Skip to content
4 reacties
999 weergaves

Blunder gemaakt...

Hey,
Ik zat vandaag met een paar nieuwe vrienden van mn HBO op een terrasje (6 leuke mensen) en het gesprek kwam op relaties. (Ik was een beetje aangeschoten)

Nu heb ik verteld dat ik een relatie had met (naam) die 2 jaar duurde tot 1 jaar geleden. Het ging eigenlijk per ongeluk, maar ik heb dit gelogen.

Ik heb namelijk tot 3 jaar terug een ralatie gehad met (andere naam) dat 1 jaar duurde.
Ps. Ze kennen (naam) niet, maar er is een kleine kans dat iemand (andere naam) wel kent op een foto.

Ze wilde hier natuurlijk ook een foto van zien, alleen die heb ik allemaal van haar verwijderd. Mn fam heeft er ook geen. (We waren sws nooit zo van de foto's). Daarnaast had ze tijdens de relatie geen insta, dus die ken ik ook niet.

Als ik nu zeg dat ik helemaal geen foto's heb, en als ik de waarheid vertel, kom ik natuurlijk helemaal slecht over. Dan geloven ze ook niet dat ik überhaupt een vriendin heb gehad als ik dat zeg...

Nu wil ik dit graag oplossen zonder er een big deal van te maken. Ik wil het ook wel eerlijk vertellen, maar weet niet hoe ik dat kan aanpakken.

Kunnen jullie mij advies geven?

18 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • Hey Ts hier, bedankt voor de reacties, het is er uiteindelijk niet meer over gegaan, dus ik laat het voor nu zo. Mocht het toch weer ter sprake komen, dan vertel ik precies hoe het zit. Het was dom van me en ik heb er van geleerd. Voel me er wel nog wat schuldig over, maar ik zal voortaan proberen geen leugens meer te vertellen tegen ze.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Zoals andere j18 aangeeft, het is voorbij, al ruim een jaar, alles weg, kijk vooruit! Je bent niemand verantwoording schuldig, kan niemand opeisen en de volgende de keer uitkijken wat je zegt. Succes ??

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Waar maak je je druk om ! Je hoeft toch niet foto's van je ex te bewaren als bewijs. Ik zou ook alle foto's waar we samen op staan verwijderen. Maak er geen probleem van. Zeg desnoods dat je blij bent dat je er van af bent. Succes en laat ff horen hoe dat is aangekomen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Als ik dat zo lees dan heb jij zitten bluffen. Toen jij vijftien was, een kind dus nog bijna, had jij een vriendin. Dat heeft een jaar geduurd en toen waren jullie op elkaar uitgekeken. Nu heb je dus verteld dat het met iemand anders was en een jaar langer heeft geduurd.
    Je bent nu bang dat je vrienden er achter komen en dat ze jou als een bluffer gaan zien, wat je natuurlijk ook bent.

    Eerlijk duurt het langst zeggen ze altijd en iemand die wat anders wil zijn dan wat hij is valt uiteindelijk altijd door de mand. Mijn eerste advies is dus hou op met bluffen en wees gewoon eerlijk. Van vrienden verwacht je dat ze eerlijk zijn en als blijkt dat het niet zo is dan zijn het geen vrienden meer. Jij wilt graag met die mensen om blijven gaan, dus wees gewoon wie je bent en probeer niet iemand te zijn die jij niet bent.

    Je probleem nu is dat je bang bent dat ze er achter komen dat jouw verhaal niet klopte. Ik vraag mij af of ze dat nu wel zo interessant vinden, die vroegere relaties van jou die iets van het verleden zijn. Misschien komen ze er helemaal niet meer op terug en kun je het laten zoals het is. Niet fraai, maar ach, jong en onnozel en dan doe je wel eens dom.
    Als ze er wel op terug komen dan kan je maar een ding doen en zeggen dat je verhaal niet klopte. Als excuus kan je aanvoeren dat je wat te veel gedronken had en niet goed nadacht.
    Drank heeft op iedereen een verschillende invloed. Sommigen worden intens vervelend, sommigen worden agressief en anderen gaan verhalen vertellen. Hoe is dat met jou? Ken jezelf en hou rekening met je zwakheden.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten