!

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • M16, jij kent dit meisje en TS? Zo niet, hoe weet jij of zij mentaal nog een kind is? Of zijn bij jou alle 12 jarigen nog een kind?

    TS, er is niets raars aan. Gewoon doen!

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • ik zou het niet doen. mensen zeggen we dat het maar 2 jaar leeftijds verschil is maar ja hoe leg ik dat uit. ze is mentaal nog een kind en jij mentaal al wat ouder en volwassener ofzo dus dus het is een beetje raar

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Zie het probleem ook niet . Ik leerde mijn vriendin kennen en we werden verliefd toen ik 13 was en zij 10. Nu zit ze in brugklas . En we zijn nog steeds samen. Nu ze 12 is en in brugklas zit hebben we pas eerste keer beetje seks gehad. Ervoor alleen zoenen en strelen naakt als we bij elkaar hadden geslapen.

    Mijn vriendin gaf zelf aan hoever ze wilde gaan met alles. Als haar vriend respecteer ik dat. Dat is liefde. Zo heb ik elke keer ook gezegd toen we alleen streelden en zoenden naakt . Paar weken geleden zei ze dat ze seks wilde proberen. Hebben het pas beetje gedaan . Ik kan wachten tot ze zelf meer wil

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je in de derde zit vind ik iemand op de basisschool echt te jong.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • m19 ze is dus een bekende en gedraagt zich meer als mijn leeftijd

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • het maak niets uit als je verliefd ben moet je gewoon ja zeggen

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn vriend is net 13, dus leeftijd zegt niet zoveel maar ik zou elkaar eerst beter leren kennen. Zomaar verkering nemen is wel snel vind ik.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • J20 ik vind haar dus wel leuk maar ik wil haar eerst beter leren kennen.

    M16 ja woont dichtbij en ja ik weet dat t geen oudere gast is.

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Verkering sowieso niet met een onbekende straks is het een oude vent. Daarnaast op jullie leeftijd echt veel verschil tussen ontwikkeling ze is nog echt een kind

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Als zij in jou woonplaats woont kan jij met haar een keer afspreken. Jullie leeftijd zal geen probleem moeten zijn. (Je weet wel zeker dat het een 12 jarig meisje is en niet iemand die ouder is en andere bedoelingen heeft?)

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je het niet weet, dan ben je dus niet verliefd. En dan maakt de leeftijd niks meer uit.

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten