Skip to content
3 reacties
407 weergaves

rood worden

hey allemaal,

ik ben een meisje en ik ben nu 16 jaar. Ik zit in de vijfde klas. Mijn hele leven word ik in situaties dat ik mij niet op mijn gemak voel rood. Hiernaast ook tijdens het sporten, als ik het warm heb, als het buiten koud is en als ik op een feestje ben. Ik vind het heel vervelend en schaam me er in de klas ook heel erg voor. Heeft iemand misschien tips hoe ik hier goed mee kan omgaan of weet iemand iets wat hiertegen werkt?

alvast heel erg bedankt!!!

16 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik vind dat meestal mooi en charmant als een meisje bloost, tenminste bij anderen, niet bij mezelf natuurlijk.

    Maar als je het echt niet wilt, dan kan je oefenen met een paar goede vriendinnen: ga tegenover elkaar zitten op een stoel. En laat die vriendin die dingen tegen je zeggen waarvan je rood wordt. Bijvoorbeeld (ik zeg maar iets): "Je ziet er weer raar uit vandaag".

    In het begin ga je heel rood worden, en allerlei lichaamsreacties krijgen of ambetant worden, maar als je die oefening lang genoeg doet, dan word je helemaal ontspannen en kan het je niet meer raken. Hoe lang schilt van persoon tot persoon: een half uur tot een paar dagen...

    En dan stapje voor stapje harder en harder, met kwetsbaardere onderwerpen, tot niemand je nog kan raken. Telkens doen tot het goed gaat en je helemaal relaxed en opgewekt bent, en dan weer een stapje harder.

    Nadeel is wel dat je iemand moet vinden die daar bij jou zoveel tijd in wil steken. En je moet het ook andersom doen, jij bij haar, zodat zij er ook beter van wordt, en je er alletwee evenveel aan hebt. Er kunnen vele dagen tijd in kruipen.

    Dat werkt ook goed bij sporten zoals voetbal, zodat de spelers zich niet meer laten opjutten en uit het lood slaan door tegenstanders die vieze dingen roepen. Na zo een aantal zware oefeningen geeft hun geroep geen enkele reactie meer bij je. En dan zie je die roepers zelf in elkaar krimpen en vertwijfeld raken omdat hun gepest niet meer werkt, het botst terug als een boemerang.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey. Maak je er geen zorgen om. Het is een natuurlijk iets wat veel anderen ook zullen hebben. Niks om voor te schamen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je schaamt je er voor dat je in bepaalde omstandigheden rood wordt. Waarom? Heeft iemand er wel eens opmerkingen over gemaakt? Ik vind het heel schattig. Misschien ben je een beetje verlegen, maar wat geeft dat. Het gaat vanzelf wel over als je wat ouder wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Begin met je niet te schamen voor zoals je bent want dan is het einde zoek. Wees gewoon wie je bent en accepteer dat niet alles is zoals je het graag zou willen. Sommige dingen daar kun je wat aan doen, andere niet. Nou en?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten