Skip to content
10 reacties
1682 weergaves

Ligt het aan mij of is de hele samenleving zo?

hey,
Vanochtend vroeg moest ik samen met mijn moeder naar de spoedeisende hulp omdat mijn moeder een gevaarlijk hoge hartslag had en bloeddruk. En dat heb ik vanochtend op mijn snapchat gezet, want ik app mensen eigenlijk nooit. Ik had op mijn snap staan dat ik super nerveus was en dat we richting SH gingen. Het is nu bijna 1 uur 's nachts en niemand (van de twee eigenlijk enige vriendinnen...) heeft er meer naar gevraagd. Met één vriendin was ik daarnet mee aan het facetimen en ze heeft er niks meer over gevraagd of gezegd. Normaal vraag ik altijd aan iedereen hoe het is (gegaan etc.) Is het tegenwoordig normaal om iedereen maar te laten zitten en het zelf uit te laten zoeken? Is dat tegenwoordig de manier van omgaan met elkaar, is dat nou je dank na 10 jaar 'vriendschap?' Ligt het nou allemaal aan mij of heb ik foute mensen op me heen. Let me know :)

19 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • Zijn waarschijnlijk je vriendinnen/vrienden heb zelf geen eens 'vrienden' want boeit me niet zo maar als ik op me verhaal een foto ofzo post dat het niet goed gaat krijg ik gewoon berichten van mensen of het goed gaat enzo bieden hulp aan

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, TS hier.
    Sorry voor mijn hele late reactie maar ja! het gaat goed met haar ze had een heftige ontsteking in haar been (wondroos). Maar lief dat je ernaar vraagt @J15

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Helaas is de wereld zo geworden. het is zeer zeldzaam als anderen zich nog bekommeren over iemand. Iedereen heeft dusdanig veel (mentale) problemen laatste tijd dat ze geen tijd, energie of zin hebben om zich druk te maken over anderen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J15, je hebt voor een deel gelijk. Maar dat is omdat er steeds meer losers zijn in deze harde samenleving. Vroeger op school trokken we losers mee met de groep en zorgden we dat ze niet geïsoleerd raakten. Tegenwoordig worden losers gelijk gedumpt en als melaatsen beschouwd. Daarom lopen er zoveel boze en verdrietige mensen rond, wat jij terecht opmerkt. Het gaat tegenwoordig zoals bij de wilde dieren : exemplaren die de kudde niet meer kunnen volgen, worden genadeloos aan hun lot overgelaten.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • J15, niet mee eens. De samenleving is er tegenwoordig eentje van ieder voor zich. Mensen en ook vrienden spreek je vooral via Social media en maar zelden meer in het echt. Daarmee is alles veel oppervlakkiger geworden. Het is nu eenmaal gemakkelijker om een grappig plaatje te liken dan om eens wat uitgebreider te reageren. Voeg daarbij het naar mijn idee steeds toenemende incidenten waarbij geweld wordt gebruikt en dan denk ik dat de maatschappij wel degelijk steeds harder wordt.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @TS

    Is ze trouwens al weer beter?

    gr j

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @J21

    de sameleving wordt zachter niet harder. iedereen is boos en huilt tegenwoordig om niets.

    gr. J

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien wisten jouw vriendinnen niet precies hoe ze ermee om moesten gaan en hebben ze het er daarom niet over gehad, of wilden ze juist alleen voor wat afleiding zorgen. Kan het niet zijn dat ze het nog niet hebben gelezen? Ik denk trouwens dat je er niet bang voor hoeft te zijn dat iedereen tegenwoordig zo is, mensen verschillen onderling namelijk best wel veel. Wat de motieven van jouw vriendinnen precies zijn, weet ik niet, want ik ken jullie niet. Maar ik denk dat een van bovenstaande mogelijkheden best zo kunnen zijn.
    Nog veel sterkte met je moeder en vriendinnen.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Tja TS, zo gaat dat tegenwoordig. Dat is de verharding van de samenleving. Mensen zijn alleen nog maar met zichzelf bezig. Als ze er niet zelf rechtstreeks bij betrokken zijn, interesseert het ze niet. Dat is de ieder-voor-zich samenleving van tegenwoordig. Overigens het beste met je moeder en wens haar een spoedig herstel van een anoniem forumlid.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is maar wat je verwacht van een ander, normaal gesproken vraag je ernaar, als je het tenminste weet, maar er zijn ook mensen die durven het niet te vragen. Heb je daar ook aan gedacht? Sterkte met je moeder!

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten