Skip to content
14 reacties
133 weergaves

Ik ben bang dat mijn vriendinnen mijn vriendje niet cool genoeg vinden.

De titel zegt het eigenlijk al, maar het lijkt me handig als ik het probleem toch nog even beter uitleg. Ik heb sinds deze zomervakantie een vriendje. Ik heb hem op vakantie ontmoet in spanje en toen bleken we maar 5 min van elkaar te wonen, dus we hebben elkaar na spanje ook nog veel gezien. Nu zijn de scholen weer begonnen en zie ik mijn vriendinnen weer elke dag. Mijn vriendje en ik zitten op verschillende scholen, dus mijn vriendinnen kennen hem niet. Sterker nog ze weten zelfs niet dat ik een vriendje heb. Dat komt omdat ik het ze nog niet heb durven vertellen. Het is namelijk zo dat mijn vriendinnengroepje het populaire groepje is op school en ik daar dus ook bij hoor. Mijn vriendje is echt een hele lieve jongen, en ik vind hem ook echt heel leuk, maar hij is eigenlijk wel te dik. Ik ben bang dat mensen op school daar stom over gaan doen als ze zien dat hij mijn vriendje is en dat ze mij ermee gaan pesten. Ik wil mijn vriendje echt niet kwijt, maar weet niet hoe ik dit aan moet pakken. Straks lachen mijn vriendinnen me allemaal uit dat ik met een dikzak ga. Maar ik kan het ook niet niet zeggen, want dan weet ik zeker dat ik mijn vriendje heel erg kwets. Wat moet ik doen? 

16 jaar
13 jaren geleden

14 Reacties

  • Geen echte vrienden dan.

     Als ze je vriendje uitlachen om hoe die eruit ziet en niet accepteren dat jij echt met hem verder wilt. Dan zijn het geen echte vrienden. DONE

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • maakt het uit?

    wees niet bang dat je vriendinnen hem stom vinden! als ze uitlaggen zijn het geen vriendinnen. ik heb het ook gehad alleen geen vriendin ik was tot aan de middelbare bang dan mijn vienden MIJ net cool genoeg vinden maar ik heb me eroverheen gezet en het gevraagt aan mijn vrienden en het gaat er niet om zijden ze we s=zijn vrienden en dat blijft zo. dus doe jij dat ook eens vertel dat je een vriendje hebt en kijk hoe zij reageeren

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    als jou vrienden je vriendje niet leuk vinden is het jammer maar het is jou vriendje en niet die van hun dus als ze hem wel leuk vinden is het leuk en zo niet dat is het jammer maar je kan er verder tog niks aan doen maar je moet je in ieder geval niet schamen voor je vriendje!

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • nouen.

     Wat maakt het uit als je maar van hem houd tog? R.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • hoe is het afgelopen?

     Ik zie dat dit topic al in de zomer is gemaakt en ik vroeg me af of de topicstarter hier nog ergens rondzwerft om ons te vertellen hoe alles uiteindelijk afgelopen is.

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • OMG, dit heb ik geschreven

    Halo, topicschrijver hier. Ik merk dat er ineens heel veel reacties zijn op mijn topic van vlak na de zomervakantie, dus ik dacht ik laat even weten hoe het afgelopen is. Ik heb het eerst aan mijn beste vriendin verteld, dat ik een vriendje had en bang was wat zij ervan zouden vinden omdat hij niet het standaart type knappe jongen was. Mijn beste vriendin reageerde prima. Ze moest wel even wennen, maar goed, als ik hem leuk vond was het goed toch. Toen heb ik het ook aan mijn andere vriendinnen vertelt en ook die waren ook allemaal heel lief. Een zei zelfs dat ze hem een lekker ding vond! Ik ben nu bijna een half jaar samen met mijn vriendje en mijn vriendinnen hebben hem helemaal geaccepteerd. Ik had het niet beter kunnen wensen.

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • Het maakt niet uit ...

    het maakt niet uit of hy dik is of niet het enige wat telt is dat je om hem geeft en wat je vriendinnen/vrienden ervan vinden maakt niet uit,wat jij vindt is het belangrijkste !!!  

    13 jaar
    13 jaren geleden
  • ze accepteren hem wel uiteindelijkHe

    Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb zelf ook een wat dikker vriendje, maar hij zit gewoon bij mij in de klas, dus iedereen kwam er meteen achter toen we met elkaar hadden. Ik heb er ook nooit echt een geheim van gemaakt. Toen we gezoent hadden heb ik ze gewoon opgebeld om het te vertellen en toen we officieel iets ahdden ook. Mijn vriendinnen zijn ook wel het populaire groepje, maar hebben er nooit echt een probleem van gemaakt. Ze hebben me er wel veel mee geplaagd en dat doen ze nog steeds, maar zijn tegen hem altijd aardig gebleven.

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • eerste indruk

    In het geval van de topicstarter kun je ook altijd eerst gewoon vertellen hoe leuk diegene wel niet is, zonder te zeggen hoe diegene er uit ziet. Als daar dan toch naar gevraagd word: bruine ogen, krullend haar. ;]   Dan kun je diegene later meenemen en voorstellen. De eerste indruk is de belanrijkste, en het is nou eenmaal zo dat dikkere mensen hier onaantrekkelijker worden gezien. Daar kun je weinig aan doen, dat is biologisch bepaald.

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • eerst ook bij mij

     heb ook een vriendinnetje en eerst zijden ze uit jaloezie dat ze lelijk was . maar je moet dan denken aan dit: als je vrienden/innen hem/haar niet leuk vinden heb je hem/haar lekker voor jezelf

    12 jaar
    13 jaren geleden
  • nood situatie,echte advies

    luister meisje hier komt atvies van een pro, nou eigenlijk mij pro vriendin die naast me zit a. maar die is te lui om te typen xd oke :  je maakt je druk om niks, jij vind hem tog leuk,hij heeft vast wel z'n goede qualiteiten, ik beodle jij bent ook niet perfect,niemand is perfect. nou en dat hij een beetje 'mollig' is. je bent niet voor niks vrienden met hun geworden, en als jou koelle' groepje, die jij vrienden noemt, jou keuze niet kunnen accepteren,dan weet ik niet wat jij vrienden noemt. en populair zou ik het dan al helemaal niet noemen. gelloof echte vrienden zouden dat niet erg vinden, denk maar aan je kleding style, soms vinden je vrienden het leuk, en soms ook niet leuk, maar ze accepteren het toch?, je moet ook je eigending kunnen doen, en niet afhangen van iemand anders mening,ookal zijn het je vrienden. dus het beste kun je met ze gaan praten, mischien blijkt het wel dat ze hem toch gewoon aardig enzo vinden, ik bedoel,jij hebt toch ook iets in hem gezien, waarom zouden zij dat niet kunnen? ik hoop dat dit advies je helpt, groeten the loca people

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • *

    meisje van 16 heeft helemaal gelijk! Als jou vriendinnen jou vriendje niet accepteren zijn ze geen goede vriendinnen. Punt. Dan ben je daar ook gelijk achter. succes,   Krr

    12 jaar
    13 jaren geleden
  • ,

    het is inderdaaad raar dat jou vriendinnen jou uitlachen om je vriendje, het is toch jou vriendje, niet die van hun, ik heb nu een vriendje en die is heel poplair, dat is ook niet helemaal leuk want overal waar we lopen komen we meisjes tegen die helemaal gaan slijmen als ze ons tegen komen, terwijl ik hand in hand met hem loop en ze het gewoon doen waar ik bij ben, dat is ook kut.

    14 jaar
    13 jaren geleden
  • ....

    Als jouw vriendinnen je uitlachen omdat je vriendje te dik is zijn het geen echte vriendinnen. En ik denk dat het ook heel kwetsend is voor je vriendje als hij erachter komt dat je je eigenlijk voor hem schaamt. Het zegt wel iets over jou, dat je waarschijnlijk anders bent dan je vriendinnen en jongens wel neemt om hun innerlijk, dit vind ik echt heel goed van je. Maar sorry ik weet niet echt een oplossing voor je probleem. Ik zal gewoon tegen je vriendinnen zeggen dat je een vriendje hebt endat je weet dat zij hem waarschijnlijk niet knap zullen vinden maar dat jij hem geweldig vind, dat is waar het om draait toch?

    16 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten