Skip to content
10 reacties
2150 weergaves

Lichamelijk contact met vriend

Hoii Ik heb dus sinds een tijdje close contact met een vriend Gewoon we doen veel samen en we kletsen over alles met elkaar En we hebben ook vaak lichamelijk contact met elkaar. Eigenlijk sinds ik een keer moest huilen om ruzie op school en hij mij trooste Dat lichamelijk contact is dus vaak omhelzen gwn armen om elkaar slaan tegen elkaar aan zitten als we chillen En vaak stoeien en kietelen als we melig zijn Maar dus niets seksueels tussen ons want daar hebben we beide geen behoefte aan Nu valt me op dat als we met zijn vrienden groep zijn dat allemaal super chill gaat en iedereen dat gewoon vind Maar met mijn vrienden dus niet zo iedereen zeurd dat we nu een homo koppeltje zijn en doet flauw enzo Met zijn ouders net zo die vinden het normaal, mijn ouders niet zo Wat vinden jullie hier van? Groetjes

17 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • Hey TS,

    Ik raad je aan om de film Close van Lucas Dhont eens te gaan kijken.
    Echt een pakkend verhaal over innige vriendschap tussen jongens zonder dat er meer bij komt kijken.
    De 2 vrienden werden ook als abnormaal bestempeld in hun vriendschap en worden op school er scheef door bekeken. Het schetst echt hoe innige vriendschap zich kan ontwikkelen en hoe de buitenwereld dat interpreteert.

    Meer spoilers wil ik niet geven maar het is echt een aangrijpende film die (denk ik) voor iedereen herkenbaar is.

    Ik ben hem samen met mijn vriend gaan kijken en achteraf hadden we beiden zoiets van: Ja zo heb ik ook alles ervaren. Echt aan te raden om, nu hij in vele cinema’s wordt gespeeld. Ik denk niet dat hij ooit op een of ander platform gratis te downloaden zal zijn.

    Op Youtube vind je al vast enkele trailers maar die zeggen niet zoveel. De film zelf is een echte rollercoaster. ;-)

    Groetjes!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Mooie vriendschap hebben jullie, daar kunnen andere nog een puntje aan zuigen. Zonder flauwekul, bij jullie is er liefde, respect en waardering voor elkaar. Had de wereld dat maar een beetje, dan zouden we met zijn alle gelukkiger kunnen zijn, maar daar kunnen wij ook een aandeel in hebben. Veel liefde!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey :) Ja dat herken ik goed! Mijn beste vriend ken ik al jaren en we zijn ook heel close. We bespreken ook alles samen en we zitten zo op dezelfde golflengte en voelen elkaar goed aan, echt top. En we liggen vaak best samen tegen elkaar op de bank of in m'n kamer op bed. In ons studentenhuis is lichamelijk contact helemaal normaal en doen meer dat, dat is heel chill. Lang niet overal kan dat inderdaad, heel jammer. Vrienden die hier moeilijk over doen heb ik gelukkig niet meer, maar ik herken wel dat sommige familie of studiegenoten hier nogal bekrompen in staan.
    Wat betreft buiten op straat, op sommige festivals heerst wel een hele chille sfeer en kan het weer wel, in het gras in het park meestal ook wel en in de stad kan hand in hand lopen soms wel maar niet altijd.
    We zijn beiden bi en daarom denken inderdaad wel veel mensen dat we een stelletje zijn op het eerste gezicht. Maar we hebben inderdaad ook geen seks met elkaar. Dat doen we met andere meiden en jongens. Voelt voor ons allebei alsof het de waardevolle vriendschap anders of minder zou maken als we dat zouden doen. En dat deel seksuele aantrekking voelen we ook niet tot elkaar. Heel raar eigenlijk hoe dat vanzelf zo strikt gescheiden werkt. Maar wel super waardevol.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt overschot van gelijk, TS. Het is niet verkeerd om jullie vriendschap ook in het openbaar fysiek te tonen. Tot spijt van wie het benijdt. Meestal jaloerse lui die nooit een echte goede vriend hadden. Al blijft het opletten geblazen in de buurt van skinheads en groepjes opgefokte Marokkaanse puberjongetjes. Dan houden jullie beter een meter afstand van elkaar voor de veiligheid.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoii vraagsteller hier. Sorry ik kon dit bericht niet meer vinden! Bedankt voor de antwoorden! Ja dat cultuur verschil is duidelijk ook binnen Nederland. Wij gaan ons in ieder geval niks aantrekken van iedereen die moeilijk doet. Groetjes

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Groot verschil tussen België en Nederland in lichamelijke omgang. Mijn beste vriend is een Zeeuws-Vlaming en ik West-Vlaming (B). We wonen op 25 km van mekaar en toch doen we heel anders aan weerszijden van de grens. Bij mij thuis wordt er gedold, geknuffeld en gezoend op de wang als begroeting en op straat slaan we soms een arm om de ander. Nog nooit negatieve reacties op gehad. Bij hem thuis en zeker op straat is zoiets ondenkbaar.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ze zullen dan ook vinden dat in de mediterrane landen erg veel homo's lopen, want lichamelijk contact is daar normaal, terwijl dat bij ons puur armoede is. Je zou eens iemand aanraken....oei!!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Niks van aantrekken wat anderen daarvan vinden. Gewoon blijven doen wat jullie fijn vinden en als jullie gay zouden zijn wat dan nog. Ben je dan ineens minder?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou iemand niet meteen daardoor een homo vinden, er is niks mis mee. En anders vinden ze je maar een homo jij weet zelf wel beter. Trek je er niks vanaan

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon een keer duidelijk zeggen dat dat de manier is die jullie vriendschap is en dat je geen relatie met hem hebt of wilt. En dat je geen homo bent (als je dat niet bent dan, en dat neem ik even aan).
    En erachteraan dat je dat anders wel gewoon zou zeggen... Hoewel, met dit gedrag van jullie... Lekkere vrienden zou ik zeggen. Denk dat dat wel een punt maakt.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten