Skip to content
13 reacties
454 weergaves

Alles is verpest

Hoi, ik was aan het begin van het jaar heel goed bevriend met een meisje uit mijn klas, uiteindelijk kwamen er erachter dat we op elkaar waren en we namen verkering. Dat is uiteindelijk uitgegaan, we hadden het goed uitgepraat met elkaar en we zeiden ook dat we sowieso nog gewoon goede vrienden bleven. Maar de volgende dag begon ze iets meer afstand te nemen (wat ik opzich wel kan begrijpen) maar na een week begon ze opeens allemaal leugens te vertellen over mij en vriendinnen te betrekken met haar verhaal dat ik haar had gebruikt (wat helemaal niet waar is). Als ik iets zei tegen haar reageerde ze heel boos en zei ze vervolgens tegen haar vriendinnen dat ik met haar had gepraat. Door deze situatie ben ik al mijn vrienden kwijt in de klas (ik had alleen meiden vrienden, ik had ook eerst jongens vrienden maar die had ik laten gaan omdat ik ze echt niet aardig vond). Maar ja, in de klas zit ik nu dus altijd alleen, heb niemand om tegen te praten en ik voel me doordat bijna altijd naar, ik hoopte zo dat het anders ging. Ik had het ook al met mijn mentor besproken maar die zegt dat het probleem aan mezelf ligt omdat ik "niet sociaal genoeg ben". Ik weet echt niet wat ik moet doen, als ik met haar het wil proberen goed te maken dan gaat ze sowieso mij nog meer haten. Ik weet echt niet wat ik fout heb gedaan.

16 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • Precies wat de jongen van 14 boven me zegt. Dat meid waar je eerst goed bevriend mee bent, is echt geen goeie vriend dan je denkt. Dat ze het lef heeft om jou daarmee te kleineren. Nu weet je in ieder geval dat ze een sluw persoon is. En zoals ik las zei je dat ze opeens omgaat met jongens waar je eerst bevriend mee was, terwijl het daarvoor niet het geval was.

    Misschien raar, maar ik denk dat ze het populairste meisje van de klas wilt worden door iemand flink onderuit te halen. Mijn opties die ik voor je hebt is wacht dat ze alleen is, zoals in de gang en zegt dan face to face wat te f haar probleem is.

    Nog een optie is haar gedrag aanspreken face to face zeg het wel op een beleefd manier recht in haar gezicht en vertel dat je haar gedrag echt triest vindt.

    Als ze doorgaat en ze maakt jou leven echt zuur dan heb ik nog plan B. plan B is het leiden van een gelukkig en succesvol leven. Deze tip hebben heel veel succesvolle mensen gebruik. Op die manier laat je aan haar zien dat ze jou niet makkelijk kan breken. En wat de mensen boven zeggen ga om mensen uit de andere klas. Maak meer plezier met ze.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Zulke dingen gebeiren nauw eenmaal en die vrienden van je zijn blijkbaar geen goeie vrienden. En die vriendin is al helemaal geen goed persoon, als ze echt van je hield zou ze dit nooit doen. Dus het ligt niet aan jouw. Nu je dit allemaal hebt meegemaakt weet je hoe sommige mensen zijn. Wees je zelf en help anderen zodat ze niet hetzelfde meemaken wees aardig en je klas of in ieder geval een persoon wordt dat vast wel jouw vriend. Een goede vriend is beter dan 1000 nep vrienden

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Pardon? Niet sociaal genoeg? Dat vind ik toch wel een hele slechte opmerking van een mentor. Lekker die meiden laten stikken en geen contact meer zoeken hoe jammer het ook is, jij hebt je best gedaan toch. Er zullen genoeg andere mensen op school zijn waar je het misschien ook mee kunt vinden, komt wel goed!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe hebben ze gereageerd op wat je mentor zei? Misschien kun je proberen je ouders uit te leggen waarom wat je mentor zei niet hielp.

    Wat je ook kunt proberen is erover praten met een andere leraar dan je mentor.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja, zij waren bij de ouderavond. Ik weet echt niet wat ik moet doen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • En weten ze hoe je mentor reageerde? Misschien kunnen zij je mentor ertoe aansporen om meer voor je te doen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ze zeiden dat ik het met mijn mentor moest bespreken (ik had eerst met mijn ouders gepraat en daarna met mijn mentor).

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat hebben zij gezegd?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Met mijn ouders heb ik het ook er al over gehad

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je zou het er ook eens met je ouders over kunnen hebben, of met een andere docent die je vertrouwt.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb ook al andere vrienden in andere klassen, maar ik voel me wel altijd alleen in de klas. En ik voel me altijd naar als mijn ex de hele tijd met alle andere jongens omgaat. Dat deed ze voordat we hadden en tijdens dat we hadden echt nooit. Groetjes de topic starter

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vervelend voor je, zeg. Dat verhaal van je mentor herken ik! Vind het echt onverantwoordelijk als een mentor die je zou moeten helpen zegt dat het jouw schuld is. Heb je er al eens met je ouders over gepraat? Zo ja, wat vinden zij?

    Zelf heb ik, zoals meisje 16 al zei, ook op een gegeven moment vrienden gezocht buiten mijn klas. Misschien zijn er clubs binnen je school waar je lid van kunt worden? Ik heb zelf bijvoorbeeld veel nieuwe mensen ontmoet bij de schoolkrant.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Heey kijk eens om je heen, er zijn echt meer mensen op school dan alleen jouw vrienden. Ik ben ook opeens al mijn vrienden kwijt geraakt en kijk eens naar andere klassen en probeer daar eens mee om te gaan. Het is aant begin echt moeilijk maar als je je eff over die drempel heen zet, heb je snel genoeg weer andere leuke vrienden. Je kan natuurlijk ook gwn buiten school kijken naar vrienden.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten