Skip to content
1 reacties
889 weergaves

Beste vriendin doet raar

Hey, ik wil even iets kwijt. Ik zit nu in VWO 2 en ben al sinds de brugklas goed bevriend met een meisje waarmee ik nog steeds in de klas zit. We zijn beste vriendinnen en trekken graag met elkaar op. We zitten in een vrienden groepje met 3 andere meisjes waarmee we niet meer in de klas zitten, dus trek ik het meest met haar op. Maar de laatste tijd doet ze een beetje raar tegen mij. Ze gaat geen gesprekjes meer met me aan en antwoordt alleen met ja, nee, is goed, etc. Gewoon hele korte antwoorden. Hierdoor wordt het een beetje awkward tussen ons, omdat we niks te zeggen hebben met haar korte antwoorden. We hebben nooit ruzie gehad. We hadden pas nog afgesproken met elkaar en het was super gezellig. Ik weet echt niet wat er met haar is. Ik heb haar gisteren gevraagd of er iets was, omdat ze zo stil was en ze zei dat er niks aan de hand was, dus ik snap niet waarom ze zo doet. Vandaag deed ze ook al zo raar. We gingen naar de les en ik legde m’n telefoon op tafel. Toen ik even een atlas ging halen, zat ze te gluren in mijn telefoon en berichten te lezen die op mijn toegangsscherm verschenen. Ze kon de berichten dus lezen zonder mijn code in te voeren. Toen ik vroeg waarom ze MIJN telefoon vast hield, keek ze erg geschrokken en zei ze dat ze het op stil wou zetten, omdat het steeds afging. Dat is niet waar, want mijn telefoon is sowieso altijd op stil in de les en ze kon me toch ook gewoon zeggen dat ik mijn telefoon op stil moet zetten? En ik zag haar die berichten te lezen, dus ze liegt sowieso. De volgende les probeerde ik een beetje afstand van haar te houden en besloot om naast een ander meisje te zitten, omdat ik dacht dat ze me misschien te vaak zag en moe van me werd, maar ze bleef me de hele tijd achter volgen en smeekte het meisje naast wie ik zat of zij naast mij mocht zitten en was ze weer de hele les zo stil en raar. Vervolgens fietsten we samen naar huis en was het de hele weg stil... Ik kan niet echt goed tegen stille momenten en voel me er erg ongemakkelijk door, dus zei ik dat ik naar m’n oma ging en naar rechts moest, terwijl ik eigenlijk rechtdoor moest blijven fietsen. Ik heb de 3 andere meisjes waarmee ik ook goed bevriend ben net gevraagd waarom ze zo raar doet en ze weten ook niet waarom. Één van mijn vriendinnen vertelde mij dat ze ook zo raar tegen haar deed. We weten dus allemaal niet wat er met haar is :/ Weet iemand wat ik nu moet doen? Als ik haar vraag wat er is, zegt ze dat er niks is. Ze blijft me achtervolgen en wilt bij mij zijn, maar zegt vervolgens niks tegen me. Ze gluurt stiekem in mijn telefoon en leest mijn berichten. Ik vind haar maar raar... Ik wil echt niet dat het morgen weer zo stil wordt, want ik kan daar gewoon echt niet tegen. Weet iemand wat ik moet doen? Ik wil haar echt niet kwijt als beste vriendin. Vorige week was ze nog zo lief en gezellig. Help...

13 jaar
4 jaren geleden

1 Reacties

  • Zeg haar net wat je hier ook zegt: dat je het gevoel hebt dat er iets is, want dat je vind dat ze anders doet dan vroeger. (Je moet niet zeggen "raar".)

    En zeg ook dat je haar graag hebt en haar niet kwijt wilt als vriendin. Maar dat je niet kan helpen als ze niets zegt.

    Misschien is ze verliefd maar durft ze het niet zeggen? Of is er iets gebeurd thuis? Of is ze aangerand? Of ziek, of ongesteld, en kan ze daar niet mee overweg? Of misschien is ze smoorverliefd op jou, als ze altijd bij je wil zijn? En zit ze daarmee in de knoop? Dat zou haar raar gedoe ook kunnen verklaren, dat lijkt mij wel passend? Hormoontjes die beginnen werken, kunnen rare dingen doen. Of is het een beetje vanalles tesamen?

    Dus probeer toch vriendelijk te vragen wat haar scheelt, wanneer je even alleen met haar bent: is er thuis iets gebeurd? Of ergens anders? Of ben je verliefd? Als ze ja zegt, dan vraag je: op wie? Op mij? Op iemand anders? Misschien komt het er dan wel uit?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten