Skip to content
3 reacties
477 weergaves

Wat moet ik doen?

Heuy,

Ik voel me echt kut! ik hoop dat iemand me kan helpen.

Ik heb dus sinds kort een heel lief vriendje, hij heeft respect voor me en behandeld me heel erg goed!

Alleen mijn vorige exen hebben me niet heel erg goed behandeld. ik heb hier heel erge last van! (je zou bijna kunnen zeggen dat het naar een trauma gaat of ergens in die richting). Door een relatie met hem te hebben komen er allemaal oude situaties naar boven!

En ik praat veel over mijn exen met m'n vriendje, maar ik vind het soms een beetje te veel. Dit komt omdat ik er gewoon heel erg mee zit!

Ook ben ik gewoon heel erg bang dat hij het uit gaat maken met me (bij een van m'n exen ging het uit na 4 weken omdat ik hem weg weg pushte en met mezelf in de knoop zat), want door mijn gedrag push ik hem erg weg. Maar kortom ik heb dus echt geen idee wat ik met mezelf aan moet of wat ik moet doen.

groetjess,
Hopeloos meisje :)

16 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Hey TS ik snap je heel goed en het is ook heel normaal dat je je er zo bij voelt. Probeer toch vertrouwen in je vriendje te hebben want anders was hij al lang bij je weg. Ik hoop dat dat een opluchting is. Verder kan ik je aanraden door bijv een keer naar een psycholoog te gaan want zij zijn ook voor wat kleinere dingen en dan kun je normaal verder met je vriendje en gelukkig! Goed dat je er met je vriendje over praat want dan kan hij begrip tonen en jouw beter begrijpen en ga niet invullen voor een ander als hij het praten teveel vindt zegt hij dat wel en als het teveel voor jezelf is kun je een andere manier van verwerken proberen uiteindelijk komt het goed je staat er niet alleen voor

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, wat fijn dat je nu een leuke vriend hebt gevonden, maar wat naar voor je dat je zo'n vervelende ervaringen hebt gehad in het verleden. Je schrijft dat je gevoelens richting een trauma gaan: weet je dat je hulp kunt krijgen als je daar last van hebt en zelf niet meer goed weet wat je eraan kunt doen? Een psycholoog kan je helpen om dit soort herinneringen te verwerken, zodat je er in je dagelijks leven niet zo'n last meer van hebt. Als je dat ziet zitten, zou je eens met je huisarts kunnen gaan praten: die kan je doorverwijzen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste meid, de enige die jou kan helpen dat ben jij zelf. Je hebt vervelende ervaringen gehad met je vorige liefdes, maar dat is voorbij. Heb je zelf een idee waarom het mis gegaan is met die voorgaande verkeringen?
    Nu heb je dus iemand die je beschrijft als lief en respectvol en die heel goed met jou omgaat. Dat hij van goede wil is blijkt wel uit wat je verder zegt, je praat veel met hem over je vorige vriendjes. Hij houdt van je, dat is wel duidelijk, maar zou hij het wel prettig vinden om steeds met jou over je vorige liefdes en wat daar allemaal mis mee ging te moeten praten? Heb jij dat echt nodig? Of ben je die narigheid steeds maar weer aan het oproepen door er over te blijven praten en steeds dieper in je hersenen te branden?

    Is het niet mogelijk om het verleden achter je te laten en te genieten van wat je nu hebt? Samen leuke dingen doen en genieten van het bij elkaar zijn. Neem een aantal stukken papier, schrijf de namen van elk van je vroegere vriendjes op een blad en verbrandt ze dan, samen met je vriend. Verwijder ze zo symbolisch uit je leven. Dan weet hij ook dat het nu voorgoed achter je ligt en praat er verder niet meer over.

    Er zijn een heleboel dingen in jouw leven zoals je vriend, je school, je familie, je vriendinnen, je sport misschien of andere dingen die leuk en belangrijk zijn. Allemaal vandaag en morgen. Gisteren is voorbij en komt nooit meer terug. Haal het verleden dan ook niet steeds weer terug. Je wordt ook nooit meer 15. Heb vertrouwen in je vriend, het is een goede jongen. Maak elkaar gelukkig!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten