Skip to content
2 reacties
957 weergaves

Zeggen dat je op jongens valt

Hey. Voor me zelf weet ik zeker al 2 jaar dat ik ook op jongens kan vallen en juist het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik sommige jongens uit mijn omgeving erg heb gemist door alle coronabeperkingen. Mijn laatste relatie was met een meisje. Mijn familie, vrienden en kennis weten niet beter dan dat ik hetero ben en op meiden val. Door een heftig voorval en door slechte communicatie en daardoor ontstane misverstanden hebben we het na een goed en lang gesprek samen uitgemaakt. We zijn nu weer gewoon vrienden en zien elkaar vrijwel dagelijks. Zij is nu de enige op deze hele wereld naast me die weet dat ik op jongens val. Mijn geheim is bij haar veilig. Heb er goed over nagedacht en in een wel goed overwogen met haar genomen besluit is het tijd om me zelf te zijn en tot bloei te komen als een gay jongen. In mijn bijbaan heb ik een leuke jongen leren kennen die ook zoekende is. Het is nog niets maar wat niet is kan komen. "Pap, mam, ik ben gay" is niet mijn stijl van communiceren. Ik zoek meer een subtielere manier om het te brengen. Ik ben over veel dingen zeker, zie ook alles rooskleurig, bij mij is het glas altijd halfvol, maar heb geen flauw idee hoe ze gaan reageren. Hoe kwam jij uit de kast? Hoe reageerden je ouders? Thanks alvast. Groetjes, goed weekend en geniet van het leven. XXX

17 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Beste jongen, al vanaf mijn 11 of 12e wist ik dat ik jongens leuker vind dan meisjes ( in de zin van verliefdheid). Ook ik heb lang getwijfeld met eerst mijn eigen gevoelens (is het echt zo?) en vervolgens hoe treed ik hiermee naar buiten. Ook ik heb een vriendinnetje gehad, maar het was een andere vriendin die ik het als eerste vertelde. Maar toch, de mening van ouders is hierin erg belangrijk en uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het ze verteld. Ondanks dat het ze verraste was hun reactie super lief. Mijn moeder vroeg zich alleen af waarom ik het niet eerdere surfende vertellen en ze gaf aan het nooit gemerkt te hebben. Mijn vader waarmee lijntrekster in de puberteit echt slecht was zei letterlijk, maakt niet uit net wie je wat doet, als je maar uitkijkt en het veilig doet. Supertof was hun reactie. Inmiddels heb ik een leuke vriend en ben ik blij het verteld te hebben, alleen al omdat mijn moeder inmiddels is overleden. Dus, maak van je hart geen moordkuil, ik ga ervan uit dat je goed je ouders kunt inschatten hoe ze waarschijnlijk gaan reageren. Maak ze deelgenoot van jouw “grote” geheim, het gaat veel rust geven, daar ben ik van overtuigd. Big hug ??

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 17, herkenbaar, ook voor mij, zie mijn nieuwe topic kameraadschap. Heb het makkelijker , mijn ouders waren niet echt verbaasd toen ik vertelde dat ik misschien gay zou kunnen zijn. Omdat ik nooit praat over meisjes en ook nooit een vriendin had. Ze zeggen omdat ik twijfel soms , zoek het rustig uit, maakt ons niet uit. Maar bij jou ligt het anders, je hebt een vriendin gehad, die nu een goede vriendin nog steeds is. Heb toch enige vragen, vroegen ze niet waarom jullie vriendschap verbroken is, zouden ze ergens niets door hebben. Dan je begint met je inleiding dat je ook op jongens kan vallen, spelen meisjes dan toch nog een rol ? Dan je kan ook beginnen om je ouders te vertellen dat je twijfelt omdat jongens ook een aantrekkingskracht hebben op jou, en niet alleen meisjes. Denk dat het oplucht ook al zijn ze misschien direct niet zo positief omdat ze het niet verwachten maar geef hun de tijd om er aan te wennen, en geef jezelf hierdoor ook de ruimte van wat je zelf nu precies wilt in de toekomst. Maar begrijp je volkomen, succes.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten