Skip to content
8 reacties
520 weergaves

Lachend huilen

Ik weet niet wat het is, ik heb alles. Goede vrienden, een goede thuissituatie. Eigenlijk alles wat je blij zou moeten maken is er. Maar toch voel ik het niet. Ik voel me niet blij. Ik laat dit nooit zien, daaraan ook de titel huilend lachen. Because i always keep up the smile. Ik weet niet hoe ik mijzelf moet voelen en eigenlijk maakt niks mij echt blij. Ik wil zelf weer gewoon van leuke muziek kunnen genieten op de fiets maar nu zucht ik en het is voorbij. Ik weet niet wat ik met dit gevoel aan moet. Het is ook niet dat ik echt verdrietig ben maar hetvis gewoon leeg. Heeft iemand anders dit ook mee gemaakt en wat kan ik hiertegen doen? Alvast bedankt voor je antwoord

14 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Doet ge aan sport? Anders daar eens over denken: ik zwem en in mindere mate lopen. maar als ge u echt moe gezwommen hebt en de doelstelling gehaald die ge die dag zette, dan hebt ge daarna echt een heel erg zalig gevoel. Dan zijt ge moe en uitgeput, maar wel gelukkig omdat ge iets gehald hebt. plus uw lichaam voelt zich ook heel lekker vers van de inspanning. In het bos gaan lopen (neem uw beste vriend mee of broer of zo) is ook super plezant en heel verkwikkend: lekker tussen de bomen en op een niet gemakkelijke ondergrond. Altijd alert zijn voor takken, stenen, mulle zandplekken, glad mos of bladeren, oneffen terrein (ik heb het voordeel dat hier mijnterrils zijn - lekker uitdagend terrein). Als ge daarna gaat douchen voelt ge u echt helemaal terug vol energie, ook al hebt ge al die energie in het lopen moeten steken. En ge moet niet goed zijn in sport om aan sport te doen. Door het te doen wordt ge langzaamhand beter en beter, en dan vind ge dat ook weer fijner en fijner.
    Ik kan niet wachten tot het zwembad terug tegoei open is om er terug aan te beginnen. Op het moment is enkel baantjeszwemmen toegestaan bij ons, maar de fun is er van af. Dus is het lopen op het moment. Probeer het maar eens en ge zult zien dat ge u een heel stuk beter gaat voelen!

    En wat islam betreft inderdaad niet doen. Goed voor die jongen als die zich daar goed bij voelt, maar als er op school jongens zijn die echt de problemen starten dan zijn het meestal wel die van de islam omdat iets in school of een andere jongen iets doet of is wat 'tegen hun geloof is'. Niet iedereen, dat niet, ik heb twee goede vrienden die turks zijn, maar die zijn niet zo fanatiek islam en eetje zou zelfs willen dat ze thuis een kerstboom konden zetten omdat hij dat wel schoon vind. En dat is voor veel andere islam-volgers reden genoeg om die vriend van mij af te rammelen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ts hier, nou ik was de laatste tijd best blij maar dat viel ook in duigen, Ik was dus verlieft op een meisje en vondt haar heel leuk, en toen kwam de mededeling. (Dit is een waargebeurd verhaal) Ze riep dus de hele groep bij elkaar en zei het toen " ik ben lesbisch" Welp daar gingen mijn vlinders, maar ik denk dat het gevoel me wel goed hebt gedaan want ik voel me wel beter om gewoon te weten dat ik me teminste beter kan voelen. Thx voor alle support, en hoe goed jullie het ook bedoelen is god niet iets voor mij waar ik in zou geloven dus dat gaat hem niet worden

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Soms heb ik dat gevoel ook het is gewoon even een dipje. Spreek lekker met vrienden of praat met ze of ga lekker gamen denk aan iets leuks. Dan wordt je heus wel weer blij. En als het niet over gaat praat er met iemand over bijvoorbeeld je ouders, desnoods je vrienden. Ik hoop dat het werkt! Laat ff achter hoe het met je gaat!

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS, hoe lang heb je al last van deze gevoelens? Het kan een dip zijn die vanzelf weer overgaat, maar als je al langer last hebt van dat gevoel van leegheid, dan is het een goed idee om er eens met je huisarts over te praten. Je langdurig leeg voelen kan een teken van depressie zijn en met zulke gevoelens hoef je niet in je eentje rond te blijven lopen.

    Veel sterkte!

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Volgens J17 moet je moslim worden en dan komt alles in orde. Het is inderdaad zo dat heel veel mensen voldoening en rust vinden in het geloof, maar of de islam nu de juiste keuze daar voor is? Jaarlijks maakt men een lijst van de gelukkigste landen en de moslimlanden eindigen altijd nog al laag. Islam is een gevangenis waar je, als het aan de fanatici ligt, nooit meer uit kan ontsnappen. Gelukkig dat moslims die wel kunnen denken een wat genuanceerder mening hebben. Sommigen zijn wel in staat zelf hun leven vorm en richting te geven en hebben geen dwangbuis van een geloof nodig. J17 is gelukkig, fijn voor hem.

    De vraag is wat jouw probleem is. Jij zegt dat je alles hebt wat je je maar kan wensen, en misschien is dat het probleem. Wat heb jij nog om naar te streven? Niets, want je hebt alles al.
    Nu ben jij veertien, dus heb je nog minstens 70 en misschien wel 80 of meer jaren voor je. De gewone weg is dat je een aantal diploma's haalt, een baan vindt, carriere maakt, een gezin sticht, en zo verder.
    Blijkbaar mis jij dat perspectief of trekt dat jou niet aan. Uit hoe jij schrijft maak ik op dat jij een intelligent iemand bent dus heb je er vast wel over nagedacht. Wat zijn jouw gedachten over je toekomst? Ben jij anders dan je leeftijdsgenoten? Heb je andere verlangens? Maken dingen zoals de klimaatdiscussie, de mogelijkheid van het oplopen van akelige ziektes, de onbetaalbaarheid van woningen, de toenemende overbevolking en wie weet wat nog meer, jou angstig, verlies je het vertrouwen dat er voor jou een toekomst is?

    Je kan natuurlijk je kop in het zand steken en vluchten in de illusie van een of ander geloof, maar daar ben jij te intelligent voor. Je kan jezelf ook rationele vragen gaan stellen en je af gaan vragen wat jij eigenlijk wil en verwacht van het leven. Soms hebben mensen gevoelens die ze niet willen en die proberen ze dan te onderdrukken en te ontkennen, maar dat werkt nooit. Uiteindelijk kom je jezelf tegen en dan heb je een depressie.
    Misschien is er iemand, een ouder iemand, waar je eens mee kan praten. Jij bent nog erg jong dus heb je weinig levenservaring. Oudere mensen zijn best aardig en willen heus wel met je praten.
    Tip (niet al te serieus nemen): Ga eens in het park op een bankje zitten met je handen in je hoofd, alsof je het helemaal niet meer ziet zitten. Als ik dan langs kwam dan zou ik stoppen en vragen of alles goed met je is. In jouw park is er vast ook wel iemand die dat gaat doen. Er lopen altijd heel wat lieve oudere dames met hun hondje. Wie weet!

    Ik wens je sterkte en ik hoop dat je er uit kunt komen. Op eigen kracht of met wat hulp. Uiteraard kun je hier altijd terugkomen. Bedenk, in deze tijd van het jaar is iedereen een beetje depressief. Over een paar maanden zie je letterlijk en figuurlijk het licht misschien weer. Houd moed!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Even inhaken op Jongen17. Ik zou juist NIET voor de islam kiezen als ik uit eigen ervaring mag spreken. Ik heb juist alleen maar haat, agressie, onderdrukking en vechtpartijen gemerkt met deze "groep". Als je veilig wilt zijn dan kan je beter christen of niet-gelovig zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Het geloof! Ben jij iemand die gelooft in God? Ja of nee? Als het nee is en je in niks gelooft geef ik jou graag een tip: je zegt dat er iets onbreekt in je leven een leegplekje in je hart of gevoel dan kan je dat vullen met het geloof "islam" dit geloof vult je lege plek en je ziet de positiviteit verschijnen in het leven als je nu met een ander zicht kijkt naar het geloof zou ik toch eens proberen want wat heb je te verliezen? En als je een christen bent of een jood of weet ik veel wat zou ik toch de "islam" aanraden want dit geloof is de waarheid geloof me. Mensen met depressie, angst, slechte gevoelen, lege plek in hun hart, mensen die het leven nietmeer inzien : meestal deze mensen hebben voor de "islam" gekozen en je ziet hun gezicht stralen van het lachen & waarom denk je dat er zoveel nederlanders bekeren tot islam? Er moet toch een reden zijn? Ja er is een reden je komt tot rust je lege gevoel/hart wordt gevuld met liefde en positiveit tuurlijk kan dat voor andere mensen ook wel verschillen maar zoveel verschil is er ook weer niet dus ya wat heb jij als 14jarige te verliezen? Ik zal maar eens onderzoeken als ik jou was ik nodig je uit voor dit geloof want je zult 360grade positief veranderen :) (heb het ook meegemaakt)

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Je zit een beetje in een dipje. Ga bij jezelf na waar je nog wel blij van wordt. Probeer positieve gedachten vast te houden. Praat over je gevoelens met iemand waar je een goede klik mee hebt.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten