Skip to content
3 reacties
872 weergaves

Homofobische moeder

Hoi allemaal,
Ik ben een tijdje geleden uit de kast gekomen bij mijn moeder. Ze zei dat het een fase was en maakte er stomme grappen over.

Dat vind ik nog niet zo erg maar na een tijdje begon ze steeds meer ruzie met mij te maken. En bij iedere ruzie gaf ze het de schuld dat ik op meisjes val. Ze begon er telkens weer over dat ik het aan faken was. Ik en mijn moeder kregen steeds vaker ruzie.

3 dagen geleden was ik uit de kast gekomen als bisexueel in het openbaar (ik val waarschijnlijk alleen maar op meisjes). Mijn moeder was het daar niet mee eens maar ik heb het toch gedaan. Sinds toen werd het eigenlijk alleen maar ergen. Ze maakte steeds meer homofobische opmerkingen over mij en mijn vrienden ( waarvan er ook veel gay zijn). Ook ging ze na ruzies achter mijn rug om met mijn broertjes het erover hebben wat voor een lastig kind ik ben. Het doet mij echt heel erg pijn.

Ze geeft me nu ook geen privacy meer. Ik wil heel graag weglopen van huis. Maar ik heb geen geld en als mijn moeder de politie belt kom ik weer in een heel traject van veilig thuis terecht en moet ik mischien bij mijn vader gaan wonen (hij heeft mij op plekken aangeraakt waar ik het niet wilde dat is ook de rede dat ik bij veilig thuis) Ik weert niet meer wat ik moet doen. Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen huis.
Help

14 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Hee, Wat naar om dit te lezen :(

    Tip: Ga NIET naar je vader. En je probeer er rustig over te praten met je ma. Als ze t niet accepteert zou ik personelijk naar zo'n hulp instantie gaan Jeugdzorg ofzo. Gewoon even zoeken op google :)

    Sterkte xx!

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb het er met je vrienden/vriendinnen over een aantal van hun zullen ook een soort gelijk iets hebben meegemaakt en hebben misschien tips. Vertel het ook aan je mentor want die kan je waarschijnlijk ook helpen.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Zulke dingen zoals wat jij meemaakt zijn heel naar om te lezen, vooral als je niet weet wat een oplossing zou kunnen zijn. Je denkt altijd dat ouders van hun kinderen houden en achter ze staan als het leven voor ze wat moeilijk wordt en dan lees je dit weer.
    Jij hebt als meisje ontdekt dat je op meisjes valt en zo iets is nooit leuk om te ontdekken. Het leven wordt er een stuk ingewikkelder door. Op dat moment heb je juist extra liefde nodig van degenen van wie je dat het meest mag verwachten maar je krijgt het omgekeerde en dan heb je ook nog eens een vader die zijn handen niet thuis kan houden.

    Het enige lichtpuntje dat ik zie zijn die vrienden van je waaronder dus een aantal die ook gay zijn. Die kunnen jou in ieder geval begrijpen en wat echte vriendschap geven. Vriendschap is wat jij mag verwachten in het leven. Er gaat ook vast wel liefde komen, je bent echt niet het enige meisje dat liever meisjes zoent. Dat je uit de kast gekomen bent is een belangrijke stap. Je omgeving weet hoe jij bent en je hebt meer kans dat er iemand op jou afkomt en zegt dat ze jou heel leuk vindt.

    De vraag is wat je nu moet doen. Jouw moeder doet heel naar en onverdraagzaam en dan hitst ze ook nog je broertjes tegen je op. Die jongens zijn blijkbaar nog jong en makkelijk te beinvloeden maar je mag hopen dat ze niet vergeten dat jij toch hun grote zus bent en misschien altijd goed met jou hebben omgegaan.
    Wat je nu het beste kan doen is moeilijk te zeggen. Jouw moeder zal niet gauw veranderen. Kijk naar de toekomst en probeer conflicten zo veel mogelijk te vermijden. Hier moet jij de volwassene zijn. Als ze weer begint te zeuren, zeg gewoon niets terug.

    Jij hebt jezelf niet gemaakt, dat heeft zij gedaan en als zij vindt dat jij verkeerd bent, laat ze dan eens de hand in eigen boezem steken. Misschien dat ze daarom zo boos doet, misschien is ze boos op zichzelf maar wil ze dat niet weten.
    Is er iemand waar zij respect voor heeft en die met haar kan praten? Haar ouders, jouw opa en oma, misschien? Zijn die er nog en weten die van jou? Ga eens met ze praten. Oudere mensen begrijpen veel meer en accepteren veel meer dan je denkt.

    Probeer zoveel mogelijk tijd met je vrienden door te brengen en een beetje uit het gezicht van je moeder te blijven. Dat is een heel akelig leven, maar wat is het alternatief? Je moet er ook eens over gaan praten met de instanties die daar voor zijn. Je kunt naar jullie huisarts gaan of de kindertelefoon bellen om te weten waar je het beste naar toe kan gaan. Het is allemaal heel moeilijk te dragen en mee te maken voor iemand van veertien, maar het is niet anders. Probeer te geloven dat er mensen zijn die om je geven en van je willen houden, je gaat ze tegen komen!

    Pk wens je veel sterkte en ik denk dat jij er wel gaat komen. Er is hier een jongen geweest die het ook heel moeilijk heeft gehad maar hij is er door gekomen en nu gaat het heel goed met hem. Jou gaat dat ook lukken en met jouw ervaringen van nu kan er voor de rest van je leven niets meer moeilijk zijn. Het kan alleen maar beter worden!

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten