Skip to content
4 reacties
282 weergaves

Jaloers op vriend

Ik heb sinds een jaar een hele goede vriend. Zo’n goede dat ‘t mijn beste vriend is. We hebben het vaak leuk met elkaar en kunnen het goed met elkaar vinden. Alleen op school zijn er dus meerdere mensen waar we mee omgaan. Alleen lijkt het alsof mijn beste vriend het veel leuker met hun heeft dan met mij. Ik voel met buitengesloten en een soort van jaloezie. Ook ben ik bang dat onze vriendschap verdwijnt zodra we van school af zijn. Ik wil gewoon mijn beste maat behouden en dat zonder dat ik altijd denk dat ik er niet bij hoor en/of jaloers ben omdat anderen het leuker met hem hebben. Wat te doen...?

17 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Ga iets doen met een groep met hem erbij, misschien iets gezelliger. En dan wel dat jij met hem optrekt. Verder buiten school nog iets met elkaar gemeen hebben, zoals sport/scouting/muziekvereniging enzovoort.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • laat ik je allereerst meegeven dat de kans dat je vriendschap na school verdwijnt sowieso erg groot is en dat dat volkomen normaal is je wordt ouder gaat andere dingen studeren in misschien wel andere steden. het loopt zoals het loopt belangrijkste is dat je daar niet bang voor moet zijn maar juist daarom moet genieten van wat je nu wel nog kan doen ga wat leuks doen met de hele groep en kijk waarom hij juist die groep ook leuk vind om mee om te gaan wie weet zitten daar ook nog een paar goeie maatjes voor je bij. en boven alles als je ergens een probleem mee heb praat er over als hij daar niet mee om kan gaan of het niet accepteren wil is hij toch een minder goede vriend dan je van tevoren had gedacht maar zo is het leven you win some you lose some

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Nu school weer is begonnen voor mij, ben ik steeds weer aan het proberen om mijn jaloezie niet te laten merken. Het is nu de tweede schooldag en meteen ben ik weer somber als ik zie dat mijn beste vriend meer contact en lol heeft met anderen. Ik weet het echt niet meer

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Je vriend vriend vindt vast wel fijn om ook met andere jongens en meisjes om te gaan, dat hoort ook bij een vriendschap ! Ik zou me er geen zorgen over maken! Hij weet wat je voor hem voelt en daar houdt ie van. Ik zou mijn jaloezie niet laten merken, want juist daardoor heb je de kans dat hij jullie vriendschap verbreekt, maar dan heb je geen vriend meer!

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten