Skip to content
8 reacties
1006 weergaves

Eenzaamheid

Wellicht wordt dit een lang verhaal, maar dit moet ik toch even kwijt en wil mogelijk wat advies van anderen hebben en verhalen van anderen aanhoren.

Ik ben een eenzame jongen. Ik wordt vrijwel nooit uitgenodigd om leuke dingen te gaan doen, wordt vrijwel nooit uitgenodigd voor feestjes, etc.. Ik zeg steeds tegen mezelf dat ik meer sociaal moet gaan doen, maar ik heb daar moeite mee en weet niet waar ik moet starten.

Ik merk dat ik door de eenzaamheid niet lekker in mijn vel kom te zitten. Ik voel me niet goed daardoor. Het lijkt erop alsof niemand om mij bekommert. Niemand iets wil met mij. Niemand die
echt om mij geeft. Ik wordt hier niet goed van… Het is ook vrijwel nooit zo dat mensen mij appen of het goed gaat met mij. Niemand die eventjes aan mij denkt.

Ik ben nu tweedejaars student, maar heb nog steeds geen goede vrienden gemaakt met andere studenten. Er wordt steeds gezegd dat je studietijd de tijd van je leven is en dat je in die periode de vrienden van je leven maakt. Eerlijk gezegd, merk ik er vrij weinig van…

Ik wil echt werken aan mijn sociale leven en wil een compleet nieuw leven bouwen in Utrecht, maar weet dus niet zo goed hoe ik hieraan moet beginnen. Waar begin ik met nieuwe
vrienden maken? Wat zijn goede ontmoetingsplekken? Hoe maak ik goede vrienden? En nog talloze van dit soort vragen…

Ik hoop dat mensen advies voor mij hebben, alvast bedankt.

19 jaar
1 jaar geleden

8 Reacties

  • Hey
    Momenteel ben ik net aan voorbij van het situatie waarin jij zat , heb dus ook een sterk moment van eenzaamheid gekend dat mij ook best onzeker maakte

    Wat mij heeft overwonnen is om meer mensen te ontmoeten : ga bij een sportvereniging, theatervereniging enzz.. of ontmoet meer mensen op café

    En als je een gesprek hebt met iemand zoek dan naar iets dat Julie allebei interesseert en heb een open karakter, veel humor dat helpt

    Wat ook helpt is om vrijwilligerswerk te doen

    Meer onder de mensen komen gaat je echt helpen

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Hallo jongen van 19,
    Ik hop dat je een beetje oke het nieuwe jaar in bent gegaan. Als je samen met mensen aan een project moet werken kun je ok vragen of mensen zin hebben om op een plek samen te gaan studeren. Dat is een makkelijke manier om contact te maken en je hebt hier ook nog wat aan! Misschien vind je dit eerst gek, maar doorgaans zijn mensen hier best voor in alleen waarschijnlijk neemt niemand inititatief.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Hey TS,

    Je bent niet de enige, want Ik kan in je verhaal helemaal in verplaatsen. Ik ben ook meer introvert en vind opstap gaan best saai. Iedereen zegt idd dat de studententijd je ‘beste tijd’ is, maar dat is totaal niet waar lol en dat zeggen vooral de mensen die nu een saai leven hebben.

    Ik word ook nooit gevraagd, terwijl als ik bij mensen ben is het wel altijd gezellig vind ik. Vaak klikken de interesses niet met je klasgenoten. Kun je niet veel aan doen helaas. Ik hou bijvoorbeeld heel erg van sport en hun van blowen en gamen, dus logisch dat ik nooit meegevraagd word om te blowen xd

    Wat mij hielp is nieuwe hobby’s ontdekken, bijbaan zoeken en bij een vereniging aansluiten. Het is nu heel erg stom, maar uiteindelijk komt t goed.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi jongen van 19, ik zal even delen hoe ik dit ongeveer heb aangepakt en misschien heb je daar wel wat aan.
    Ik vond dit ook lastig om contact te maken met mensen toen ik als student in een nieuwe stad kwam. Wat voor mij werkte was een teamsport gaan doen, dan zit je vast aan die mensen en dan heb je ook gelijk wat om over te praten. Ik zou dan ook van harte aanraden om bij een studenten sportvereniging te gaan. Die mensen zijn doorgaans ook gewoon aardig en ze betrekken je wel. Je kan ook een kleine commissie gaan doen bij die sportvereniging (of bijvoorbeeld bij een studievereniging als je die hebt), op die manier leer je ook mensen kennen en je bent iets aan het doen (maakt smalltalk makkelijker in mijn ervaring).

    Ik wil ook nog even zeggen dat je niet hoeft te veranderen. Blijf lekker jezelf! Uiteindelijk kom je wel mensen tegen die jou aardig vinden en jij hun ook. De truc is alleen om op een of andere manier die mensen tegen te komen... Het wordt beter en komt wel goed.

    Succes en veel plezier!

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Beste TS, introvert zijn los je niet zomaar op en vraagt tijd en moed. Een vriend van mij heeft het ook en is op zichzelf. Daar heeft hij gedeeltelijk last van. Als hij rust wilt dan kan hij ervan genieten, want zijn karakter dwingt hem nergens toe. Maar hij is net zo oud als mij en wil nu toch meer contact. Hij geeft aan ook eens mee te willen om te stappen, maar zou ook wel eens een vriendinnetje willen hebben. We hebben het er regelmatig over en stapje voor stapje ondernemen we steeds met, waar hij in grotere mensenmassa’s komt. Bij hem werkt dat, wellicht ook bij jou, maar begin eerst met een goede vriend of vriendin dit te bespreken. Met jo ouders kun je dit waarschijnlijk ook bespreken.

    Je kunt natuurlijk ook naar gespreksgroepen gaan om hieraan te werken, die zijn er genoeg. Succes.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Misschien denken mensen anders over je stel je voor bv dat je vecht dan zouden mensen niet met je omgaan denk anders even na wat doe ik verkeerd (zoals vechten) dan moet je steeds vriendelijker doen maar je kunt ook bij de pauzes naast andere zitten

    Zelf zat ik er ook er mee maar dan dat mijn Beste vriendin minder met me omgaat ik werd stil en licht depressief je moet goed tegen veranderingen kunnen en ook durven met andere mensen om te gaan. Misschien ook een tip dat je met een andere eenzame persoon omgaat ( bv een persoon die gepest wordt of een nurd als hun geen vrienden hebben.

    Veel suc6 en laat PLSSS weten hoe het na deze tips is gelukt.

    11 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat een lastige situatie... Ik snap dat dat erg vervelend is. Is het misschien een idee om gewoon eens met de student die naast je zit een gesprekje te beginnen? Kan in het begin over koetjes of kalfjes gaan, maar misschien groeit er vroeg laat wel een vriendschap uit. Of anders met een andere student die je wel aardig lijkt. Ik waag te betwijfelen of bepaalde ontmoetingsplekken een goed idee zijn. Ik vermoed dat je redelijk introvert bent en dan zul in je bv een kroeg erg eenzaam zitten en zal iedereen je negeren. Het is dan denk ik fijner om eerst iemand te vinden waar je het goed mee kan vinden en bv met die persoon naar de kroeg te gaan. Ik denk dat mijn belangrijkste tip is dat wanneer er andere mensen in de buurt zijn, je je het beste met die mensen bezig kunt houden ipv met je eigen gedachten. Dan is denk ik de kans het grootst dat je gezien wordt en je vrienden krijgt. Ik snap dat dat erg lastig kan zijn, maar ik denk wel dat het de oplossing is.
    Succes!
    J16

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Lid worden van een atudenten sport vereniging, jezelf echt naar uitjes slepen ondanks spannend, sommige spellen hebben ook een community

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten