Skip to content
1 reacties
896 weergaves

Studeren en vrienden maken

Hoii medestudenten,

Ik ben verhuisd voor mijn studie en volgende week is introductieweek. Nu heb ik al paar mensen ontmoet van men studie, want we zitten in het zelfde gebouw waar we wonen.

Toch vind ik het lastig om altijd vrienden te maken (deels door verleden). We zijn gisteren opstap geweest en was leuk enz. Alleen vandaag had ik niet echt plannen en ik heb niet veel gedaan, terwijl ik mensen hoor praten buiten van men studie en blijkbaar waren ze naar de stad geweest. Mijn negatieve zelfbeeld helpt ook niet, want meteen vroeg ik me af: “Vinden ze me niet aardig?”, “Waarom hebben ze niks laten weten in de groepsapp?” of “Hoe doen hun dat dan en waarom vragen ze anderen niet?”. Nou raak ik helaas hierdoor best wel gestresst over.

Ik vraag me dus af of jullie zoiets ook ervaren &hoe ik vrienden kan maken op mijn studie. Vaak word ik nooit voor dingen gevraagd of moet ik het gesprek leiden, want heb vaak het gevoel dat mensen me saai vinden of dat mijn uitstraling niet goed genoeg is.

Gr anoniem

20 jaar
2 jaren geleden

1 Reacties

  • Hee dat heb ik ook wel een beetje. Negatief zelfbeeld kan je wel aan werken waardoor je die angst wat meer van je af kan zetten. De hele tijd druk maken over apps of dat je wel genoeg doet of denken dat je niet leuk gevonden wordt helpen niet. En dat je al op stap bent geweest en het leuk was helpt wel. Dat kan toch ook gewoon goed genoeg zijn. Super dat je al verhuisd ben, dat had ik niet en was het eerste jaar echt niet leuk. Maar bedenk ook dat verhuizen best wel veel impact heeft en stressvol kan zijn. Misschien verlang je teveel van je zelf.
    Ik kreeg zelf in de verlate introductie week commentaar dat ik te weinig mee deed met de groep maar ik heb zelf zoiets van, moet dat dan? Ik kende die groep waar ik in was ingedeeld net een dag en dan ben ik nog helemaal niet zo meegaand of aanwezig, kost bij mij gewoon wat tijd. Ik ben sowieso meer van wat individueler contact en kleinere groepjes, maak contact met de mensen die je chill vindt en waar je interesses en andere dingen mee kan delen. Succes!

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten