Skip to content
5 reacties
1027 weergaves

Twijfels

Hoi, ik vind het eigenlijk wel spannend om dit te delen, maar ik zit er erg mee en ik dacht dat het misschien zou opluchten. Ik twijfel de laatste tijd erg aan mijn seksuele voorkeur. Sinds een tijdje merk ik dat ik een meisje heel leuk vind (ik vind haar heel schattig en knap en ze lacht zo lief). Ik heb dit wel eens eerder gehad en ook toen twijfelde ik aan mijn seksuele voorkeur, maar ik had het nooit echt gezien als verliefdheid, omdat ik in mijn omgeving alleen maar meisjes zag die verliefd waren op jongens, terwijl ik hier eigenlijk nooit echt in geïnteresseerd was (ook de zogenaamde ‘hunks’ in de meidenbladen deden me vrij weinig, deze las ik dan ook nooit). De laatste tijd zie ik om mij heen dat steeds meer meisjes een vriendje krijgen. Ook hierdoor ga ik twijfelen, omdat ik merk dat ik er zelf eigenlijk vrij weinig voor voel om een relatie met een jongen te hebben (aan seks moet eigenlijk al helemaal niet denken). Ook wanneer ik mensen tegenkom die homo of lesbisch zijn dan merk ik dat ik daar heel geïnteresseerd in ben enzo. Ik zoek er de laatste tijd ook veel over op internet. Ergens denk ik dat het idee dat ik ook een relatie met een meisje mag hebben en geen vriendje hoef te krijgen voor mij wel een opluchting zal zijn. Toch heb ik ook nog twijfels. Vroeger vond ik sommige jongens namelijk best knap en op mijn 14e ben ik ook verliefd geweest op een jongen. Hierdoor vraag ik me af of ik het mezelf niet gewoon allemaal aanpraat. Ook vraag ik me af of ik hier niet heel laat mee ben, omdat veel mensen dit op hun 19e allang weten. Ik heb zelf overigens nog nooit een relatie gehad (ook nog nooit gezoend ofzo), dus hierdoor is het misschien ook lastiger om te weten. Ik vroeg mij daarom af hoe dit bij jullie is gegaan en of jullie misschien nog tips voor mij hebben om erachter te komen wat mijn voorkeur is. Alvast erg bedankt voor het lezen en ik zou het fijn vinden als iemand een reactie achter zou willen laten.

19 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Beste meid, Misschien een beetje laat deze reactie, maar als je reageert op iemand die het moeilijk heeft en die persoon komt terug om te zeggen dat zij/hij er wat aan gehad heeft dan vind ik dat altijd erg fijn. Dat wilde ik je toch nog even zeggen en ook dat ik blij ben dat het zo is.

    Dat jij warme gevoelens kreeg voor die jongen die er voor je was toen jij veertien was en gepest werd, dat is heel begrijpelijk. Als jij je alleen voelt en iemand komt naar je toe om je te helpen dan ben je dankbaar en blij. Je wilde geen relatie met hem, daar waren jullie op dat moment natuurlijk ook nog wel een beetje jong voor, maar toen jij het nodig had was hij er.

    Hoe het verder zal gaan met jou dat weet je natuurlijk zelf nog niet, maar je komt vast wel een keer iemand tegen bij wie je voelt dat jij daar je leven mee wil delen. Volg je gevoel en wordt gelukkig! Het zal niet altijd feest zijn, maar zonder dalen geen toppen. Momenten van geluk kunnen je al heel blij maken.

    Ik wens je het allerbeste! Dat geldt ook voor J16. Blijf niet dromen maar volg je hart. Voor iedereen is er wel iemand voor wie jij die hele speciale persoon bent.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, j22 erg bedankt voor je uitgebreide reactie! Hier kan ik wel wat mee. Ik denk dat ik mij vooral aangetrokken voelde tot die jongen destijds, omdat hij heel aardig was. Ik werd op dat moment vaak gepest en buitengesloten in de klas en hij was een van de weinigen die daar niet aan meedeed. Dat waardeerde ik erg. Ik weet ook eigenlijk ook niet of ik echt een relatie met hem had gewild, het was achteraf gezien denk ik meer zijn vriendelijkheid die ik op dat moment zeer waardeerde denk ik. m16 wat mooi omschreven, fijn te lezen dat er mensen zijn die er hetzelfde over denken als ik. Toch denk ik dat het niet goed zou zijn je hart voor eeuwig in de kou te laten staan. Uiteraard zullen er altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn en het is natuurlijker makkelijker gezegd dan gedaan om je dromen te volgen, maar jij verdient het evengoed je dromen waar te kunnen maken.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, even een correctie. Bij de test voor jongeren heb ik je naar de homo test voor jongens gestuurd. Kijk in de plaats daarvan naar: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/lesbisch/index.php?katb=1090
    Wat je ook nog kan doen is naar https://sense.info/nl/ gaan. Daar vind je ook veel over seksualiteit en relaties.

    Excuses!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook zoiets in die aard.
    Er zijn wel knappe jongens en mannen, maar dat is eerder knap in de betekenis van: "die vent heeft een stoere karakterkop", zoals mijn pa zegt als hij zo iemand op TV ziet. Zoals de Vikings vroeger, of Richard Branson. Maar ik kan mij echt niet indenken om daar ooit sex mee te hebben. Nee, echt niet, bah. Ik heb trouwens nog nooit sex gehad.
    Maar mijn hart gaat alleen bonzen bij meisjes met een heel fijn en lief engelen gezicht. Dan lijkt het alsof de zon gaat schijnen, zelfs als het regent. Ik zit dan dikwijls te dagdromen dat ik ergens in het park van een sprookjeskasteel zit, alleen met haar. Met mijn arm om haar middel geslagen, en mijn hart wild bonzend van geluk.
    Ik kan mij zoiets echt niet voorstellen met jongens. Die kunnen tof zijn, goede vrienden, grappig, en al wat je maar wilt. Maar het is oppervlakkig, er komen geen hemelse dromen aan te pas, als je snapt wat ik bedoel.
    Ik val niet alleen op hun uiterlijke schoonheid, maar ook op de zuiverheid en puurheid van hun karakter: het soort meisjes waar een gouden gloed vanaf lijkt te stralen.
    Ik heb dat trouwens al van in mijn kindertijd. Het heeft niets te maken met sex, het is meer iets spiritueel denk ik.
    Maar ik heb het gevoel dat mijn mooie dromen niet in deze bekrompen wereld passen, dat het hier niet mag, en dat je verketterd wordt als je er nog maar over spreekt.
    Dus voor jouw vraag: wat moet je nu doen? Ik weet het niet. Ik weet ook niet wat ik er zelf mee moet? Ik denk dat je je hart en je dromen moet volgen? Met genoeg gezond verstand om geen al te grote stommiteiten te doen? Maar dat durf ik zelf helaas niet, ik heb teveel schrik dat ze mij gaan pesten en uitstoten, of dat ze mij naar een psychiater gaan sturen als zottin. Dus ik volg eigenlijk alleen mijn kille, nuchtere gezond verstand, en mijn hart blijft een beetje in de kou staan, helaas.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Jouw post is voor de meeste forumbezoekers een moeilijk iets. Ik begrijp dat het voor jou een belangrijke zaak is en daarom wil ik mijn best doen om je wat te helpen.
    Om te beginnen, in de wereld waarin jij leeft en bent opgegroeid wordt als vanzelfsprekend aangenomen dat als je een meisje bent je uiteindelijk een jongen vindt waar je verliefd op wordt en alles wat daar gewoonlijk achteraan komt. Zelf heb jij dat ook als vanzelfsprekend aangenomen. Je bent als het ware geconditioneerd om hetero te zijn.
    Heel wat jongeren moeten er bij het opgroeien achter komen dat het voor hen toch anders ligt en jij bent nu ook op dat punt aangekomen.

    Als het om seksuele gevoelens gaat geldt voor heel wat mensen dat beide geslachten ze niet helemaal onberoerd laten. Ze zijn, zoals bijna iedereen, een beetje bi, maar de meesten ontwikkelen toch een duidelijke voorkeur. Jij hebt ook gevoelens gehad voor jongens, maar de vraag is wat jou op dat moment heeft aangetrokken tot die jongen, zijn karakter of zijn fysieke uitstraling?
    Nu heb je dus gevoelens gekregen voor een meisje.

    Als we praten over seksuele geaardheid dan gaat het niet alleen om iemand (heel) aardig vinden maar ook om lichamelijke aantrekkingskracht, je wilt vasthouden, liefkozen en wat meer. Of jij die seksuele verlangens voor dat meisje voelt, je daar bewust van bent, hangt af van hoe jouw houding naar seks is. Dat heeft te maken met hoe daar bij jou thuis mee werd omgegaan. Het kan zijn dat lichamelijkheid je nog wat afschrikt. Dan zal je als je verder wil gaan over een drempel moeten stappen. Een relatie met iemand met ervaring maakt dat makkelijker en soms is het gewoon de hartstocht die jou over die drempel trekt.

    Er zijn wat tests die pretenderen je inzicht te geven in je seksuele geaardheid. Je kan beginnen dit artikel te lezen: https://nl.qaz.wiki/wiki/Scales_of_sexual_orientation
    Dat geeft wat inzicht in waar we het over hebben.

    Dan is er een test, speciaal voor jongeren: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/homo/quiz27/1272000000/homo-bi-of-heteroseksueel
    Er staat bij dat het voor jongeren tot 17 jaar is, maar je lijkt mij nog wat onschuldig en invullen kan geen kwaad.

    Tenslotte een test die er wetenschappelijk uitziet. Je kan van tevoren alle vragen doorlezen en misschien geeft je dat al een idee: https://seksuelegeaardheid.com/

    Probeer het eens en kijk wat er uit komt. Misschien dat het je wat helpt. Dan begint het natuurlijk pas, je kan wel verliefd worden, maar het moet wel van twee kanten komen. Misschien iets voor een volgend topic bij meisjesvragen: "Hoe kom ik aan een vriendin", of zo iets.

    Ik hoop dat er nog anderen reageren. In ieder geval wens ik je alvast sterkte en het beste.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten