Skip to content
6 reacties
557 weergaves

Daten mensen met een hoge status enkel met rijke mensen?

Hoi,

Is het zo dat mensen dat hoogopgeleid zijn, en dus veel verdienen, enkel met mensen daten van de zelfde niveau?

Heb overlaatst met mijn zus erover gehad hoe rijke mannen in elkaar zitten. Ze zij dat een man met een hoge status nooit iets met een vrouw wil beginnen dat bv.een doodgewone job heeft met een basisloon.

Nu, ikzelf hoop dat dat zever is. Als je iemand echt leuk vindt en verliefd bent, maakt het toch niet uit? Of draait het tegenwoordig enkel om het geld?

18 jaar
11 maanden geleden

6 Reacties

  • Hoog opgeleide mensen werken dikwijls samen met andere hoog opgeleiden. Bijvoorbeeld in onderzoekslaboratoria van een universiteit: daar vind je bijna alleen maar mensen met een doctoraat, of doctoraatstudenten. Ze werken samen, gaan samen naar recepties en congressen, enz. Dat is gewoon de kring waarin ze altijd zitten.

    Verder willen hoog opgeleide mensen liefst iemand van hun eigen intellectuele niveau, waarmee ze over vanalles kunnen spreken. Dat gaat niet met iemand die te ver boven of onder je zit.

    Dus logisch dat die makkelijker in hun eigen intelligentie-groep blijven voor relaties. Ze doen dat niet voor het geld, dat geld is eerder een gevolg van het feit dat ze hoogopgeleid zijn, en dat ze hoog opgeleide kennissen hebben. Dus ze kunnen makkelijker een goed betaalde baan vinden.

    Er zullen vast wel uitzonderingen zijn, maar dit is toch wat ik hier het meeste zie, pakweg 90 procent.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik vind dit wel een lastige. Als ik naar mezelf kijk ik doe VWO ik vind de jongens die bij mij op school VWO doen echt helemaal niks. Ik ben zelf ook geen typische VWO leerling, maar kan gewoon goed leren. Ik merk dat ik gewoon echt minder klik met klasgenoten en dan vooral de jongens. Zij vinden me dom ( hak wel gewoon goede cijfers omdat ik niet weet wat de Molukken zijn) Ik ben zelf heel sportief en vind dat ik echt aantrekkelijk bij jongens. Ik heb een tijdje gedate met een jongen die bij een prof club voetbalde en bij het Nederlands elftal onder 17. Hele leuke sportieve jongen maar had net zijn kader niet gehaald. Ik merkte dat dat gewoon ook echt niet matchte. Zonder onaardig te zijn maar dat verschil was toch echt te groot. Ondanks dat ik hem verder wel leuk vond ging dat gewoon wringen. Dus van mij hoeft iemand niet perse heel goed te kunnen leren maar wel een beetje.

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • Veel rijke mannen daten zelfs met hersenloze bimbos die niet een een normale baan kunnen hebben

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Er zijn hoogopgeleide en veelverdienende mannen die best iets willen beginnen met een veel lager opgeleid meisje. Ik zou zeggen: hoed je daarvoor. Vaak hebben zulke mannen een dominante en hedonistische levensstijl.

    Er zijn natuurlijk ook mannen die financieel zorgzaam zijn en een drukke baan hebben, en juist de rust en de liefdevolle behandeling door een “eenvoudiger” meisje juist geweldig kunnen waarderen. Maar ongelijkheid is meestal geen geweldige basis voor een succesvolle relatie.

    Ideaal is een relatie tussen redelijk gelijkwaardige personen die elkaar gewoon heel aantrekkelijk vinden. Ga daarvoor.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Zeg maar tegen je zus dat dat echt dikke onzin is hahah. De meeste mannen vinden dat helemaal niet belangrijk en willen gewoon een vrouw met een leuk karakter en verder goed innerlijk en verzorgd uiterlijk. Ken een legio aan voorbeelden van rijke luis dochtertjes die gewoon verliefd worden op jongens die als ober werken ofzo. En andersom geld dit in verreweg de meeste gevallen ook zo, tuurlijk spreek ik niet voor iedereen maar over het algemeen is het gewoon onzin ;)

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Een hoger opgeleide persoon kan vaak moeilijker een relatie hebben met iemand die lager opgeleid is. Een relatie gaat niet alleen om seks hebben met elkaar maar gewoonlijk ook om andere dingen. Ze zullen toch ook wat gezamenlijk moeten kunnen doen. Leuke en ook minder leuke dingen. Dan moet je wel op 1 lijn zitten. Dat is eerder met iemand met een gelijkwaardig opleidingsniveau. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

    18 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten