Skip to content
4 reacties
819 weergaves

Niet bij vriendinnen in de klas

Heey, We hebben nu de profielkeuze en ik ga voor een ander profiel dan mijn vriendinnen. Zij gaan allebei voor een natuur profiel en ik ga voor EM. We zijn eigenlijk altijd met z’n 3en maar ik ben best bang dat ik dadelijk een beetje wegval, en dat zij veel beter. bevriend raken. Maar als we gewoon in de pauzes bij elkaar blijven, zal ik dan alsnog wat minder erbij horen? Dit komt misschien stom over maar ze zijn gewoon echt m’n beste vriendinnen en ik zou het jammer vinden als zij dadelijk veel beter bevriend zijn dan mij. Groetjes van mij

15 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • ik ga naar de derde en mijn vriendin waar ik de hele tijd mee omging heeft ook een heel ander pakket zij was wel eens weg en dan ging ik met andere mensen om een van die twee zit nu in mijn klas en iemand van de basisschool die hier om de hoek woont zit ook bij mij in de klas ik weet nu niet met wie ik moet omgaan/ fietsen en ik ben bang dat ik mijn oude vrienden echt ga missen

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik sluit me aan bij wat jongen 17 zegt. Heb ook meegemaakt dat vrienden een andere richting in gingen en ben toch vrienden met hen gebleven, zelfs met twee mensen die ik van de basisschool ken en die naar een hele andere middelbare school gingen. Het contact kán dan wat minder worden, maar je hebt daar zeker zelf invloed op. Ja, in de les bij elkaar zitten is leuk, maar sociaal doen gaat toch het beste in de pauze wanneer er geen leraar bij staat die zegt dat je stil moet zijn. :-) Als je dus met je vriendinnen blijft afspreken in de pauze en misschien ook af en toe buiten school, dan kun je je vriendschap waarschijnlijk best behouden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Heyy, ik had ook op de middelbare school een goede vriend. Ik ging een opleiding daarna doen en hij ging een andere opleiding doen, ik had dezelfde gedachtes als jou. Maar geen zorgen, we hebben nog steeds contact met elkaar :). Als je gewoon zelf ook het iniatief neemt om vaak met je vriendinnen af te spreken, te appen of leuke dingen te doen. Dan komt het allemaal goed :)

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • De kans is groot dat zij beter bevriend raken, aangezien zij elkaar nou eenmaal meer zien. Ze hebben ook wss de zelfde vakken en hebben elkaar meer te vertellen. Maar wie weet

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten