Skip to content
4 reacties
796 weergaves

Discriminatie binnen LHBT

IK doe een onderzoek voor school, want ik wil graag weten of er binnen de LHBT+ community ook gediscrimineerd wordt. Ik weet dat er discriminatie plaats vindt door hetero's, maar discrimineren, ik noem maar wat transgenders ook lesbisch?
Als jullie wilden reageren of je ervaring delen zou me dat heel erg helpen!

xoxo

16 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Lastig. Sommige mensen zeggen dat er 72 geslachten zijn. Ik persoonlijk geloof dat niet. Ik bedoel, niet álles hoeft een geslacht te zijn. Dat je nou een stoer meisje bent maakt je niet meteen een nieuw geslacht of zoiets. Persoonlijk geloof ik in meiden cis en trans jongens cis en trans en nonb. Genderfluid vind ik gewoon wat onlogisch. Dat je je de ene dag vrouwelijker voelt, of mannelijker betekend niet dat je ineens een ander geslacht bent. Als ik het bij het foute eind hebt, alsjeblieft correct me. Ik heb persoonlijk gewoon nooit echt een genderfluid persoon meegemaakt die drie goede argumenten kon geven voor genderfluidheid. En tumblers Gelders vind ik over het algemeen een beetje ver gezocht. Of de genderfluidheid op vine. Sorry, maar die vines zijn 9vd10 keer echt belachelijk, niemand vraagt die kinderen zo vaak "ben je een jongen of een meisje" omdat ze er allemaal zo ontzettend vrouwelijk uitzien. Ook zijn deze vaak erg disrespectvol tegen cismensen. Moeten we niet blij voor hen zijn dat ze deze shit hier hoeven mee te maken? Ik koos als voorbeeld genderfluidheid omdat het zo vaak word gebruikt. Maar er bestaan ook benamingen als "technoboy/girl of spaceboy/girl" en eerlijk; dit is gewoon kant klare bullshit. Het zet transgenders met serieuze dysphoria in een enorm slecht daglicht, want mensen letten alleen op de mensen met de grootste bek over dingen, en spaceboys/spacegirls hebben kennelijk een probleem met StarWars, wat een argument escaleerde online, voor iedereen vindbaar. Als mensen alleen dit zien gaan ze snel denken "wauw transgenders zijn aanstellers zeg, wat een grap" en daarom ben ik niet okay met dit. Deze termen zouden niet onder de T in lhbti moeten vallen, meer onder de "verveelde tumblr 9 tot 16 jarigen." Als dit als discriminatie word opgevat, prima, dit is gewoon mijn persoonlijke mening.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zien het best wel vaak op sociale media, de specifiekere sexualiteiten en gender worden vaak gediscrimineerd. Zoals pansexueel, biromantisch, polysexueel, non-binaire en genderfluïde. Volgens sommige lhbt-er en straights, doen hun het alleen voor aandacht, en bestaat het niet. Maar alleen die persoon zelf weet wat hij/zij/wie-dan-ook voelt

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben zelf homo, maar ik heb wel al vaak gezien dat de B in LHBT vergeten word. Bi jongens worden door sommige gezien als homos die het nog niet volledig durven te zeggen. Bi meisjes worden gezien als hetero meisjes die alleen wat andere meisjes doen voor het genot van hetero jongens. Ik hoop dat in de toekomst mensen wat chiller gaan doen tegen Bi's. Er zijn ook wat homos/lesbische mensen die geen relatie willen met een bi persoon omdat die ook op het andere geslacht valt (persoonlijk zou ik het ook een beetje moeilijk hebben hiermee). Hopelijk ben je hier wat mee, veel succes met je onderzoek! :)

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hetero's discrimineren regelmatig LHBT+ers ( vaak ook onbewust)
    maar binnen de '' LHBT+ wereld'' heb ik nog nooit onderlingen discriminatie gemerkt.

    is dit een antwoord op je vraag? zo niet kun je je vraag dan concreet formuleren?

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten