Skip to content
1 reacties
627 weergaves

Beste vriend problemen

Hoi, ik heb advies nodig en iemand die er buiten staat die mij ff kan zeggen waar het fout gaat. Mijn beste vriend en ik irriteren elkaar ineens.

Ik heb mijn beste vriend afgelopen maart leren kennen op een feestje. In eerste instantie klikte het niet echt. Ik vond hem nogal saai en rustig en ik ben zelf nogal druk. Maar toen we in gesprek raakten bleken we echt dezelfde humor te hebben. Al snel hadden we erg veel contact. Via snap maar ook in het echt. We zitten in dezelfde vriendengroep dus zien elkaar vaak. Hij zit ik bij mij op school maar doet een ander niveau, maar ook op school zien we elkaar vaak.

Nu ben ik dit gaat in de vierde begonnen en zat ik ineens in een andere klas. In mijn stamklas zat een meisje die een beetje een naam had. Ik trek me meestal niks aan van roddels en tegen mij was ze aardig dus we gingen met elkaar om. Al snel merkte ik dat zij spullen van me wilde lenen een toen een jongen uit de klas een keer aardig tegen me was gooide ze alles in de strijd om hen te versieren. Ik merkte dat ze de concurrentie zocht met jongens, cijfers en dat soort dingen . Nou ben ik echt helemaal niet snel verliefd en haal ik gewoon goede cijfers dus dat stoorde me niet. Totdat ik tot overmaat van ramp hoorde ik van het nieuwe vriendje van een vriendin dat het verhaal op school rondging dat ik met 3 jongens naar bed was geweest en ontmaagd was op mijn 14de. Ik ben nog groen. Heel veel mensen zeiden achter mijn rug om dat ik een slet was. Het erge was dat dit meisje ( die dus zelf hartstikke losbandig is, en dat ook aan mij toegegeven heeft), dit verhaal over mij rondstrooide. Ik heb haar daarmee geconfronteerd en ze gaf inderdaad toe dat ze dat gedaan had. Je snapt dat de vriendschap al snel over was, maar toen had ze haar pijlen op mijn beste vriend gericht.

Hij snapt nu dus heel veel met haar. En ik kan het niet uitstaan. Hij weet hoe kut ze tegen mij gedaan heeft. Toen ik er wat van zei reageerde hij een beetje geïrriteerd. Mijn moeder zei dat als hij haar leuk vind dat ik er niet over moest oordelen en hoewel het me echt chaggie maakt het ze wel gelijk. Dus ik zei tegen hem: joh als je haar leuk vind, moet je er gewoon voor gaan. Hij zei dat hij haar niet leuk vond. Ik heb daarna gezegd dat ik er ook helemaal niks mee te maken heb, en dat het me niet uitmaakt met witte hij gaat. Hierop reageerde hij heel kortaf met oke dan en vervolgens is ons contact ineens gewoon raar.

Ik weet ook wel dat ik er niks over had moeten zeggen, maar toen ik met een jongen bezig was, en deze jongen 3x over mijn beste vriend iets lulligs zei heb ik het meteen afgekapt. Ik kom altijd voor mijn vrienden op een ik snap niet dat hij dan met zo'n meisje snapt waarvan hij zegt dat hij haar niet leuk vind, maar die mij wel echt een kutstreek heeft geflikt. Een ik dacht dat door te zeggen dat hij uiteraard kan gaan met witte hij wel dat ik de snel uit de situatie zou halen, maar dat heeft het op een of andere manier erger gemaakt.

Wie heeft er een idee hoe ik dit weer recht kan breien?

15 jaar
2 jaren geleden

1 Reacties

  • Misschien vindt jouw vriend de aandacht van haar erg interessant... en denkt hij dat je hem daarvan wilt weerhouden. Zeg hem hoi, stuur hem af en toe een leuk berichtje waarin je zegt dat je de leuke gesprekken mist. Laat merken dat je met hem om wilt gaan, maar ga niet claimen of overdrijven. Hij moet er eerst zelf achterkomen wie dat meisje is, dan snapt hij beter wat je bedoelt. Niet pushen...

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten