Skip to content
14 reacties
1118 weergaves

Call me by your name

Hebben jullie deze film, vorige week op televisie, gezien en wat vinden jullie er van?

17 jaar
8 maanden geleden

14 Reacties

  • @J22, welja, die toxische dynamiek tussen Elio en Oliver is iets zeer veelvoorkomend in de homo-community. Daarmee wil ik niet zeggen dat we heel de film bij het afval moeten zetten, want hij heeft zeker andere zeer goede kwaliteiten; acteerwerk, setting, muziek, dialogen (het eindgesprek tussen Elio en zijn vader!),...

    En het is natuurlijk ook goed dat er films en series over dit onderwerp gemaakt worden, zo word dit ook bespreekbaar! Maar ik heb het er wel moeilijk mee dat zulke onderwerpen soms ook heel geromantiseerd worden.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • J21 dat is een interessante analyse. Wat jij dus zegt is dat deze film een onacceptabele boodschap bevat maar die verteerbaar probeert te maken door er een esthetisch- romantisch sausje over te gieten. Zo had ik het nog niet bekeken. Waarschijnlijk voelde ik het niet zo aan omdat ik zelf hetero ben en ik me minder makkelijk in deze situatie kon verplaatsen. Maar nu ik er dieper over nadenk ben ik geneigd jou gelijk te geven. Een misleidende film dus om het maar even kort samen te vatten.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • J22; ik ben het niet akkoord met je mening over dat leeftijdsverschil van 7 jaar op onze leeftijd. Maar respect voor je mening, al zal die van mij er nooit over veranderen.
    Ik wil dit topic ook niet veranderen in een leeftijdsverschil-debat, want TS vroeg naar onze mening over de film en dan zou dit wat naast de kwestie gaan.

    wat ik wel nog over de film kwijt wil, is dat moest Elio niet 17 zijn maar 18 of 19 (legaal dus), dat het nog steeds niet voor mij helemaal opgelost zou zijn. En daarmee bedoel ik dat ookal is het personage 'legaal' er nog steeds een duidelijke machtverhouding is bestaat tussen hem en Oliver. Hij word nog steeds wat gemanipuleerd en met zijn gevoelens gespeeld door een oudere man. Deze manupilatie word dan met de mantel der liefde overdekt en sterk geromantiseerd door de esthetiek van het oh-zo-romantische noord-italië van de jaren 80

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Armie Hammer was inderdaad ouder maar in het verhaal is hij 24, net als dat Timothee Chalamet ouder was (22) dan de 17 jarige die hij speelt.
    Ik weet niet of het jullie weleens is opgevallen, maar veel Amerikaanse jongens van in de 20 ogen flink ouder dan iemand van eenzelfde leeftijd uit Europa. Vandaar ook waarschijnlijk dat ze bij de casting wel vonden dat hij door kon gaan voor iemand van 24.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • @j21 op zich kan 7 jaar verschil op de leeftijd wel een groot verschil zijn inderdaad, maar het hangt denk ik erg van persoon tot persoon af. Ik ken een koppel die 18 en 24 zijn en dat gaat heel goed en is een erg leuk stel.
    In de film lijkt die Oliver bovendien ook eerder 35, Elio lijkt inderdaad wel zo rond 17/18, dus daarmee heb je ook het gevoel naar een leeftijdsverschil van 17 jaar te kijken, en niet naar een verschil van 7 jaar zoals de film bedoelde.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Eerst en vooral 24, en 17 is wel degelijk een heftig leeftijdsverschil. Ik ben nu nog maar 21 en zou mezelf nooit zien daten met een -18 jarige. Op latere leeftijd is een leeftijdsverschil geen probleem, maar in de tiener en twintiger jaren, waar er nog veel verschil is in psychologische ontwikkeling is dit echt wel problematisch.

    Dat zien we ook in de film, Oliver heeft een duidelijke machtsverhouding over Elio. Hij was nooit echt echt verliefd op Elio, hij gebruikte (of misbruikte?) een puber zijn eerste verliefdheidsgevoelens. Oliver staat voor mij symbool als een type homoman dat graag met andere (vaak jongere jongens) seks heeft. Maar nooit de veiligheid van zijn eigen leefwereld, met zijn vrouw en kinderen zal opgeven. Met traumatische gevolgen voor de jongens die in contact komen met dat soort mannen, een soort dynamiek die we vandaag de dag nog steeds in onze gay community zien.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Bijzonder dat ze die Arnie Hammer voor die rol gecast hebben dan, waar hij iemand van 24 zou moeten voorstellen. In de film ziet hij er meer eind 30 uit, wellicht zoals de andere zei een goed geconserveerde 40'er. Uit de film had ik ook niet echt begrepen dat hij student was, maar dacht een vriend van die vader. Denk dat het daardoor ook als een groot leeftijdsverschil oogt, want 22 en 31 vind ik dan weer best meevallen, ken genoeg stellen met 8-10 jaar leeftijdsverschil. Hangt natuurlijk wel van de persoon af. Maar in de film oogt het gewoon als een veel groter leeftijdsverschil vind ik.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Olivier in de film was helemaal geen 24, Hij werd gespeeld door Arnie Hammer die tijdens de opnamen 31 was. Elio is 17 in de film maar in werkelijkheid werd hij 22 in dat jaar.

    Het probleem met relaties zoals in die film is de mentale afstand tussen de partners. De jongen is min of meer een speeltje van de oudere persoon. Hij kan de jongen best heel lief vinden van hem houden, maar meer zoals je bijvoorbeeld van je hond houdt. Aan het einde vertrekt hij weer naar Amerika en blijft Elio achter. Het was leuk, maar het leven gaat verder.

    De vraag is, wat moet je denken van een volwassen kerel die een seksrelatie met een jonge jongen begint. Heeft hij geen partner van zijn eigen leeftijd? Valt hij op jongen jongens? Wat als die jongen een man wordt?
    Ik had die film een keer gedownload en bekeken, maar ondanks de mooie beelden liet het toch een wat ongemakkelijk gevoel achter. Ik vraag mij ook af hoe de vader van Elio gereageerd zou hebben als Elio zijn dochter was geweest en zijn collega die bij hem logeerde maakte avances.

    Er is een vervolg op het boek waar de film op gebaseerd is met de oudere Elio. Het heet: Vind me, van André Aciman.
    In mijn ogen is Call me by your name een soort Bouquet reeks verhaal voor homo's.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Idd J23, Oliver leek me eerder een goed geconserveerde veertiger. Hmm, dat doet toch een beetje afbreuk aan de film. Een leeftijdsverschil van zes jaar is nu ook niet zo speciaal om er een 'taboedoorbrekende' film over te maken.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Mooie film die een ander verhaal geeft over jong en gay zijn zonder die typische high-school setting met pestkoppen. Ook een heel mooie setting die fijne, romantische gevoelens opwekt, ik wil zeker eens verliefd worden daar.

    Het leeftijdsverschil kun je best even in vraag stellen, nu ik erop terugkijk vind ik het ookwat geromantiseerd. Naar mijn mening word Elio best wel emotioneel gemanipuleerd door de oudere tegenspeler. Die dynamiek tussen jongere jongens en oudere mannen is ookwel een hot topic in de gay community.

    Geen perfecte film dus, maar ik heb hem gekeken met mijn eerste vriendje toen we 17 waren, dus hij krijgt altijd een speciaal plekje in mn hart

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Dat die Oliver 24 was, jeetje, ik had hem ergens in de 30 geschat. Ik dacht dat het verhaal ging over een jonge jongen die met veel ouder iemand ging, iemand ergens in de 30 ofzo, maar 17 en 24 valt nog best mee.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Mooie, lieve film. Ik zag hem eerder dit jaar op OUT tv. Ik herinner me dat ik de hele film heb zitten glimlachen. Wel sterk geromantiseerd, maar oké. Mooie jongen die hoofdrolspeler (even zijn naam kwijt). Mooie rollen ook van de zachte en begripvolle ouders. Wat een verademing vergeleken bij de meeste coming out films waar je vaak depressief van wordt. Want die gaan negen op tien over bashing en bullying en verstoting. Absolute aanrader ook voor hetero's want dit is echt een film waar een mens blij van wordt wat ook je geaardheid is. Ik geef hem 9,5 op 10.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Nee, ik heb, deze film, nooit gezien, is het een, goede film?

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Prachtige film! Ik ben dit haar op vakantie geweest in Italie en we zijn o.a. ook in Crema geweest waar een groot deel van de film is opgenomen, erg leuk om in het echt te zien!

    Het was in meerdere landen een controversiële film vanwege het leeftijdsverschil tussen de 2 hoofdrolspelers (Elio was 17 en Oliver 24) maar gelukkig is het desondanks een fil geworden die bij een groot publiek terecht is gekomen en niet is verbannen naar filmhuizen ofzo. Timothee Chalamet (Elio) had van mij een Oscar mogen winnen voor zijn acteerprestatie en met name hoe goed hij de spanning en frustratie weet neer te zetten die Elio ondervindt als hij merkt dat hij gevoelens heeft voor Oliver maar hij niet weet hoe hij dit duidelijk moet maken.

    Absoluut een aanrader om te kijken als je 'm nog niet gezien hebt!

    23 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten