Skip to content
14 reacties
1138 weergaves

Vrienden van andere vallen me aan

Waarom vallen vrienden van iemand anders me aan als ik alleen maar boos was? of alleen beleefd was? Ik beledig hun vrienden niet, ik ging niet agressief te keer. Ik heb ze nooit gepest. Waarom verdedigen ze hun vrienden zo respectloos tegen mij zonder duidelijke reden?

Ik werd door vrienden van andere ook vals beschuldig met dingen, zoals dood bedreigingen, fysiek geweld en pesten. Waren vaak meiden die een hekel aan me hadden. Was het terecht dat ze het deden? Mening verschillen sommige zeiden dat het pesten waren andere zeiden dat het terecht was dat vrienden voor andere opkwamen, terwijl ik nooit iemand dood bedreigd had, fysiek geweld had gebruik of opzettelijk iemand zonder aanleiding onderuit wilde halen. Was het terecht? Verdien ik dit echt?

20 jaar
2 jaren geleden

14 Reacties

  • Dit was een tijdje geleden gebeurd. Het gebeurde vaak online en was ook een paar keer in het echt gebeurd door andere mensen. De mensen in het echt bleken pestkoppen te zijn.

    Heb er wel steeds last van, ook al gebeurd zulke dingen niet zo snel meer. Heb er wel last van als mensen andere aanvallen en respectloos doen en beweren op te komen voor vrienden. Heb er wel een trauma over gehouden. En mensen in het algemeen minder leuk gaan vinden.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @TS Dit klinkt als pestgedrag, zelfs behoorlijk zwaar pestgedrag (je hebt het over dingen als bedreigingen). Waar gebeurt dit? School/opleiding/werk/ergens anders?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • meisje 14

    Okee, dat is ook begrijpelijk. Over mij opmerking als jouw vrienden het oorzaak had kunnen zijn was nogmaals een voorbeeld. Ik ken ze voor de rest ook niet.

    Maar ik bedoel voor de rest ook als ze iemand als persoon niet mogen ook al hadden ze bijvoorbeeld geen ruzie of iets met diegene, maar nevermind.

    Over ds incidenten van de @TS. Het is waarschijnlijk een vorm van pesterij. Door onozelen dingen en onterecht aanbranding krijgen van vrienen van andere en dat ook nog eens respectloos. Dat kan echt niet.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • M23, nou ik ben altijd eerlijk tegen mijn vriendinnen dus als ze zelf oorzaak zijn zou ik dat gewoon zeggen. Een zeggen dat ze normaal moeten doen. Maar mijn vriendinnen zijn niet zo. Dus als mijn vriendinnen of vrienden problemen met je hebben heb je het er echt naar gemaakt. En zal ik niet snel vrienden met je worden.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat was van een tijdje geleden. En het was niet alleen dat 12 jarige meisje. Er waren meer van zulke incidenten van mensen die respectloos te keer gingen naar me en beweren dat ze opkwamen voor vrienden. En die waren paar jaar ouder, zoals een jongen van 24 waar ik eerst mee date. Hij had mij bedreigd dat ik moet uitkijken van zijn beste vriend en dat er bij hem niet te sollen valt, want zijn vriend was populair en kan gewelddadig zijn en kan zorgen dat er bij een ruzie 100 man bij je buurt komt staan. Dat terwijl ik zijn beste vriend nooit in het echt gezien had. En het was een onbekende voor me. Ik had zelf nooit iets lullige gezegd over zijn vriend. En dat vond ik echt oneerlijk.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Serieus ben jij 20? Je last je toch niet opnaaien door een meisje van 12? En wat zegt ze nou? Bek dicht, dank je? Ik denk echt dat je dit teveel aantrekt. Als je dit niet naast je neer kan leggen, kan je ze, omdat het online afspeelt gewoon blokkeren.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 14

    Dus je gaat ook een hekel hebben aan diegene als een van jouw vrienden bijvoorbeeld zelf de oorzaak had kunnen zijn van de problemen met diegene of misschien diegene gaan lasteren? Is een voorbeeld

    Sorry, maar ik vind de beeld van mensen bekrompen. Desnoods kan diegene aardig zijn naar je. Er bestaan ook nog mensen die je met respect behandelen en aardig tegen je doen, ook al kunnen ze het niet met je vrienden vinden. Ga je ook een hekel aan ze hebben als dat zo is?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • M23 dat is geen echte regel maar een gezegde dat wil zeggen: in het algemeen, of doorgaans. Dus in het algemeen, als mijn vrienden problemen met je hebben mag ik je ook niet.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Het waren vooral minderjarige. Ik werd paar vals beschuldigd, waardoor vrienden van andere me respectloos en beledigend te keer gingen of mij proberen te dreigen. En ik werd uitgescholden, vernederde, belachelijk gemaakt en andere om mij te kleineren door jongeren, die beweren dat ze puur opkomen voor vrienden wanneer ik alleen boos was op iemand dat daarna opgelost was. Ook heb ik meegemaakt de pestkoppen bevriend met elkaar werden en dat zij mij aanvallen omdat ze beweren dat ik aan hun vrienden zat.


    Ook was er voorgekomen dat ik beleefd iets vroeg een een meisje, kwam er een bff van haar meisje A, die het niet met mij kon vinden en zei van: 'Als je haar iets aandoet dan ben je dood, fuck off, dankje'

    Het was ook voorkomen dat meisje A alles van een mug van een olifant had gemaakt en zonder reden telkens vrienden naar me toe stuurt zonder door de domste en nutteloze reden of mijn aanval zonder enkel reden, zoals: dat random een vriendin meisje T mee bemoeit en beweerd dat ik haar niet mag lastig vallen, terwijl zij mij lastig viel en ik verwachte op een antwoord. Ik zei ook beleefd, "Is goed, maar dan moet ze mij dan ook niet lastig vallen.'

    Toen werd ik door meisje T beledigd en belachelijk gemaakt, terwijl ik haar nooit iets aangedaan had en haar met respect behandeld was, maar mij had ze als trash gezien. Meisje T werd erg Arrogant en vernederd mensen als ik puur omdat ik geen gymnasium deed en liep me telkens te lopen bespotten. En beweerd dat ze mij alleen respect geef als ik het ook geef aan haar, terwijl ik voor die incident het al gaf. Maar daar wilde ze niks van hebben en zei ironische dat ze mijn respect niet wilt. Ook vertelde ze leugens dat ik degene ben die altijd ruzie uitlokt met haar vrienden en dat het altijd terecht is dat zij mij belachelijk maakt, uitscheld of vernederde, terwijl een deel van haar vriendinnen niet ken en maar een incident had met 2 van haar vriendinnen die mij daarvoor beledigden en belachelijk gemaakt hebben.

    Ook had ik meegemaakt dat random een meisje beledigend en respect te keer ging en zei dat ze voor haar vrienden opkwam en gaf mij vals de schuld dat ik degene ben die ruzie met haar lokte, terwijl ik nooit ruzie met haar gehad heb en beschuldigde me vals dat ik een van haar vriendinnen dood bedreigd had of kleineerde. Ik zei dat het andersom was maar zei dat ik loog en graag het slachtofferrol wilt spelen en schold mij uit door de miscommunicatie. Ik heb haar paar keer gevraagd of ze bewijs had, maar daar gaf ze nooit antwoord op. Het bleek dat meisje A vals genoeg was om mij te beschuldigen van dood bedreigingen en loog dat ik haar graag dood wilde, terwijl ik dat nooit tegen haar gezegd had. Ben ook geen type om iemand dood te bedreigen.


    Ander incident is dat een vriendin van een jongen mij iets aan wilde doen omdat hij leugens zat te vertellen over mij dat ik hem opzettelijk zat te kwetsen en zogenaamd in mijn omgeving vals over hem zat te roddelen, terwijl dat niet zo is. Ik hou zelf niet van valse roddels, maar hij dreigde met plezier mij dat zij mij graag fysiek iets aan wilt doen en begon de spot met mij te hebben. En beweerd dat ik haar vriendin gekwetst had, terwijl ik niet ken.

    Dit gebeurde online!

    20 jaar
    2 jaren geleden

  • Ik was ooit een keer boos op een Meisje genaamd L omdat zij mij veroordeelde van dingen, zoals dat ik zogenaamd nep aardig ben en dat ik irritant bent voor veel mensen, daar was ik kwaad op en reageerde fel zonder potentie om haar (opzettelijk) te beledigen. Toen kwam er een 12 meisje aan en zei op een arrogante manier: "Bek dicht dankje! :)" en zei verder van. 'Tja, jij hebt mij niks aangedaan, maar mijn vriendin wel, en dat betekent je mond houden, dankje'
    Toen vroeg ik beleefd wat ik haar aangedaan had kwam er een vriendin van een 12 jarige me bemoeien die me beledigde en zei dat ik zielig en een drama queen was, terwijl ik haar niet kende. En dat ik een zielige account heb. Ze gingen me allemaal belachelijk maken en beledigen.

    Toen die probleem met meisje L was opgelost, moest dat vriendin van haar me nog steeds onderuit halen en ging ze me lopen bespotten. En die meiden vinden het terecht dat ze me aanvallen. Ik ken die mensen niet. Vind je dit normaal? Noem je dit opkomen voor vrienden?

    De 12 jarige meisje ging dan met spot en al een bericht sturen naar iedereen dat sarcastisch was: 'Tja, ze is ook echt heel aardig naar mijn vrienden, maar niet heus.'

    Dat ander meisje ging mij aanvallen die mij zielig vond. Ik had haar niks aangedaan. Ik had niet de moeite genomen om haar te beledigen.



    Dit gebeuren vooral online. Paar mensen vonden dat het terecht was omdat vriendschap zo eenmaal is. Vrienden die graag je respectloos benaderen en uitschelden en vernederen noemen ze tegenwoordig opkomen voor vrienden. Ook als het om de nutteloze dingen gaan. Weer andere mensen zeggen dat het pest gedrag is. En dat die mensen pestkoppen waren. Heb ik dit echt verdiend?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Om te bepalen of het terecht is/was, heb ik toch iets meer context nodig. Kun je wat meer vertellen over wat er is gebeurd? Verder sluit ik me aan bij M14

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Je bent 20 dit klinkt als kinder gedrag heel vreemd

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 14 Welke regel?

    Waarom zou je iemand slecht willen behandelen op het feit als een van jouw vrienden niet mogen of door valse leugens die ze van het slachtoffer gezegd hebben? Is de mensheid dan zo bekrompen?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik weet niet precies wat er is gebeurd maar als iemand mijn vriendin slecht behandeld heeft die aan mij ook een slechte. De vijanden van mijn vriendinnen zijn mijn vijanden. Overigens zou ik niet perse iemand actief opzoeken om ruzie te maken, want ik vind ook dat je je met je eigen zaken moet bemoeien. Maar in de regel: als mijn vriendin je niet mag, mag ik je ook niet

    14 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten