Skip to content
3 reacties
534 weergaves

Geen echte vriendengroep

Beste,

De laatste tijd zit ik best wel minder in mn vel door bepaalde redenen. Ik ben benieuwd of jullie advies of raad hebben hierover.

Ik ben een 18-jarige jongen, studeert aan het hbo en doe wat veel andere mensen doen in hun vrije tijd. Techno en hardstyle feestjes pakken, biertjes drinken met vrienden en ga zo maar door. Ik merk alleen aan mezelf dat ik niet echt een “vriendengroep” heb. Ik heb een paar hele goede vrienden, maar die kennen elkaar niet. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld wel een festivalgroep en andere vrienden van mijn studie, maar bij allemaal merk ik dat zij een betere vriendengroep hebben. Vaak hebben ze dan ook al dingen gepland met de vriendengroep. Zoals onder andere vakanties enzv. Ik voel me hierdoor best wel eens eenzaam en alleen, maar zomaar bij een vriendengroep “gaan” of er een vinden is niet zo makkelijk. Ik zou ook graag met een vriendengroep op vakantie gaan.

Daarnaast heb ik ook erg veel last van verlatingsangst. Hierdoor klamde ik me vaak heel erg vast aan mijn ex-vrienden en haalde daar mijn geluk uit. Dit is natuurlijk niet de beste methode, want nu het uit is merk ik dat je het geluk niet uit één persoon kan halen. Mijn ex en ik zijn nu wan het kijken om weer bij elkaar te komen, omdat we nog erg veel van elkaar houden en missen. Ik moet alleen eerst echt van mezelf werken aan de verlatingsangst en het geluk bij mezelf en vrienden vinden waar ik mijn tijd mee kan besteden. Het ding is alleen dat me dat nog niet helemaal lukt.

(Ik ben trouwens niet meer zo’n fan van elk weekend in de stad te hangen)

Hopelijk heeft iemand tips die mij verder kunnen helpen. Alvast erg bedankt voor de moeite!

18 jaar
1 jaar geleden

3 Reacties

  • Wat zijn je hobby's naast festivals? Ik zou in contact proberen te komen met mensen die dezelfde hobby hebben als jou. Zelf herken ik je verhaal enigzins en ik ben er zelf gewoon op uit gegaan om mijn kring wat te vergroten. Conclusie: zoek mensen op die hetzelfde leuk vinden als jij en probeer met hun dingen te ondernemen. En wellicht zou je ook al kunnen proberen om wat meer af te spreken met je festival vrienden. Tevens is je aanmelden bij een sportclub ook een goed idee (maakt niet uit wat voor sport het is maar wat jij leuk vind)

    Succes man

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS,

    Ik herken me wel in je verhaal. Ik heb het ook wel.

    Je geeft wel aan dat je paar goede vrienden hebt en een clubje voor festivals enz. Dat is in ieder geval wel tof en dat moet je ook koesteren als je het gewoon leuk vindt met hun!

    Van vakantie is wel heel balen, maar heb je wel zelf ook initiatief erin genomen? Heb je anderen erin gevraagd of gewoon aangegeven dat je graag mee wil als dat kan? Is spannend, maar vaak staan mensen ervoor open. Als je blijft wachten voor iemand, dan gebeurt er niks. Kun je niet anders gewoon werken voor deze zomer? Je houdt dan altijd nog sociaal contact met collega’s, wat helpt tegen eenzaamheid.

    Je kunt ook paar van je goede vrienden samen uitnodigen. Niet iedereen in een keer, maar bijvoorbeeld vriend X en vriend Y uitnodigen om samen wat te doen. Heb ik ook gedaan en nu heb ik een kleine hechte vriendengroep van 4 man.

    Het is wel zo, 1 goede vriend is beter dan geen vrienden.

    Ten slotte, met je ex kan ik niet echt tips geven. Hoe is die angst ontstaan? En hoelang zijn jullie al uit elkaar? En waarom is het uit gegaan? Heb daardoor meer informatie voor nodig. Als je net uit elkaar bent gegaan, is het logisch dat je elkaar nog wel mist.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Misschien moet je ook jezelf afvragen van wat je verstaat onder een “betere” vriendengroep? Wanneer is een vriendengroep “beter”? En waarom wil je zo graag een vriendengroep? Zie je dit allemaal op sociaal media? Met paar goede vrienden, heb je ook al wat. Velen hebben dat namelijk niet

    En een grote vriendengroep valt in de toekomst vaak uit elkaar. Sommigen hebben minder contact met anderen of geven heel weinig om een paar man in de groep. Hoe groot zie jij die vriendengroep dan voor je?

    21 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten