Skip to content
2 reacties
107 weergaves

verliezen van een vriendin

ik wil jullie graag iets belangrijks vertellen. dat heeft een hele grootte inpekt op mijn leven. ik heb je leren kennen door een bepaalde training. we hadden allebei iets, wat we graag niet wilde vertellen. maar ik vertel het nu toch. ze had autisme. autisme is helemaal niks raars ofzo. nou oke, we leerden elkaar steeds beter kennen. ik ga altijd naar logeerweekenden. toen leek je dat oook wel leuk. jij kwam ook bij mij in de groep. we sliepen samen op een kamer, we hadden het altijd super leuk. we praten s' avonds over van alles. ik praatte over mijn fandingen. je vond het jammer dat mijn idolen altijd zo ver weg waren, je wilde dat ik ze meeten. je wilde dat er ooit een nederlandse band kwam. die is er gekomen na 3 jaar toen je weg was. we praten over dingen waar we over moesten huilden , je had het thuis niet altijd naar je zin. toen was je in oktober jarig, ik kwam naar je verjaardag. het was een hele gezellige verjaardag. we hebben toen veel gelachen en ik heb nieuwe vrienden gekregen. toen was ik half november jarig. je kon niet komen want je was op een logeerweeekend. je had toen net een nieuwe telefon gekregen. je was daar heel blij mee maar thuis waren ze dat niet., we appen iedereen dag met elkaar. toen was het ineens eind november, we appten nog steeds, maar je praatte al wel minder over jezelf. ik miste dat die dagen wel alleen ik maakte me niet zo druk. ik zag al wel teksten en fotos op je msn waar ik van schrok. Een dag later was al een beetje stil maar je reageerde nog wel. ik voelde dat er iets was maar wat wist ik niet. De volgende dag, sochtends heb ik met je geappt we hadden nog even goed gepraat maar ik wilde graag naar je toe maar dat kon niet, ik heb je savonds nog geappt.. maar toen reageerde je niet, ik maakte je een beetje druk maar ik hoopte op een reactie. Begin december: ik kwam smiddags thuis en er werd gebeld. mama nam de telefoon op. mama keek me geschrokkken aan. ik wist dat er iets fout was. ik liep naar mama toe , ik hoorde dat ze allerlei dingen vroeg , uiteindelijk hing ze op. mama wat is er? vroeg ik . mama werd er stil van. anne,hannah is overleden, ze heeft er een einde aan gemaakt, ik brak in stukken. ik was helemaal kapot. ik heb bijna de hele avond alleen maar gehuild. ik ben daarna zelf heel depri geweest, ik vond dat ik hetzelfde moest doen! ik heb er vaak over na gedacht...

20 jaar
10 jaren geleden

2 Reacties

  • ik heb ook autisme ik heb het ook geprobeerd wow meis dit is heftig sterkte xxx??

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Wow heftig ik heb ook autisme en ik heb ook vaak zelfmoord overwogen. Erg voor je dat je dit hebt meegemaakt en erg voor haar dat ze geen uitweg meer zag en voor haar familie en andere vriendinnen en vrienden. Je bent een heel goede vriendin voor haar geweest dat is heel fijn voor haar geweest en ook voor jou. Ik ben opgegroeid zonder ook maar 1 vriendin of vriend ik kreeg geen hulp en dingen als logeerweekenden met leeftijdsgenoten heb ik ook nooit gekend. Jij hebt haar contact en vriendschap gegeven dat is heel belangrijk dus ze heeft veel aan je gehad in haar leven hier en er is meer na dit leven het zit goed x

    21 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten