Skip to content
8 reacties
773 weergaves

Heb ik onrealistische verwachtingen?

Hoi allemaal, ik ben 15 een heb nog nooit gezoend of een relatie gehad. Dat ligt voor 100% aan mij. Ik wil gewoon met iemand gaan die perfect is. Waar ik echt tot over mijn oren verliefd op ben. Denk aan romantische films. Ik wil gewoon iemand die ik èn aantrekkelijk vindt èn qua karakter ook nog past. Ik ben zelf sportief en hou ik dan vooral van jongens die een passie hebben vooral voor sporten.

En tijdje terug heb ik een jongen leren kennen. Hij voetbalde bij een profclub uit de middenmoot in het midden van het land. Kon dus echt wel goed voetballen wat ik heel aantrekkelijk vindt, maar ik voelde het gewoon niet. Hij is echt wel knap maar gewoon niet zo mijn type. Qua karakter wel aardigb een leuk maar deed me niet zoveel. Na een tijdje heb ik het dus afgebroken. Nu heeft hij een contract gekregen bij een grote topclub vlak bij mij. Hij wordt gezien als een enorm talent en alle meisjes hebben het over hem. Ze vinden hem enorm knap en lopen constant over hem te praten.

Mijn vriendinnen snappen niet dat ik hem afgewezen heb. Hij is knap, kan goed voetballen, was aardig en had interesse. Ze zeggen dat mijn verwachtingen echt te hoog zijn en dat ik zo nooit iemand tegen kom. Dat ik realistischer moet worden en mijn eisen bij moet stellen. Ik word hier onzeker van want is het niet zo dat je je vriendje de allerleukste moet vinden?

15 jaar
10 maanden geleden

8 Reacties

  • Je zegt het zelf al, het gevoel was toch niet helemaal wat het moest zijn dus heb je het afgekapt. Dat is toch prima? Er zijn veel meer leuke jongens die wel wat beter bij je passen. Misschien ben je inderdaad wel veeleisend maargoed, gezien je leeftijd hoef je je daar ook nog niet echt druk om te maken. Je komt nog wel iemand tegen

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • To hier: ik ga natuurlijk geen namen noemen. Het is een jeugdspeler dus vast niet bij iedereen bekend maar hij is bij zijn nieuwe club met aandacht aangekondigd.

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Ben nu wel heel benieuwd om welke voetballer had gaat

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • To hier: J22 ik heb uitgelegd waarom ik het leuk vindt dat jongens goed kunnen sporten. Ik ben zelf heel sportief (voetbal 4x per week en train een elftal 3x per week). Het is dus leuk als je dezelfde interesses hebt. En ik vind het hebben van passie sowieso aantrekkelijk.

    Waarom ik nu deze jongen benoem is dat blijkbaar ( maar ik dus niet) het voetballen bij een profclub heel veel meisjes trekt een dat ze niet begrijpen dat ik hem heb afgewezen.

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Nee, je hebt geen onrealistische eisen. Het is juist sterk dat je je laat leiden door je gevoel en niet door hoe groot de (sport)carrière van iemand is. Uiteindelijk gaat het immers om de klik en niet om het aanzien, het geld of whatever. Heel goed dus dat je hem hebt afgewezen als je niet dat gevoel voor hem had. Laat die anderen maar mooi praten.

    23 jaar
    10 maanden geleden
  • @J22, het is heel normaal om op je eigen type te vallen hoor. De kans is ook klein dat mijn partner lager dan universiteit heeft en vlees eet. Sporters vallen op sporters, nerds op nerds, tokkies op tokkies, veganisten op veganisten. Je moet jezelf niet tegenhouden als je ergens anders verliefd op wordt, maar het is niet vreemd dat je dan daarop valt. Als je sportief bent wil je echt geen lui mens die met een zak chips op de bank zit.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik zou een heel uitgebreid antwoord kunnen geven op uw bericht, maar wat mij hierin bijzonder verwonderd is dat jij een eventuele relatie - en dus graag zien - blijkbaar koppeltt aan sportprestaties en - contracten. Ik wil absoluut niet oordelen, maar volgens mij mag jij jezelf hier eens vragen bij stellen waarom je dit in één adem samen vernoemd?

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Zeker niet! Wat jij doet is heel gezond. Te vroeg seks hebben heeft veel nadelen, en geen voordelen. Seks is intiem (je maakt stofjes aan die je aan een persoon laten binden), het is dus logisch dat je verliefd bent voordat je iets begint. Veel mensen hebben hun eerste relatie, zoen, of seks, omdat het ‘hoort’. Erg zonde. Het ligt vaak aan de vrienden en voorbeelden die je hebt. Wellicht kijk je van die typische meiden drama Netflix-series, waar seks en drugs de norm is.

    Daarnaast ben je 15, wat een hele normale leeftijd is om nog niks gedaan te hebben. Zelfs bij mensen in de 20 is het, hoewel niet super veelvorkomend, ook niet ongebruikelijk.

    Kortom: Je bent verstandig, weet wat je wil en hebt zelfrespect. Niks aan veranderen, je bent op juist goed bezig. Neem niet “genoegen” met iemand enkel omdat dat de norm is. Mensen die te hard opzoek zijn naar liefde, hebben vaak korte en instabiele relaties.

    22 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten