Skip to content
2 reacties
134 weergaves

Zenuwachtig bij vreemde meisjes

Yo,
Ik ben een jongen van 17, Toen ik net 16 werd begon ik pas meisjes leuk te vinden (Had wel al verkering gehad, maar dat stelde niks voor)
Heb inmiddels 1 vrij serieuze relatie achter de rug.
Het probleem is dat ik niet weet hoe ik 'vreemde' meisjes aan moet spreken, en dat ik dan best zenuwachtig wordt (Bij uitgaan enz)
Komt dit omdat het allemaal nog een beetje nieuw voor me is? of hoe?

17 jaar
13 jaren geleden

2 Reacties

  • gwoon


    Ik heb zelf dit ook heel lang gehad. En makkelijk is het niet om er uit te komen.

    Voor een deel kwam het bij mij omdat ik er vanalles bij ging denken. Ik bedoel als ik een leuk meisje zag en ermee wou praten, dan ging ik eerst heel erg nadenken over wat ik zou moeten zeggen, een originele openingzin ofzo én ik ging ook meteen fantaseren over wat er daarna zou gebeuren, of ze me leuk zou vinden, of we wat zouden afspreken, álles wat er eventueel na zou kunnen gebeuren.

    Maar dat werkt dus niet.

    Originele openingszinnen zijn flauwekul en je maakt echt geen indruk als je eerst 2 uur hebt nagedacht over wat je als eerste tegen een meisje zegt. Je moet het ook niet helemaal voorbereiden. Je stapt op haar af zodra ze jou ook gezien heeft en dan lul je wat. Ze vind je leuk of niet, dat heeft niks te maken met de eerste zin.

    En je moet ook niet nadenken over wat er allemaal eventueel achter vandaan zou kunnen komen. Gewoon concentreren op wat je op dat moment doet; een gesprekje.

    En je moet meisjes ook niet op een voetstuk plaatsen. Het zijn ook maar gewoon mensen, geen wezens van een andere planeet. Ze gaan ook allemaal naar de plee ;)



    'Succesvolle' jongens zijn niet succesvol omdat ze zo fantastisch zouden zijn, maar omdat ze gewoon elk meisje aanspreken dat ze tegenkomen. En als eentje dan niks van ze wil weten zijn ze zo arrogant dat het ze niet raakt en gaan ze door naar de volgende.

    Niet dat je arrogant moet gaan doen, maar de topscoorder in voetbal is ook degene die de meeste missers maakt. Hij doet gewoon de meeste pogingen. Dus niet bang zijn voor afwijzingen. Elke afwijzingen brengt je weer een stap verder bij het meisje dat jou wel leuk vindt.

    En bij het uitgaan willen meisjes toch ook andere jongens ontmoeten? Dus stap op ze af. Dan ontdekken ze ook of ze jou leuk vinden of niet.

    Succes!

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • gwoon

    Ik heb zelf dit ook heel lang gehad. En makkelijk is het niet om er uit te komen. Voor een deel kwam het bij mij omdat ik er vanalles bij ging denken. Ik bedoel als ik een leuk meisje zag en ermee wou praten, dan ging ik eerst heel erg nadenken over wat ik zou moeten zeggen, een originele openingzin ofzo én ik ging ook meteen fantaseren over wat er daarna zou gebeuren, of ze me leuk zou vinden, of we wat zouden afspreken, álles wat er eventueel na zou kunnen gebeuren. Maar dat werkt dus niet. Originele openingszinnen zijn flauwekul en je maakt echt geen indruk als je eerst 2 uur hebt nagedacht over wat je als eerste tegen een meisje zegt. Je moet het ook niet helemaal voorbereiden. Je stapt op haar af zodra ze jou ook gezien heeft en dan lul je wat. Ze vind je leuk of niet, dat heeft niks te maken met de eerste zin. En je moet ook niet nadenken over wat er allemaal eventueel achter vandaan zou kunnen komen. Gewoon concentreren op wat je op dat moment doet; een gesprekje. En je moet meisjes ook niet op een voetstuk plaatsen. Het zijn ook maar gewoon mensen, geen wezens van een andere planeet. Ze gaan ook allemaal naar de plee ;)   'Succesvolle' jongens zijn niet succesvol omdat ze zo fantastisch zouden zijn, maar omdat ze gewoon elk meisje aanspreken dat ze tegenkomen. En als eentje dan niks van ze wil weten zijn ze zo arrogant dat het ze niet raakt en gaan ze door naar de volgende. Niet dat je arrogant moet gaan doen, maar de topscoorder in voetbal is ook degene die de meeste missers maakt. Hij doet gewoon de meeste pogingen. Dus niet bang zijn voor afwijzingen. Elke afwijzingen brengt je weer een stap verder bij het meisje dat jou wel leuk vindt. En bij het uitgaan willen meisjes toch ook andere jongens ontmoeten? Dus stap op ze af. Dan ontdekken ze ook of ze jou leuk vinden of niet. Succes!

    18 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten