Skip to content
23 reacties
158 weergaves

Tips vriendschap

Hey ik ben een jongen van 17 en ik ben een nogal rustig en stil type. Alleen ik zou dolgraag een vriend willen waar ik ook buiten school mee kan opschieten en gewoon dingen mee kan doen. Snappen jullie? Alleen ik heb altijd het idee dat ik het fout doe als ik iets zeg of dat ik iemand stoor als ik iemand aanspreek. Dus ik zou graag willen weten, weten jullie een oplossing voor mijn probleem? En probeer je eens in te beelden dat ik een vriendschap met jou zou willen wat zou jij dan willen dat ik doe om vrienden te worden of in ieder geval in contact te komen?

17 jaar
9 jaren geleden

23 Reacties

  • Probeer gewoon af en toe een gesprek aan te gaan, misschien kunnen jullie wel samen gamen enzo (probeer eens een game die een ander speelt of zoek samen een leuk spel uit)

    Op school leerde ik gewoon een paar mensen kennen waarmee ik in de pauze altijd rondhing. Toen ik ging gamen met ze kwamen er steeds meer mensen bij, als mensen gemeenschappelijke hobby's hebben gaat socializen denk ik wat makkelijker ;) Tijdens het gamen kan kan je lekker relaxen en tegelijkertijd ook nog in contact blijven - Ideaal, vind ik in ieder geval.

    Online mulitplayer games werken (bijv. League of Legends, FIFA, COD, Battlefield, zolang je het maar leuk vindt)

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja idd jongen 17 gwn doen dan heb je het tenminste geprobeerd dan ziet hij ook dat je je best doet voor een goedevriendschap xx

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • gewoon dus doen jongen 17,jullie fietsen wel eens samen dus hij kent jou wel,succes,en laat horen hoe het gaat.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Oke.


    Nou we fietsen wel eens samen met elkaar ik ga eerst eens proberen gewoon gezellig wat te zeggen en gewoon op die manier wat gezellig te hebben tijdens het fietsen en dan zie ik wel hoe verder.
    Ik denk ook wel dat zoiets wel vanzelf gaat want zolang je beide je best doet voor een vriendschap gaat het vanzelf wel denk ik.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Niet te bang zijn jogen 17 , met jou is niets mis, zijn wel meer jonge mensen die niet veel praten of wat verlegen zijn,hij misschien ook wel daarbij als jij iemand vraagt is het al iemand die jij kent en hij kent jou ook en weet dat je wat stil bent,maar sommigen vinden dit niet erg,ga ook liever met rustige vrienden om dan die branieschoppers,gewoon denken ik hoor er ook bij en als je de eerste stap zet dan echt de rest komt vanzelf.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Oke en als ze dat willen en we gaan chillen wat moet ik dan doen?

    Want de grootste reden waarom ik niet vraag of hij wil chillen is omdat ik bang ben dat ik hem uitnodig en dat ik dan niks weet te doen en dat er dan telkens een ongemakkelijke stilte is.

    En ik wil het zeker niet verpesten.
    Want ik heb niet echt veel vrienden omdat ik nogal stil ben dus als er dan iemand is waar ik vrienden mee wil worden wil ik het niet verpesten.



    Dus het grootste probleem is dat ik niet weet wat ik moet doen of moet zeggen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je moet gwn aardig en chill zijn ofz keer vragen aan iemand die je wel aardig lijkt of hij met je wil chillen keertje ofzo

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • @topicstarter, wij lijken als 2 druppels op elkaar, net hetzelfde probleem.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 17 meiden zijn intiemer met elkaar maar jongens zijn denk ik anders,meiden geven elkaar ook complimenten zo van wat zie je er leuk uit,heb ook een goede makker waar ik veel dingen mee onderneem,maar niet intiem,wel samen achter de meiden aan,al herken ik wel weer de meligheid in een groep vooral onder de douches en met name het door jouw aangegeven handdoek worstelen wat ik zeer zekker niet gay zal noemen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Echte diepe onvoorwaardelijke vriendschap kan alleen tussen 2 maten bestaan. Omdat tussen jongens de sexuele aantrekking nauwelijks bestaat. Net zo voor meiden. Je beste vriend/vriendin is altijd van je eigen geslacht. Niks mis mee. Meiden hebben het makkelijker. Ze kunnen hand in hand lopen en zelfs zoenen op straat. Iedereen zal dat schattig vinden. En maar goed ook. Met jongens is dat delicater. Maar je maat eens diep in de ogen kijken of hem eens afranselen in de douche met je badhanddoek. Je staat verstomd wat je los maakt. Niks gay. Gewoon samen geilen en je ballen leegmaken. Sorry voor dit lang verhaal.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ja dat kan ik inderdaad wel proberen.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik lijk wel een beetje op jou. Ik was vroeger zelfs héél verlegen. Nu gelukkig iets minder. Ik vind het eigenlijk altijd leuk als ik ergens voor uitgenodigd wordt. Zelfs als het m'n interesse niet heeft, vind ik het leuk. De ander toont dan interesse. Dan doe ik wel een tegenvoorstel wat we beide leuk vinden. Misschien kun je iemand die jou wel aardig lijkt vragen om: FIFA te spelen, naar de bios te gaan, spelletjes te doen, te badmintonnen, te karten, thuis een film of serie te kijken (in ieder geval iets wat jou interesse ook heeft).... Of je vraagt of welke hobby's die jongen heeft, of ie aan sport doet en misschien hoor je iets wat jou ook wel wil doen. En gewoon vragen of jullie dat dan samen gaan doen. Als ie een keer 'nee' zegt niet opgeven, iedereen heeft wel een keertje geen tijd of zin. En je zegt dat je met die jongen naar huis fietst, je kan natuurlijk ook vragen om ook naar school te fietsen. Dat lijkt mij wel een van de betere momenten iemand te leren kennen.

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb pressies het zelfde haha
    maar probeer open te zijn naar mensen en gwn een gesprek te beginnen of een keer (idk of je nog op school zit haha) bij andere mensen te gaan zitten ofzo en dan wel een gesprek beginnen met ze. en ja verder weet ik niet echt iets aangezien ik et zelfde probleem heb.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Je kunt er met mij altijd over praten als je wilt.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Goed plan om contact te krijgen met die fietsjongen,advertentie wil wel,maar moet dan wel duidelijk zijn wat voor soort vriend of kameraadschap je zoekt,chatten misschien,maar het mooiste is rechtstreeks iemand te vinden die je tegen komt.Maar lukt wel .

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • En ja ga maar proberen een beter band te krijgen met die jongen waar ik wel eens mee fiets. En inderdaad zijn er waarschijnlijk genoeg jongeren die een vriend zoeken maar ik vraag me af of die de krant lezen maar dat zou de moeite waard kunnen zijn.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je bent zelf nog jong en er zijn genoeg jongens van jouw leeftijd die ook wel graag een vriend willen hebben om dingen te ondernemen,hoeft toch niet persé iemand van de sport te zijn,en die jongen waar je weleens mee fiets of in de klas zit? is toch van jouw leeftijd,en anders eens chatten misschien,of een zoekertje plaatsen anoniem in een regionaal blad,zijn wat tips om over na te denken.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Nou op mijn sport zijn er weinig die in de zelfde richting fietsen.
    Ik zou wel met wat meiden mee kunnen fietsen maar die fietsen al in een groepje dus vind ik dat niet echt een optie.

    En op zich praat ik wel mee als ik iets weet.

    Maar ik zou graag buiten dat sport gewoon een vriend willen hebben maar ben bang dat daar het leeftijdsverschil iets te groot voor is.

    En op school vind ook iedereen me aardig alleen geen idee hoe ik daar moet zorgen dat ik een vriend krijg.

    Want ik zeg wel als ik iets weet okaal is dat niet vaak en als ik diegene zie fietsen probeer ik wel samen te fietsen maar toch blijft het daar bij in plaats dat het echt een vriendschap wordt.

    Maar denk dat het wel vanzelf komt.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je zit wel op sport dus dat is gunstig alleen de jongens wat jonger,maar toch fijn dat de meiden van jouw leeftijd zijn en wel vriendelijk tegen je zijn,dus ze mogen je wel,alleen je bent volgens mij wat onzeker,dan die jongen die ook vriendelijk doet,nu,jij hoeft niet steeds iets te zeggen ,je zegt het was wel gezellig dus dan praten jullie wel,kijk als hij over een onderwerp praat of begint kun jij er op reageren,gewoon ongemerkt wat contact zoeken,dan als jullie dezelfde route fietsen kun je toch vragen om samen te fietsen dan leer je elkaar goed kennen.Of zeggen als het zo uitkomt zullen we dan samen fietsen,kijken hoe hij reageert,maar denk dat hij het wel wil,met jou is echt niets mis.En er zijn meer jongens en ook meiden die verlegen zijn,heel normaal allemaal,komt vanzelf goed.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb nog geen bijbaan maar zit wel op een sport ik doe aan badminton alleen ik ben 17 en de jongens daar zijn 11, 12 en 13 en de meiden zijn wel meer van mijn leeftijd maar op zich zijn ze wel aardig maar heb niet het idee dat ik met hun vrienden wil worden.

    En op school daar doen ze wel vriendelijk tegen mij maar meer ook niet.
    1 jongen uit mijn klas die doet wel erg vriendelijk tegen mij en ik ben ook al wel eens met hem gefietst naar huis en dat was wel gezellig maar ik weet niet wat ik dan allemaal moet zeggen en heb nog niet de gelegenheid gezien om hem ook te vragen of hij mee wil fietsen.


    Want ik wil mensen niet het gevoel geven dat het alleen van hun kant hoeven te komen maar dat het ook van mijn kant kan komen maar dat vind ik lastig.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten