Skip to content
3 reacties
385 weergaves

Te verlegen/bang

Hoi, laatst verveelde ik me. En ik wilde met een peuter in de buurt spelen, maar durf(de) niet langs te gaan, ook niet met mijn broertje (hij speelt er weleens). Mn ouders vinden dat ik me overde drempel moet zetten, maar ik durf echt niet. Iemand een tip?

13 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Lief meisje, Je had mij op het verkeerde been gezet met je X en daardoor dacht ik dat er meer was. Gelukkig dus niet en leuk dat je op korfbal zit!
    Je wilt spelen met die kindertjes omdat je dat leuk vindt. Ik denk dat hun ouders het ook wel leuk zullen vinden dat jij dat doet want kleine kinderen kunnen wel eens lastig zijn als ze de hele dag thuis zitten. Jij neemt hun ouders werk uit handen en zorgt voor afleiding. Ze kennen jou al, dus kunnen ze je vertrouwen.
    Wat je moet doen is er naar toe gaan, aanbellen en zeggen dat jij je verveelt en vragen of je mag komen spelen. Hun moeder denkt Hoera! en je mag gelijk binnen komen.
    Natuurlijk wel rekening houden met de corona regels. Goed handen wassen, niet teveel aanraken en niet zoenen, maar dat weet je vast wel. Buiten is de kans op besmetting heel klein dus als het kan lekker in de tuin spelen. Veel plezier!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • (Ts) ik ben een meisje, zit al op korfbal (al heeeeeel lang, vind de sport leuk) heb vriendinnen en ga metze om. Ben zeker weten een meisje. Maar ik vind het gewoon om soort van op te passen en dan met ze te spelen. Maar ik durf niet langs te gaan. Ik denk dan dat hetraar is om langs te gaan om met die peuter te spelen. Mn ouders zeggen dat het niet raaris, maar ik denk dus van welen durf echt niet.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Lieve X, Blijkbaar ben jij een heel bedeesd type. Je twijfelt blijkbaar ook of je van binnen een jongen of een meisje bent. Als je van buiten een meisje bent dan is het niet zo gek dat jij op jouw leeftijd met kleine kinderen speelt. Als je van buiten een jongen bent dan wordt daar wat vreemder tegenaan gekeken.

    De vraag is of jij op jouw leeftijd niet beter met jongeren van jouw leeftijd zou moeten omgaan. Met kleine kinderen spelen is een soort van wegvluchten voor de realiteit. Kleine kinderen zijn lief en veilig maar daar kun je niet mee door blijven gaan. Je blijft doorgroeien naar volwassenheid en dat duurt nog wel even, maar gaat sneller dan je denkt.
    Straks ga je weer naar school. Heb je daar vrienden of vriendinnen waar je mee omgaat? Zijn er mensen met wie kunt praten je over twijfels en problemen waar je misschien mee zit?

    Je moet proberen ergens bij te komen waar je op een makkelijke manier contact met anderen kunt hebben. Ben je goed met ballen? Dan zou je aan korfbal kunnen denken. Jongens en meisjes die samen spelen en naar ik hier gelezen heb ook gewoon na de wedstrijd samen onder de douche gaan. Een ideale manier om elkaar goed te leren kennen nietwaar?

    Het is heel belangrijk dat jij je verlegenheid en je angsten overwint en contacten hebt met leeftijdgenoten zoals iedereen. Begin met je te laten zien zoals je bent. Gelukkig worden kan alleen als je jezelf bent en niet iemand speelt of wegloopt voor de realiteit, dat werkt niet.

    Als je je van binnen een meisje voelt laat je haar groeien, trek leuke fleurige kleren aan, bloemetjesoverhemden die misschien een beetje nichterig gevonden door jongens jongens, maar die gewoon bij jou passen. Wees gewoon jezelf, een leuk en lief jongensmeisje.
    Als van binnen een jongen bent, laat je haar kort knippen, trek stoere kleren aan en laat zien dat jij een stoere meid bent die met de jongens mee kan doen. Dat is gewoon wie jij bent en wie jij bent is altijd goed.
    (Ik denk dat jij een jongen bent die zich een beetje meisje voelt en dat is prima. Gewoon zo blijven.)

    Probeer een beetje moedig te zijn en zoek vrienden. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten