Skip to content
4 reacties
899 weergaves

Als koppel samen wonen met een vriend

Hallo, Mijn lief (24) en ik zijn al 3 jaar samen en wonen al samen sinds het prille begin. We zijn onafscheidelijk en hebben een gezonde relatie. Een vriend (ook 24) die we beiden al jaren kennen, zou graag bij ons komen inwonen, in het begin zagen we enkel voordelen. Die vriend zou dan ook in een caravan in de tuin wonen, en hier enkel eten, wassen en soms eens samen tv kijken,... Toch heb ik ineens mijn twijfels, mijn vriend ook. We zien nog steeds heel veel voordelen er van in maar hebben een beetje stress. We blijven natuurlijk een jong koppeltje en hebben graag ons privacy. Heeft er iemand van jullie dit al mee gemaakt, heeft iemand hier ervaring mee? Let me know! Thanks!

20 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Ietwat saaie reactie mss maar hier zitten een pak juridische consequenties aan. Algemeen advies : leg jullie plan voor aan een advocaat. Want: 1. Onderverhuren is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
    Voor jullie huisbaas kan het een reden zijn om jullie uit jullie huis te zetten. Huren jullie via een woningcoöperatie dan riskeren jullie een mega boete wegens woningfraude. 2. Heeft die jongen schulden (bankschulden, belastingschulden...)? Heel belangrijk om weten. Want wanneer de gerechtsdeurwaarder aanbelt, neemt hij ook al jullie bezittingen mee. Voor die man en zijn hulpjes is Bloemenlaan nr 5 (fictief adres) gewoon Bloemenlaan nr 5. Maakt niet uit met welke aankoopfacturen jullie staan zwaaien. 3. Is die caravan van jullie? Dan zijn jullie verantwoordelijk voor de bewoonbaarheid ervan. Die moet vooraf gekeurd worden door een controle-instelling. Stel dat hij affikt of dat jullie vriend stikt door CO2 dan draaien jullie letterlijk de bak in.
    Kijk, onderdak bieden aan een vriend is heel nobel maar jullie zouden niet de eersten zijn die de dupe worden van hun eigen menslievendheid.
    Daarom, maak een afspraak met een advocaat. Een eerste raadpleging kost bijna niks en kan jullie heel wat ellende besparen. En zo kunnen jullie met een gerust gemoed aan jullie avontuur beginnen. Maar het blijft een mooie geste.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste m 20, ik zou zeggen bewind eer ge begint, wat zijn de voordelen, financieel. Als dit geen argument is dan geef je wel erg veel privacy op met een vriend in huis halen. Verder zal dat wonen in de caravan wel lukken in voor-, najaar en zomer, maar in december is een caravan ook maar behelpen, buiten de extreem hogere stookkosten. Verder is de vraag of de gemeente dit toestaat, of kun je te maken krijgt met klikkende buren. Hou een vriendschap een vriendschap, maar bewaar wel gepaste afstand, gevoelsmatig zeg ik neen. Succes met jullie overweging en laat horen wat eruit gekomen is.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zelf zou het niet doen, ik denk dat daar miserie van komt. Alleen als je heel sociaal bent en vroeger altijd al met elkaar in een tent sliep op vakantie, of als je in een gezamelijk studentenkot gewoond hebt, en dat beviel je prima, dan misschien. Maar anders gaat dat op de duur tussen jullie staan, vrees ik. Dan kan je niet meer gezellig voor de tv aan elkaar zitten frutselen, zonder dat er iemand meekijkt, en wie weet wat voor fantasie hij daarbij heeft.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hangt veel van af of dit een tijdelijke situatie is of voor eeuwig en altijd zeg maar. Lastige vraag. Aan de ene kant : je weet wat ze zeggen, 2 hanen op 1 erf daar komt vechten van. Aan de andere kant : je kan het bekijken alsof jullie als jong stel een B&B zouden runnen. Dan hadden jullie voortdurend mensen over de vloer. Met duidelijke afspraken zie ik dit wel lukken. Ik deel al twee jaar een flat met een flatmaatje en dat is buitengewoon mee gevallen op wat occasionele wederzijdse irritaties na. Ik zou zeggen : doen, want de plussen zijn talrijker dan de minnen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten