Skip to content
4 reacties
684 weergaves

Ik zoek een vriend

Hallo, Ik ben een 19 jarige jongen, Ik voel me eenzaam en ik heb geen prettige thuissituatie. Tevens ben ik op zoek naar een vriend van 7 tot 20 jaar oud, die met mij leuke dingen wilt doen zoals naar de bioscoop gaan, gamen of logeren. Groetjes

19 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • lol, sorry moet er wel een beetje lachen toen ik las dat je iemand tussen de 7 en 20 zoekt, maar dat was vast een typfoutje. Anders had je wel bevriend kunnen worden met mijn neefjes die jonger zijn dan 12 xD

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ha topicstarter. Wat naar dat je in zo'n thuissituatie zit! Ik weet natuurlijk niet wat er speelt, maar hopelijk gaat het over een poosje weer beter. Wat vrienden maken betreft: het klinkt vaak zo makkelijk, vrienden maken. Maar toch is het best lastig soms. Als je op school zit of een opleiding volgt kom je daar vaak wel gelijkgestemde jongeren tegen. Maar dat is in deze tijd ook allemaal minder natuurlijk. En als je dan al geen of weinig vrienden hebt vanuit het verleden... wat misschien kan helpen is een bijbaantje zoeken. Je verdiend leuk wat geld erbij, maar je komt vaak ook wel leeftijdsgenoten tegen. Na verloop van tijd, zeker als je vaak samen werkt, kan er een band ontstaan. Samen roddelen over lastige klanten ofzo kan daar best voor zorgen;) vervolgens ontdek je misschien wel dat je gezamelijke hobbies hebt, en dat kan best leiden tot een vriendschap! Ik maak uit je verhaal op dat je wel van gamen houdt, misschien kan je wel in een gamewinkel gaan werken, of in een mediamarkt ofzo. Het zal lastig blijven hoor, niet met iedereen zal je zo'n goeie klik hebben. En soms eindigd een vriendschap ook weer. Klamp je er dan niet angstvallig aan vast, dat werkt eerder andersom, maar begin weer vol goeie moed opnieuw! En als je er echt even helemaal doorheen zit, of de stap om contact te maken met mensen te groot vindt zijn er online verschilllende chatdiensten en telefoonlijnen te vinden met mensen die je in een persoonlijk gesprek tips kunnen geven voor jouw situatie. Ik ken ze niet uit mijn hoofd, maar google kan ze vast wel voor je vinden;) Succes!!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 22 jij begint met vragen over zoenen. Misschien wil deze jongen dit helemaal niet en zoekt hij gewoon een vriend, en in de toekomst een relatie met een meisje. Krijg de indruk dat hij gewoon een klankbord wil, en begrip vanwege dat hij eenzaam is,

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Er zijn op dit moment heel wat jongeren die zich wat minder voelen. Je wil graag een vriend, ik neem aan van 17 tot ongeveer 20, dus zeg maar van jouw leeftijd. (Je schreef 7 tot 20.)
    Er zijn verschillende manieren om iemand te ontmoeten. Je gaat misschien naar school of je werkt, je ontmoet anderen op plaatsen waar je in je vrije tijd komt en als dat allemaal niet lukt kun je internet proberen. Er is bijvoorbeeld jongerenchat voor 18 - 30 jaar, of Badoo, daar kun je precies aangeven wie je zoekt, waarvoor en waar. Je krijgt portretten te zien en dan kun je zien of het gezicht je bevalt, al zegt dat natuurlijk ook niet alles.

    Je zegt dat je een vriend wil om samen leuke dingen te doen. Is met hem zoenen ook een van die leuke dingen? Als jongens van jouw leeftijd een vriend zoeken dan is dat meestal om die reden. Het vervelende is dat het op internet vaak louter om de seks gaat. Dat is misschien wel spannend maar uiteindelijk bevredigt dat niet, je wilt ook een emotionele band met iemand. Liefde is meer dan seks. Vriendschap is ook liefde.

    Je spreekt over een vervelende thuissituatie. Ik herinner mij een topic van een jongen van 19, homo, die met zijn vader woonde die rare dingen deed. Was jij dat? Ik kan mij voorstellen dat je dan graag wat support wil hebben van een maat. Ik denk nog wel eens aan die jongen en dan vraag ik mij af hoe het nu met hem gaat. Soms zou je wel wat meer willen doen voor iemand.

    Het recept van hoe een vriend te vinden is moeilijk te geven maar uiteindelijk lukt het de meesten wel. Ik wens je succes en je mag natuurlijk altijd terugkomen als er nog andere dingen zijn. H


    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten