Skip to content
3 reacties
970 weergaves

ik vind het moeilijk

Mijn beste vriend gaat de laatste tijd veel meer om met jongens van z'n klas (ik zit niet bij hem in de klas), en hij scharrelt wat met een meisje. Ik heb af en toe echt het gevoel dat ik aan de kant wordt geschoven, maar hij stuurt af en toe wel een berichtje dat ik niet moet vergeten dat ik op plaats 1 sta. Maar hij is wel heel veel met die anderen, dus ik zit hier wel mee. Maar ik wil het niet tegen hem zeggen, en misschien merkt hij het wel.... Ik wil tenslotte geen misgunner zijn! Ik ben alleen bang dat ik hem verlies

17 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste Jongen, wat jij meemaakt is wat veel jongens van jouw leeftijd overkomt. Er komt een meisje in het leven van een vriend en als het serieus is dan komt zij voortaan op de eerste plaats.
    Wat er dan met de vriendschap gebeurt hangt af van wat voor soort vriendschap het was. Doen jullie samen veel dingen, zoals lid zijn van een sportclub, sleutelen aan auto's of scooters, computerspelletjes, samen gaan zwemmen of vissen, noem maar op, dan blijft er een basis voor een goede vriendschap.

    Naast dat je vriend nu verkering heeft zit hij ook nog eens in een andere klas (en op een andere school?) en daar heeft hij natuurlijk ook zijn vrienden die hij elke dag ziet. Die zijn belangrijk voor hem omdat ze samen iets delen.
    Wat hebben jullie samen dat een basis kan zijn voor vriendschap? Zien jullie elkaar regelmatig? Doen jullie dingen samen?
    Dat kan zijn, maar zijn maar zijn tijd zal je vriend nu moeten verdelen tussen jou, de school en zijn vriendin. Je kan moeilijk gaan doen, maar dat irriteert alleen maar en maakt dat hij jou niet meer zo leuk vindt. Probeer er gewoon te zijn voor hem als hij er is en toon belangstelling voor zijn andere leven. Als jij degene bent met wie hij over alles kan praten dan laat hij jou niet zo gauw los.
    Accepteer dat je hem minder zal zien en misschien kom je zelf ook eens een leuk meisje tegen. Dan snap je vanzelf je vriend beter.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Maat, als het je echte beste vriend is, dan blijft hij heus wel bij je. Neem soms zelf het initiatief met berichten sturen. En stel dat je echt twijfels hebt kan je gwn zeggen dat hij de laatste tijd wel heel afstandelijk doet en misschien kan vragen of er iets is.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als het jouw beste vriend is kun je hem rustig vertellen dat je bang bent hem te verliezen. Veel sterkte!!!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten