Skip to content
6 reacties
413 weergaves

Socialer worden

Hai ik ben 18 jaar ik zie er goed uit , mijn probleem is dat ik niet echt sociaal ben vaak durf ik niet op mensen/groepen mensen af te stappen en me erbij te voegen en soms als ik dat probeer voel ik me niet echt op je gemak en weet ik niet wat te zeggen meestal begin ik dan zenuwachtig te snel te praten wat door dit heb ik ook niet echt vrienden en wil dit graag verbeteren maar weet niet zo goed hoe iemand tips of iemand die dit ook heeft gehad alvast bedankt

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Misschien heb je het al gedaan, maar zoek eens op Google naar: "sociale vaardigheden ontwikkelen" Daar kun je heel wat tips vinden.
    Het is hier misschien niet de meest geschikte plaats om echt wijzer te worden. Wie hier komt is jong, heeft van nature geen moeite met omgaan met vrienden en ziet jouw probleem niet, of heeft ook dat probleem en kan jou dus niet helpen.

    Voor jou is het wat werk betreft een rustige tijd dus ik denk dat je graag wat kennissen wil opdoen in het uitgaanscircuit al gooit het Corona virus wel roet in het eten.
    Als je niemand kent is dat moeilijk, maar er zijn vast wel anderen die ook wel graag iemand willen ontmoeten voor een paar leuke uurtjes. Blijf volhouden, er goed uitzien is wel een voordeel, maar uiteindelijk gaat het toch echt om je persoonlijkheid. Het belangrijkste is dat je een gevoel van eigenwaarde ontwikkelt en daardoor zelfbewuster wordt en zo meer zelfvertrouwen krijgt. Zoek je sterke kanten! Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik volg...

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, ik herinner mij een eerder bericht van jou waar ik ook op gereageerd had. Toen vertelde je dat de thuissituatie ook niet zo geweldig is, dus van die kant heb je ook niet veel support. Achttien is wel jong om een leven te leiden zoals jij met de verantwoordelijkheden die jij hebt.
    Je ontmoet heel veel mensen in je werk, maar het zijn allemaal maar passanten al neem ik aan dat je sommige gezichten in het festivalcircuit steeds terug ziet. Niet echt een situatie die het makkelijk maakt om een wat duurzamere relatie met iemand op te bouwen.

    De vraag is, wat wil jij nu precies? Ik krijg de indruk dat je graag wat gemakkelijker met mensen om zou willen gaan, en dat het hebben van een vriend waar je je verhalen aan kwijt kunt wat minder belangrijk is. Soms hebben mensen moeite met de omgang met anderen omdat ze weinig zelfvertrouwen of gevoel van eigenwaarde hebben. Jij hebt al heel wat bereikt voor iemand van jouw leeftijd, dus je kunt echt wel wat. Is het misschien de achtergrond van jouw familie waardoor je je misschien wat onzeker voelt?
    Je bent blijkbaar al jong van school gegaan en met je onderneming begonnen. Speelt dat misschien een rol?

    Wat het ook is, het gaat er om het zelfvertrouwen op te bouwen dat jij best wel wat te vertellen hebt en de moeite waard bent om mee om te gaan. Op zo'n festival heb je het natuurlijk af en toe heel druk maar er zijn toch ook wel rustige momenten. Heb je dan geen contact met collega's en anderen die daar rondlopen? Je kunt toch wel zo af en toe vragen hoe de zaken gaan of zo iets. Als je niet weet wat je zeggen moet dan zeg je gewoon niets en laat je de anderen praten. Je moet niets forceren, want dat gaat nooit goed. Je kunt ook wel eens iemand om advies vragen al heb je dat niet nodig. Oudere collega's vinden het zeker leuk om zo'n jong iemand als jij te helpen. Dat geeft ze een goed gevoel.

    Heb je wel eens gedacht aan een online relatie met iemand waarmee je over van alles en nog wat kan schrijven? (geen sex). Hier kan dat niet maar er zijn vast wel mogelijkheden om gewoon gezellig met iemand te kletsen en soms wat serieuzer te worden. Dan heb je in ieder geval geen last van nervositeit omdat je je onzeker voelt en wie weet wat er uit voort kan komen! Belangrijk is dat je echt helemaal eerlijk bent over wat je wilt, wat je voelt en over de rest van je leven. Zo bouw je een vertrouwensrelatie. Iemand die zich bloot geeft, letterlijk of figuurlijk, daar ga je van houden.

    Tenslotte wil ik je zeggen dat ik groot respect heb voor iemand zoals jij die op jouw leeftijd al zoveel verantwoordelijkheid kan dragen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is nu ongeveer een maandje uit met m’n ex waar ik anderhalf jaar mee had dus naar een vriendin ben ik ff niet op zoek over je vraag wat ik zoal doe ,ik heb een eigen horeca bedrijf ik doe dus zegmaar de horeca op grote festivals en evenementen waardoor ik veel reis ook is dit een soort lifestyle doe het ook 24/7 verdien er ook heel goed mee nou zijn er meerdere jongens / meisjes die dit leven alleen ik ben niet zo goed in praten met hun een dan kom ik zegmaar terecht bij m’n probleem van vorige berichtje

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 18, hier boven lees je al wat tips om op een leuke manier met mensen in contact te komen.
    Wat ik mij afvraag is wat jij verwacht van contacten met andere mensen. Wat voor soort relatie wil je dan? Op jouw leeftijd had je al een vriendenkring moeten hebben, op school, op je werk, maar blijkbaar heb je dat niet. Blijkbaar is er iets wat je tegenhoudt. Uit je verhaal krijg ik de indruk dat je een heel bescheiden, misschien verlegen, persoon bent. Dat helpt ook al niet.
    Op jouw leeftijd hebben de meeste jongens al een relatie, meestal met een meisje, maar dat heb jij blijkbaar ook niet. Verlang je daar naar?

    Wat doe je? Zit je nog op school, studeer je, werk je, heb je een baantje? Wat je ook doet, je komt elke dag mensen tegen. Wat mensen allemaal graag willen is aandacht. Iemand die naar hun verhalen luistert, die misschien adviezen geeft of helpt met een probleem. Begin eens met luisteren, zeg eens wat aardigs tegen een meisje bijvoorbeeld over haar haar of haar kleding. Tegen een jongen, bijvoorbeeld: Gave schoenen! Waar heb je die broek gekocht? Dat soort dingen. Vinden ze altijd leuk.
    Merk dingen op bij anderen en gebruik dat om contact te maken. Je moet niet denken dat je daar gelijk vrienden mee maakt, maar je wordt opgemerkt, je bestaat voor die mensen, en dat is een begin.

    Ben je ergens goed in? Doe je aan sport (ik denk van niet) heb je een liefhebberij? Om over je verlegenheid heen te komen kun je als je ergens bent en iemand ergens mee bezig ziet een opmerking maken. Lukt het? Kan ik helpen? Ziet er goed uit! Mooie motorfiets! Leuk hondje, enzovoorts. Soms heb je dan een gesprek en dan heb je weer een stapje gezet.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Zoals bij al dit soort gevallen, raad ik een vereniging aan. Weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier zit iedereen wel ergens bij: sport/scouting/muziek/corso of carnaval. Dan heb je dezelfde passie, leer je mensen steeds beter kennen. Het is goed in alle opzichten: maatschappelijk, sociaal samenwerking en omgang zeker ook. Daarnaast leer je samen dingen organiseren.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten