Skip to content
6 reacties
793 weergaves

Jongen blijft contact zoeken

Ik heb vorig jaar een jongen leren kennen. Eerst dacht ik dat hij wel prima was maar al snel bleken we toch niet helemaal te klikken vanuit mijn kant. Toen ik merkte dat hij meer achter ons contact zocht heb ik dat duidelijk gemaakt.
Daarna ging hij echt vervelend doen, zijn vrienden gingen me rare berichten sturen etc. Hierop heb ik hem van mijn snap verwijderd. Iedere keer als ik op een feestje was, of vriendinnen van mij vroeg hij naar mij. Zo van is meisje 16 er ook? Wat heeft meisje 16 aan? Heeft ze al iemand etc.

Op een gegeven moment was ik op en feestje wat een beetje uit de hand liep, hij was er ook een reageerde toen heel leuk en fijn en heeft mijn vriendin toen heel goed geholpen. Heeft ook zijn excuses aan mij aangeboden voor zijn eerdere gedrag en zei dat hij niet gewend was afgewezen te worden en dat hij nooit zo had moeten reageren. Hierop hebben we weer contact gekregen. Dat was heel gezellig, maar al snel wilde hij weer meer. Nogmaals gezegd vrienden te willen zijn. Toen heeft hij met voorbedachte rade mij en een vriendin in een vervelende situatie gebracht, gewoon om wraak te nemen. Ik dacht echt dat we vrienden waren dus dat was niet fijn.
Hierna heb ik hem overal op verwijderd en geblokkeerd. Dit is nu al 7 maanden geleden.
Sindsdien vraagt hij bekenden naar mij en probeert via andere social media in contact te komen. Maar ik heb dus 7 maanden niet meer op hem gereageerd. En hem dus ook niet gesproken.

Nu werd ik op snap toegevoegd door een jongen. Ik reageer eigenijk nooit op vreemden, maar deze jongen kende ik bij naam omdat hij bekende is van een paar jongens waar ik weer goed mee ben. Nadat ik ff met die jongen gesproken had stuurde hij een foto van zichzelf met jongen 1. Had jongen 1 mij gevoegd op de telefoon van jongen 2. Ik heb meteen gezegd geen zin hierin te hebben. Jongen 1 zei dat hij het goed wilde maken en een keer wilde afspreken. Ik heb hem direct gezegd dat ik heb ruzie wil maar ook geen contact . Ik wil niet met hem afspreken, ik wil het niet goedmaken k hoef je gewoon niet te spreken. Ik dacht dat het duidelijk was maar nu heeft hij weer met een nieuw account op mijn tiktok gereageerd. Wat moet nu toch doen. We zullen elkaar heus wel eens tegen komen op stap en kennen ook wel dezelfde mensen, ik wil dat hij me met rust laat maar hij doet dat gewoon niet.

16 jaar
6 maanden geleden

6 Reacties

  • Ja ik weet niet of ik aangifte kan doen omdat hij anderen steeds naar mij vraagt, of anderen mij laat toevoegen. Bij stalken denk ik toch aan weet ik veel hoeveel berichten per dag maar dat is het niet. Ik weet alleen dat hij nog altijd met me bezig is. Ik vind het lastig omdat het vervelend is voor mij maar niet perse over wettelijke grenzen gaat.

    16 jaar
    6 maanden geleden
  • Die vervelende jongen lijkt mij sociopathische neigingen te hebben met behoorlijk wat narcisme. Zo iemand daar moet je ver bij uit de buurt blijven.
    Zoals ik lees in je verhaal kan hij heel aardig en charmant zijn, maar als het er op aan komt is hij manipulatief en dwingend. Dat is heel kenmerkend voor een sociopaat.

    Een relatie met zo iemand is gedoemd iemand heel ongelukkig te maken. Jij bent zijn bezit en hij bepaalt wat jij wel en wat jij niet mag. Verschillende reageerders adviseren je contact op te nemen met de politie. Ik denk dat ze gelijk hebben. Die jongen houdt niet op voordat hij zijn zin heeft. Zijn ego is te groot om te accepteren dat hij het niet kan winnen.

    Zet alles wat hij doet op een rijtje, liefst met bewijzen, en laat dat aan de politie zien. Die kennen dat soort types wel en weten hoe ze dat aan moeten pakken, maar het blijft lastig. Hopelijk dringt het op een gegeven moment tot hem door dat jij hem echt niet wilt en geeft hij het op. Sterkte!

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Hij vind je leuk maar gaat te ver. Wees duidelijk anders naar de politie voor stalking.

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Zitten jullie op eenzelfde opleidingsplek zo ja daar aangeven en als je weet waar hij woont brief aan zijn ouders.

    19 jaar
    6 maanden geleden
  • Als hij je zo blijft lastig te vallen ga dan langs de politie aangifte van stalking.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Heel simpel: naar de politie stappen, proces verbaal laten opmaken wegens stalking. Dan zit hij in hun dossiers. Meestal volstaat dat. Zoniet: contactverbod eisen. Of je kan ook eerst dreigen dit te zullen gaan doen, als hij je niet onmiddellijk voor altijd gerust laat, dikwijls is dat ook al genoeg.

    22 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Vriendschap

    Vriendschap

    Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

    Ga naar Join-us.nu over Vriendschap
  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten