Skip to content
22 reacties
292 weergaves

Verwerken

Hoi allemaal!! Ik ben er achtergekomen dat ik bi ben. En ik ben momenteel verliefd op een meisje. Ik vind het allemaal nog een beetje raar. Het is misschien een rare vraag, maar heeft iemand tips om het te verwerken??

15 jaar
6 jaren geleden

22 Reacties

  • Als jongens nog steeds versierpogingen bij je doen weet je genoeg.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat zou ik dan nog meer moeten veranderen?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Je bent helemaal niet verplicht om je geaardheid met je kleding te laten zien, TS. Waar jongen 18 volgens mij op hoopt is dat je openlijk durft te laten zien wie je bent en er geen geheim van maakt, en het kan ook zeker fijn zijn om openlijk jezelf te zijn - áls de meeste mensen in je omgeving homoseksualiteit accepteren, in ieder geval, want helaas bestaat er nog steeds homofobie in Nederland... Maar lesbisch zijn moet geen keurslijf worden, en kleding gaat over veel meer dan je geaardheid. Dus draag vooral waar je je prettig bij voelt en voel je niet gedwongen om iets te veranderen aan je stijl, want dat hoeft niet. Het idee van uit de kast komen is juist dat je meer jezelf kunt zijn, niet dat je je gaat aanpassen. :-)

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is belangrijk om uiting te geven aan je lesbische indentiteit. Dit door uiterlijk, kleding, gedrag en relatie. Het voelt nu misschien fijn en veilig om je lesbisch zijn weg te stoppen en er verder niets mee te doen, maar later zul je daar spijt van hebben en terugkijken op deze periode als een gemiste kans/verloren tijd. Het voelt nu misschien eng om je lesbisch zijn aan de buitenwereld te tonen, maar als je het gedaan hebt zul je opgelucht, blij en gelukkig zijn. Mijn advies is om zo snel mogelijk uiterlijk en kleding aan te passen en een leuke vriendin zoeken. Klinkt nu eng, maar later zul je blij zijn dat je geen tijd hebt laten verloren gaan door "verstoppertje te spelen". Eerlijk zijn naar jezelf toe en je lesbisch zijn toelaten in je leven zal een verrijking zijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Maar ik kleed me niet als een hetero meisje. Ik kleed me zoals mezelf. Ik verstop me toch niet door me als mezelf te kleden? En als ik me opeens anders ga kleden word ik daar denk ik ongelukkiger van dan wanneer ik gewoon zo blijf.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is belangrijk dat mensen kunnen zien dat je lesbisch bent. Als je er als een hetero-meisje bij blijft lopen ben je jezelf aan het verstoppen en daar wordt je uiteindelijk er ongelukkig van. Het is toch geen probleem om je lesbisch te kleden? De tuinbroeken en vrouwenarmbandje zijn al een prima start maar is nog niet genoeg.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom? Waarom zouden mensen aan mij moeten zien dat ik lesbisch ben?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik draag trouwens wel tuinbroeken. Maar dat deed ik hiervoor ook al.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Nu draagt ze alleen een armbandje met twee vrouw-symbolen, dat is niet genoeg, want dat valt bijna niemand op. Het beste is om zo snel mogelijk je kleding aan te passen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat jongen 18 zegt kun je zeker doen als je het fijn vindt om er duidelijk lesbisch uit te zien, maar het is geen verplichting. Het gaat er vooral om waar je je goed bij voelt en wat je met je kleding over jezelf wilt 'zeggen'. Er zijn zeker lesbische vrouwen die zich niet 'lesbisch' kleden, en ook die het juist wel doen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is belangrijk dat je je kleding en uiterlijk aanpast aan je lesbisch zijn. Alleen een armbandje dragen is niet genoeg. Het moet voor de mensen meteen duidelijk zijn. Het helpt ook bij het vinden van een vriendin. En het het maakt de jongens meteen duidelijk dat het zinloos is om iets bij jouw te proberen, je moet niet meer aantrekkelijk zijn voor jongens.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ga er niet opeens anders bij lopen, ik heb wel een armbandje gekregen met 2 vrouwensymbolen, of hoe je dat ook noemt. Maar ik weet nog niet of ik het echt in het openbaar ga dragen. En deze twee kerstdagen ga ik het mijn familie vertellen die het nog niet weet. Al mijn vrienden weten het al. Ik ga het mijn klas voorlopig of zelfs helemaal niet vertellen. Eigenlijk mag iedereen die niet bevriend is op school het niet weten. dus ik ben nog niet helemaal uit de kast. Dat za denk ik pas komen als ik echt een vriendin heb.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Knap dat je het in zo'n korte tijd hebt hebt kunnen verwerken. Anderen doen daar jaren over. Ben je nu ook al volledig uit de kast? Weet iedereen het al? Anders zal nog een moeilijke periode volgen. En hoe loop je er bij? Nog "neutraal" gekleed of heb je je uiterlijk en kleding al aangepast zodat de mensen aan je zien dat je lesbisch bent? 

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Eigenlijk heb ik het allemaal al verwerkt. Het voelt voor mij nu gewoon alsof het klopt. Ik heb er helemaal geen probleem mee en mijn omgeving trouwens ook niet. Dus het probleem is opgelost!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja het is heel wat voor een 15 jarige om te ontdekken dat je lesbisch bent. Dan heb je inderdaad heel wat te verwerken. Sommige hebben het daar heel moeilijk mee en kiezen daarom gewoon maar voor een jongen als vriendje.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Goed om te horen dat je het hebt kunnen verwerken en nu weet dat je lesbisch bent!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Zal ik doen!!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Kom er voor uit en praat met andere! Iedereen zal het snappen en kunnen je helpen! (Spreek uit ervaring)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dankjewel meisje van 19. Maar ik ben erachter gekomen dat ik toch lesbisch ben, al voordat ik het bericht van jongen van 18 had gelezen. En ik heb het ondertussen ook al 'verwerkt'.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het kan voor een 15-jarig meisje erg moeilijk en verwarrend zijn als ze verliefd wordt op een meisje. Om voor zichzelf niet toe te hoeven geven dat ze lesbisch zijn plakken ze er dan het etiket bi op. Het beste is echter zo snel mogelijk uit de kast te komen en voor de buitenwereld geen twijfel over je sexuele geaardheid te laten bestaan. Ideaal is als je een leuke vriendin krijgt en jullie lekker actief met elkaar bezig gaan zodat het voor iedereen duidelijk is dat je lesbisch bent. Ben je meteen van die opdringerige jongens af omdat ze zien dat ze toch geen kans bij jouw hebben.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten